Απίστευτη ιστορία: Γάτα «ταχυδρομήθηκε» κατά λάθος 1.000 χλμ μακριά!

by Μυρσίνη
Απίστευτη ιστορία: Γάτα «ταχυδρομήθηκε» κατά λάθος 1.000 χλμ μακριά!

Ένα ζευγάρι από τη Γιούτα έστειλε κατά λάθος τη γάτα του με μια επιστροφή από το Amazon. Μια εβδομάδα – και 3 «θαύματα» αργότερα – ήταν στο αεροπλάνο.

Η υπάλληλος επιστροφών της Amazon δεν ήταν στη δουλειά την ημέρα που ένας από τους συναδέλφους της σε μια αποθήκη της Καλιφόρνιας βρήκε έναν μικρό, τριχωτό λαθρεπιβάτη σε ένα κουτί που είχε ταχυδρομηθεί έξι ημέρες νωρίτερα από τη Γιούτα.

Αλλά η Brandy Hunter έλαβε το τηλεφώνημα ούτως ή άλλως.

«Όλοι γνωρίζουν ότι αγαπώ τις γάτες», θυμήθηκε. «Δεν είχα βάρδια, αλλά πήγα στις εγκαταστάσεις με τροφή για γάτες και ένα μεταφορέα για να δω αν μπορούσα να βοηθήσω».

Όταν έφτασε εκεί, το μικρό calico είχε βγει από το χαρτονένιο δοχείο διαστάσεων 3 επί 3 μέτρων. Αλλά το αιλουροειδές ήταν φοβισμένο και δεν έτρωγε τίποτα.

«Τελικά με άφησε να τη χαϊδέψω», ανέφερε η Χάντερ στη δήλωσή της από το Amazon. «Μπορούσα να καταλάβω ότι ανήκε σε κάποιον από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν, οπότε την πήρα στο σπίτι εκείνο το βράδυ».

Η Χάντερ σχεδίαζε να ταΐσει και να αγκαλιάσει τη μικρή, είπε. Θα την πήγαινε επίσης την επόμενη μέρα σε κτηνίατρο για εξετάσεις – και για να ελέγξει για ένα μικροτσίπ που μπορεί να κρύβει το μυστικό της ταυτότητάς της.

Εν τω μεταξύ, περίπου 630 μίλια μακριά, στο Lehi της Γιούτα, η Carrie Stevens Clark έψαχνε με ανυπομονησία τη χαμένη της γάτα, η οποία αγνοούνταν για σχεδόν μια εβδομάδα, όπως δήλωσε στο CNN. Η Galena, μια 6χρονη κοντότριχη εσωτερικού χώρου, είχε την τάση να είναι ήσυχη και συχνά πάγωνε σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Απίστευτη ιστορία: Γάτα «ταχυδρομήθηκε» κατά λάθος 1.000 χλμ μακριά!

Γάτα «ταχυδρομήθηκε» κατά λάθος 1.000 χλμ μακριά

Είχαν προσευχηθεί για την ταχεία επιστροφή της, είπε η Clark. Αλλά πουθενά η Γκαλένα.
Επιστρέφοντας στην Καλιφόρνια, η Χάντερ πήγε τη νέα της γάτα στον κτηνίατρο. Μια εξέταση αποκάλυψε ότι δεν ήταν τραυματισμένη, είχε κανονική θερμοκρασία και ήταν μόνο ελαφρώς αφυδατωμένη, ανέφερε η εργαζόμενη στην Amazon στο Facebook.

Ο κτηνίατρος έκανε επίσης μια σημαντική ανακάλυψη: Η γάτα είχε, στην πραγματικότητα, μικροτσίπ. Σύντομα, ένα άλλο τηλέφωνο – στο Lehi της Γιούτα – χτύπησε.

Η Clark αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για φάρσα, είπε: Η τηλεφωνήτρια – στο Jurupa Valley της Καλιφόρνια, δυτικά του Λος Άντζελες – είχε βρει τη χαμένη της γάτα. Και ο κτηνίατρος έστειλε την απόδειξη: όλες τις πληροφορίες από το μικροτσίπ της Galena.

«Εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι πραγματικά είχε τη γάτα μου», δήλωσε η Clark στο CNN.

Αλλά πώς;

«Είχαμε κυριολεκτικά συναισθήματα από το υστερικό γέλιο μέχρι το υστερικό κλάμα», είπε. «Ήταν τόσο έντονα. Ήταν απλά το πιο παράξενο συναίσθημα να νιώθουμε και τα δύο αυτά ταυτόχρονα».

Απίστευτη ιστορία: Γάτα «ταχυδρομήθηκε» κατά λάθος 1.000 χλμ μακριά!

Η Galena , έμαθε σύντομα η Κλαρκ, είχε βρεθεί στο κουτί επιστροφής της Amazon.

«Το κουτί είναι το απόλυτα αγαπημένο μέρος της Galena για να παίζει, και είναι αρκετά χαλαρή και χαρούμενη όταν βρίσκεται σε ένα κουτί», δήλωσε η Clark στο CNN.

