Γνωρίστε τον Captain: Η γενναία παράλυτη γάτα που κατάφερε να επιβιώσει στον δρόμο και να βρει μια παντοτινή οικογένεια

by Μυρσίνη
Γνωρίστε τον Captain: Η γενναία παράλυτη γάτα που κατάφερε να επιβιώσει στον δρόμο και να βρει μια παντοτινή οικογένεια

Ο Captain, γεννημένος στην Κόρδοβα της Αργεντινής, έζησε τη ζωή του παλεύοντας είτε με τον ίδιο του τον εαυτό είτε το περιβάλλον του. Από τη γέννησή του, πάλευε με μια σπάνια διαταραχή του νωτιαίου μυελού που τον έκανε ανίκητο στο να περπατήσει όπως οι άλλες γάτες.

Γνωρίστε τον Captain: Η γενναία παράλυτη γάτα που κατάφερε να επιβιώσει στον δρόμο και να βρει μια παντοτινή οικογένεια

Η Ζωή μιας Παράλυτης Γάτας που Επέζησε Οκτώ Μήνες στον Δρόμο

Παρόλα αυτά, επέζησε ως αδέσποτο για οκτώ μήνες, δείχνοντας απίστευτη αντοχή και αξιοπρέπεια. Έμαθε να σκαρφαλώνει και να πηδά, αντιμετωπίζοντας τη σκληρότητα του κόσμου με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Και τελικά, η ζωή του άλλαξε όταν κάποιος τον αντιλήφθηκε και του πρόσφερε μια νέα αρχή.

Ο Captain είναι μόνο ένα από τα πολλά ζώα που σώθηκαν από τους δρόμους από το Hogar Perrhijos, μια οργάνωση που αγωνίζεται για την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Καθώς η Nancy Asavedo υιοθετεί τον Captain στο σπίτι της, αποδεικνύει ότι η αγάπη και η φροντίδα δεν γνωρίζουν φραγμούς.

Η αναπηρία του Captain δεν τον εμποδίζει να ζει μια γεμάτη ζωή.

Με την αγάπη και την περιποίηση της οικογένειάς του, ανακτά τη δύναμή του και τη χαρά του παιχνιδιού. Και ενώ αναμένεται να λάβει το πρώτο του αναπηρικό καροτσάκι, είναι ένα παράδειγμα ανθεκτικότητας και θέλησης για ζωή.

Η ιστορία του Captain είναι ένα μήνυμα για τη σημασία της αγάπης και της φροντίδας, καθώς και για τη δύναμη της υιοθεσίας. Είναι ένας υπέροχος υπενθύμιση για το πώς η αγάπη μπορεί να ανατρέψει κάθε δυσκολία και να φέρει φως σε κάθε σκοτεινή στιγμή.

Μπορούν οι γάτες να φάνε μπριζόλα; Εγκεκριμένες από κτηνίατρο οδηγίες υγείας και διατροφής

Τι είναι το κερκιδικό νεύρο;

Η κατανόηση της παράλυσης του κερκιδικού νεύρου απαιτεί μια βασική κατανόηση ορισμένων στοιχείων της ανατομίας των νεύρων. Στις γάτες, όπως και στους ανθρώπους, το κεντρικό νευρικό σύστημα περιλαμβάνει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Άλλα νεύρα, που συχνά ονομάζονται περιφερικά νεύρα, διακλαδίζονται από τον νωτιαίο μυελό για να νευρώσουν τους μύες και άλλα όργανα. Υπάρχει μια μεγάλη δέσμη νεύρων που διακλαδίζεται από τον νωτιαίο μυελό στα μπροστινά πόδια- αυτή ονομάζεται βραχιόνιο πλέγμα.

Από το βραχιόνιο πλέγμα εκφύεται το κερκιδικό νεύρο. Το κερκιδικό νεύρο είναι το μεγαλύτερο στο μπροστινό πόδι των γατών και είναι υπεύθυνο για την έκταση του αγκώνα, του καρπού και των δακτύλων των ποδιών. Παρέχει επίσης αίσθηση στην εξωτερική επιφάνεια ορισμένων τμημάτων του ποδιού, επιτρέποντας στις γάτες να αισθάνονται με το πόδι τους.

Τι είναι η παράλυση του κερκιδικού νεύρου;

Η παράλυση του κερκιδικού νεύρου συμβαίνει όταν κάτι διακόπτει τα νευρικά σήματα προς τους μυς, με αποτέλεσμα την απώλεια εκούσιων κινήσεων. Αν σκεφτείτε το νευρικό σύστημα ως ένα τεράστιο και πολύπλοκο ηλεκτρικό κύκλωμα, η παράλυση συμβαίνει όταν το κύκλωμα καταστρέφεται ή διακόπτεται σε ένα σημείο του σώματος. Ο τραυματισμός του κερκιδικού νεύρου μπορεί να οδηγήσει σε μερική απώλεια της νευρικής λειτουργίας, η οποία μπορεί να ονομαστεί παράλυση, ή σε πλήρη απώλεια της νευρικής λειτουργίας, η οποία ονομάζεται παράλυση.

Ποια είναι τα σημάδια της παράλυσης του κερκιδικού νεύρου;

Τα σημάδια της παράλυσης του κερκιδικού νεύρου σχετίζονται με την απώλεια της λειτουργίας των μυών που ελέγχονται από το κερκιδικό νεύρο. Περιλαμβάνουν τα εξής:

“Κατεβασμένος αγκώνας” (κάθισμα χαμηλότερα από το κανονικό)
Αδυναμία να σηκώσει βάρος στο πάσχον πόδι
Μυϊκή Αδυναμία λόγω αχρηστίας
Περιστασιακά, πληγές ή πρήξιμο στο πόδι.
Εάν είναι επώδυνο, αυξημένο νιαούρισμα

Οι γάτες κάνουν εμετό όταν είναι αγχωμένες; Εγκεκριμένες από κτηνίατρο πληροφορίες

Ποιες είναι οι αιτίες της παράλυσης του κερκιδικού νεύρου;

Υπάρχουν τρεις κύριες αιτίες παράλυσης του κερκιδικού νεύρου στις γάτες:

Τροχαίο ατύχημα (πιο συχνό)
Πτώση και κρέμασμα από τα μπροστινά πόδια
Όγκοι που συμπιέζουν το νεύρο (σπάνια)

Το σχίσιμο, το τέντωμα ή η συμπίεση του κερκιδικού νεύρου θα οδηγήσει σε παράλυση του κερκιδικού νεύρου, καθώς τα σήματα δεν μπορούν πλέον να μεταδίδονται από τη σπονδυλική στήλη στους μυς. Στην περίπτωση ατυχημάτων με μηχανοκίνητα οχήματα, ένα σπασμένο οστό μπορεί επίσης να διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία του νεύρου. Όποια και αν είναι η αιτία, η παράλυση του κερκιδικού νεύρου θα έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη στήριξη του βάρους, το κύρτωμα των δακτύλων κάτω από το πόδι, το σύρσιμο του προσβεβλημένου άκρου και τη μυϊκή αδυναμία.

Προτεινόμενα