Μπράβο τους: Πυροσβέστες και αστυνομικοί έσωσαν πέντε κατοικίδια από φλεγόμενο διαμέρισμα – Δείτε τα βίντεο

by Μυρσίνη
Μπράβο τους: Πυροσβέστες και αστυνομικοί έσωσαν πέντε κατοικίδια από φλεγόμενο διαμέρισμα – Δείτε τα βίντεο

Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση όταν ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα επί της οδού Πατησίων, το μεσημέρι της Δευτέρας. Στο σημείο έφτασαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα και, με τη βοήθεια της ομάδας ΔΙΑΣ, έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου. Ο ένοικος του διαμερίσματος απουσίαζε, αλλά μέσα βρίσκονταν τρομοκρατημένα τα πέντε κατοικίδιά του, συγκεκριμένα τέσσερις γάτες και ένας σκύλος.

Πιστοί στο καθήκον τους, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που επενέβησαν, απεγκλώβισαν και έσωσαν τα ζώα. Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πήδηξε από την ταράτσα του κτιρίου στο διαμέρισμα, για να βοηθήσει στη διάσωση των ζώων και να συνδράμει τους πυροσβέστες.

Πως να προστατέψετε τα κατοικίδια σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Η ασφάλεια των κατοικίδιων σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι ζωτικής σημασίας. Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για να προστατέψετε τα αγαπημένα σας ζώα σε μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

Κατά τη Διάρκεια της Πυρκαγιάς

  1. Διατηρήστε την Ψυχραιμία Σας: Τα κατοικίδια μπορούν να αντιληφθούν τον πανικό σας, οπότε παραμείνετε ήρεμοι για να τα ηρεμήσετε.
  2. Εκκενώστε Άμεσα: Πάρτε τα κατοικίδια μαζί σας καθώς εκκενώνετε το σπίτι. Μην χάνετε χρόνο ψάχνοντας για τα ζώα σας εάν αυτό θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο.
  3. Χρησιμοποιήστε τους Κατάλληλους Εξοπλισμούς: Βάλτε τα κατοικίδια στα κλουβιά τους ή χρησιμοποιήστε τα λουριά τους για να τα μεταφέρετε με ασφάλεια.

Προτεινόμενα