Η Carrie, μαζί με τον σύζυγό της Matt Clark, είχαν πακετάρει τις μπότες εργασίας για να τις στείλουν. «Αυτό που συνέβη ήταν ότι ο σύζυγός μου είχε πακετάρει τα παπούτσια και κράτησε ένα ζευγάρι και έβαλε τα άλλα πέντε πίσω στο κουτί».

Στη συνέχεια, ο Matt δεν έκλεισε το κουτί πριν φύγει από το δωμάτιο για να φέρει ταινία και ψαλίδι.

«Η Galena πρέπει να τρύπωσε στο κουτί χωρίς να το δει και χωρίς να το ξέρουμε, και μετά επέστρεψε και έδεσε το κουτί με ταινία», δήλωσε η Carrie Clark. «Της αρέσει να κρύβεται σε κουτιά, οπότε ήταν πολύ χαρούμενη εκεί μέσα. Δεν έκανε καθόλου θόρυβο».

Στη συνέχεια, η UPS μετέφερε το κουτί, δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος της Amazon Alisa Carroll.

Τότε ήταν που, κατά την εκτίμηση της Clark, ένα τρίο «θαυμάτων» άρχισε να λειτουργεί.

Μία από τις ραφές του κουτιού δεν είχε σφραγιστεί εντελώς, επιτρέποντας στην Galena αρκετό οξυγόνο για να αναπνεύσει, είπε ο Clark. Επίσης, ο καιρός ήταν απόλυτα σταθερός – ούτε πολύ ζέστη ούτε πολύ κρύο – οπότε η Γκαλένα δεν πάγωσε ούτε υπερθερμάνθηκε.

Και τότε έφτασε στο Jurupa Valley, όπου η Hunter, η οποία διασώζει γάτες ως παράλληλη δραστηριότητα, σήκωσε το τηλέφωνό της. Ήταν «το μόνο άτομο σε εκείνη την αποθήκη που ήξερε πώς να χειριστεί την κατάσταση» και αναγνώρισε ότι επρόκειτο για ατύχημα και «δεν ήταν κακόβουλο σε καμία περίπτωση», δήλωσε ο Clark.

Απίστευτη ιστορία: Γάτα «ταχυδρομήθηκε» κατά λάθος 1.000 χλμ μακριά!

Ο μεγάλος χαιρετισμός της Galena

«Είχαμε πολύ άγχος», είπε ο Clark για την πτήση. «Ανυπομονούσα τόσο πολύ να τη δω και να την πλησιάσω. Το μόνο πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: «Θέλω να πάω στη γάτα μου»».

Παρόλα αυτά, «δεν ξέραμε σε τι κατάσταση θα ήταν», είπε.

Οκτώ ημέρες αφότου η Galena συσκευάστηκε άθελά της και δύο ημέρες μετά την ανακάλυψη της αποθήκης, η Clark και ο σύζυγός της μπήκαν σε ένα εξεταστήριο στο κτηνιατρείο της Καλιφόρνια.

Η Κλαρκ άρχισε να γουργουρίζει, καθώς η Χάντερ κατέγραψε βίντεο που αργότερα δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

«Είναι η μαμά», είπε, με τα μάτια της καρφωμένα στην Galena, που ήταν σκυμμένη σε ένα μπλε εξεταστικό τραπέζι.

«Γεια … Γεια σου, μωρό μου».

«Αγάπη μου», είπε η Κλαρκ, κλείνοντας την Γκαλένα στο στήθος της και κουνώντας την μπρος-πίσω.

«Αυτό είναι το μωρό μου».

«Αυτή η στιγμή», έγραψε η Χάντερ για την επανένωση, «ήταν απολύτως καταπληκτική (γεμάτη χαρούμενα δάκρυα!!)».

Στη συνέχεια, η Γκαλένα – μετά από μέρες που φοβόταν πολύ για να φάει και εξακολουθούσε να είναι εξαντλημένη και αγχωμένη – άφησε την Κλαρκ να την ταΐσει με το χέρι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της 10ωρης επιστροφής στη Γιούτα, η Κλαρκ κοιτούσε την Γκαλένα καθώς κοιμόταν. Και σύντομα, είπε η Clark, η τριχωτή σύντροφός της επέστρεψε στον συνηθισμένο της εαυτό.

«Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι που η Brandy μπόρεσε να βοηθήσει την Galena να επανενωθεί με την οικογένειά της», δήλωσε ο Carroll της Amazon.

Η Γκαλένα πιθανότατα θα συνεχίσει να είναι λάτρης των τεράστιων κουτιών – ελπίζουμε χωρίς να απογειωθεί ξανά με ένα τέτοιο. Και τώρα, με την αγαπημένη τους γάτα να έχει επιστρέψει σώα και αβλαβής, οι Clarks θέλουν να τονίσουν τη σημασία των μικροτσίπ για τα κατοικίδια ζώα.

«Ο κύριος λόγος που καταφέραμε να επανενωθούμε μαζί της και πάλι ήταν λόγω του μικροτσίπ της, γι’ αυτό ενθαρρύνουμε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να τοποθετούν μικροτσίπ στα κατοικίδιά τους”, δήλωσε. «Είναι μια πολύ, πολύ εύκολη διαδικασία. Είναι απλώς ένα μικροσκοπικό μικροτσίπ που μπαίνει στο πίσω μέρος της ωμοπλάτης τους».

Προτεινόμενα