Μπράβο στην Αστική Πανίδα Αθηνών: Επιδιορθώνει και τοποθετεί νέες ποτίστρες για τα αδέσποτα ζωάκια του δήμου

by Μυρσίνη
Μπράβο στην Αστική Πανίδα Αθηνών: Επιδιορθώνει και τοποθετεί νέες ποτίστρες για τα αδέσποτα ζωάκια του δήμου

Η αστική πανίδα ανέλαβε την αποκατάσταση και επέκταση του συστήματος ποτίστρων μας. Αφού ελέγχθηκαν, ανακατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν επιπλέον 50 νέες ποτίστρες, ενώ παράλληλα επισκευάστηκαν οι υπάρχουσες που είχαν προβλήματα. Συνολικά θα τοποθετηθούν 150 ποτίστρες. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται σταδιακά για να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση του έργου με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Ποια είναι η Αστική Πανίδα Αθηνών

Το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων αναλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δράσεων για την προστασία και τη φροντίδα των ζώων στην πόλη μας. Με μια οργανωμένη προσέγγιση, η ομάδα του Τμήματος επιδιώκει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή μεταχείριση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που ζουν στους δρόμους της πόλης μας.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Τμήματος είναι η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, ιδίως των σκύλων και των γατών, προκειμένου να τους παράσχει την κατάλληλη φροντίδα και προστασία. Αυτό περιλαμβάνει την κτηνιατρική εξέταση, τη στείρωση, την ηλεκτρονική σήμανση, και την προσωρινή φιλοξενία τους σε κατάλληλους χώρους, είτε αυτοί είναι το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων είτε σε σπίτια εθελοντών.

Επιπλέον, το Τμήμα ενθαρρύνει την υιοθεσία αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τις νομικές διαδικασίες, προωθώντας την έννοια της φιλοζωίας και ευαισθητοποιώντας τους πολίτες για την προστασία των ζώων. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνει επιτυχώς προγράμματα ευαισθητοποίησης στα σχολεία και στο ευρύ κοινό σχετικά με τη σημασία της φροντίδας των ζώων και της φιλοζωίας.

Πως να φροντίστε τα αδέσποτα το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τα αδέσποτα ζώα λόγω της ζέστης και της έλλειψης πόρων. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε ένα αδέσποτο ζώο το καλοκαίρι:

  1. Παρέχετε Νερό: Σιγουρευτείτε ότι υπάρχει πάντα διαθέσιμο νερό για τα ζώα. Αν είναι δυνατόν, τοποθετήστε διάφανο δοχείο νερού σε δροσερό μέρος και ανανεώνετε το νερό τακτικά.
  2. Προστασία από τον Ήλιο: Εάν είναι δυνατόν, δημιουργήστε σκιά για τα ζώα με έναν ομπρέλα ή κάτι αντίστοιχο. Η πρόσβαση σε δροσερά μέρη είναι σημαντική.
  3. Τροφή: Προσφέρετε τροφή σε τακτική βάση. Προσέχετε να μην αφήνετε τροφή να εκτίθεται στον ήλιο και να αποφεύγετε την τροφή που γρήγορα χαλάει.
  4. Ιατρική Φροντίδα: Προσπαθήστε να ελέγχετε την υγεία των ζώων. Εάν έχουν τραυματιστεί ή είναι ασθενείς, η βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας.
  5. Συνεισφέρετε σε τοπικούς οργανισμούς: Στηρίξτε τις τοπικές ομάδες φροντίδας ζώων και τις εκστρατείες υιοθεσίας.
Προτεινόμενα