Η Ελπίδα χρειάζεται άμεσα σπίτι – Υιοθεσία ή Φιλοξενία: Μετά από όσα πέρασε δεν πρέπει να ξαναβγεί στον δρόμο!

by Μυρσίνη
Η Ελπίδα χρειάζεται άμεσα σπίτι – Υιοθεσία ή Φιλοξενία: Μετά από όσα πέρασε δεν πρέπει να ξαναβγεί στον δρόμο!

Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία της γάτας Ελπίδας, δεν μπορεί να επιστρέψει στον δρόμο γιατί δεν θα επιβιώσει. Αναζητείται υιοθεσία ή φιλοξενία μέχρι να βρει το παντοτινό της σπίτι.

Η μικρή Ελπίδα ψάχνει ένα σπιτικό! 😍

Η Ελπίδα νοσηλεύτηκε με λοιμώδη περιτονίτιδα και έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο. Ευτυχώς, την πρόλαβαν εγκαίρως και ξεκίνησαν την ενέσιμη θεραπεία της. Σήμερα, η Ελπίδα είναι γεμάτη ζωή! Τρέχει, παίζει, χοροπηδάει, αποδεικνύοντας ότι η θέληση για ζωή μπορεί να κάνει θαύματα. Όπως φαίνεται στο βίντεο, παρά την ταλαιπωρία που πέρασε, αφήνει τους ανθρώπους να τη χαϊδεύουν!

Σε λίγο καιρό, η θεραπεία της ολοκληρώνεται και θα είναι έτοιμη να βρει το παντοτινό της σπίτι. Μετά από όσα πέρασε, δεν πρέπει να ξαναβγεί στον δρόμο!

Η Ελπίδα είναι περίπου ενός έτους και ψάχνει έναν άνθρωπο να της χαρίσει την αγάπη και τη φροντίδα που της αξίζει.

Η στείρωση και τα πρώτα της εμβόλια είναι δώρο από την ομάδα που την φροντίζει!

Η Ελπίδα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Υιοθεσία Γάτας: Οδηγός για την κατάλληλη προετοιμασία

Βρήκατε μια αδέσποτη γατούλα στον δρόμο ή μικρά νεογέννητα γατάκια και τα φέρατε σπίτι; Η φίλη σας χαρίζει μερικά γατάκια και εσείς θέλετε όσο τίποτα να πάρετε ένα; Η υιοθεσία είναι η ωραιότερη πράξη αγάπης που μπορείτε να κάνετε για ένα ζώο. Το να του δώσετε ένα σπίτι, τροφή και φροντίδα είναι η απόδειξη ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά.

Προμηθευτείτε τα αγαθά που χρειάζεστε: Πριν φέρετε στο σπίτι μια γάτα, ετοιμάστε το χώρο σας για την άφιξή της.

Εκτός από τα τρόφιμα που θα χρειαστείτε για τη γάτα σας  και  την άμμο, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα χαρούμενο, ασφαλές περιβάλλον για τον νέο φίλο σας.

  1. Απομακρύνετε ότι είναι επικίνδυνο.
  1. Φροντίστε να διορθώσετε πιθανά εκτεθειμένα καλώδια, να απομακρύνεται δηλητηριώδη φυτά ή μη ασφαλή έπιπλα που θα μπορούσαν να βλάψουν -τραυματίσουν ένα περίεργο ζωηρό γατάκι.
  1. Εάν δε θέλετε να δείτε το γατάκι σας να σκαρφαλώνει για να ανέβει πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας ,εξοπλίστε το χώρο σας με τουλάχιστον ένα ονυχοδρόμιο γάτας για αναρρίχηση.
  1. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια ειδικά για τις γάτες αποτελούν για εκείνες ευχάριστη απασχόληση ή να το κάνετε.

Επίσης φροντίστε να βρείτε έναν κτηνίατρο. Το καταφύγιο ή ο οργανισμός διάσωσης μπορεί να έχει ήδη επαφή με κάποιον  ή να μπορεί να σας συστήσει.

Εφόσον πάρετε τη γάτα στο σπίτι σας, δώστε της  χρόνο και χώρο για να συνηθίσει στα νέο περιβάλλον. Εάν μια γάτα ή γατάκι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί αφήστε την ελεύθερη σε έναν ειδικό χώρο στο σπίτι ώστε να χαλαρώσει. Η δυσκολία προσαρμογής διπλασιάζεται εάν στο σπίτι έχετε και άλλες γάτες ή σκύλους. Δημιουργήστε ένα δικό τους δωμάτιο ή μια γωνιά στο σπίτι όπου θα τοποθετήσετε το κουτί άμμου, το φαγητό της, το νερό της και μερικά παιχνίδια, και στη συνέχεια αφήστε τη να έρθει μονή της σε εσάς. Οι περισσότερες γάτες θα γίνουν περίεργες μετά από λίγες ημέρες, αλλά να γνωρίζεται ότι μπορεί να χρειαστεί  λίγος χρόνος για να νιώσουν οικεία.

Προτεινόμενα