Η ιστορία του Μάνι: Το νεογέννητο γατάκι που υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι τουριστών στην Ελλάδα

by Μυρσίνη
Η ιστορία του Μάνι: Το νεογέννητο γατάκι που υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι τουριστών στην Ελλάδα

Το ζευγάρι λέει ότι «ο Κέφι είναι η καλύτερη βελγική γάτα και ο Μάνι η καλύτερη ελληνική γάτα, έτσι δεν ζηλεύουν ο ένας τον άλλο».

Η συγκινητική ιστορία διάσωσης ενός αδέσποτου γάτου, που δεν είχε καν συμπληρώσει ένα μήνα από τη γέννησή του

Η Σάρλοτ έκανε διακοπές στην Ελλάδα με τον σύζυγό της όταν σε έναν μικρό δρόμο είδε τον γάτο. «Ήταν μόνος του και έτρεμε από το κρύο λόγω των ανέμων», θυμάται η Σάρλοτ.

Ο γάτος που συμπάθησε το ζευγάρι τους άφησε να τον χαϊδέψουν και αποφάσισαν να τον πάρουν στο ξενοδοχείο όπου έμεναν, τον βάζοντας κρυφά στο δωμάτιο. Η Σάρλοτ λέει πως πιθανότατα ήταν η καλύτερη νύχτα στη ζωή του γατούλη, τον οποίο ονόμασαν Μάνι.

Οκτώ ημέρες αργότερα, το ζευγάρι είχε δεθεί με τον Μάνι, που αποδείχθηκε πολύ αγαπησιάρης. Τελικά, βρήκαν έναν κτηνίατρο στην Αθήνα, αλλά εκείνος τους είπε πως ο γάτος δεν μπορούσε να ταξιδέψει για τουλάχιστον ένα μήνα επειδή ήταν πολύ μικρός. Έτσι, ο Μάνι φιλοξενήθηκε και το ζευγάρι επέστρεψε στις Βρυξέλλες.

Αγχωμένοι, περίμεναν έναν μήνα για να μπορέσει ο γάτος να ταξιδέψει στο Βέλγιο.

Έκαναν τις κατάλληλες προετοιμασίες στο σπίτι τους και ο Μάνι έφτασε ασφαλής. Σύμφωνα με τη Σάρλοτ, χρειάστηκαν μόλις 30 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό για να την αναγνωρίσει ο γάτος «και από εκείνη τη στιγμή ήταν σπίτι του».

Η Σάρλοτ και ο σύζυγός της ανησυχούσαν για τη γνωριμία του Μάνι με την άλλη γάτα του σπιτιού, τον Κέφι. Για μια εβδομάδα κρατούσαν τον Μάνι και τον Κέφι σε διαφορετικά δωμάτια, ανοίγοντας σταδιακά την πόρτα. Τελικά, όταν άνοιξαν την πόρτα, άρχισαν αμέσως να παίζουν μαζί!

Σύμφωνα με τη Σάρλοτ, υπήρξαν στιγμές που ο Κέφι ενοχλούνταν από τον Μάνι, «σαν να έλεγε ‘αυτό το μικρό ποντίκι με ακολουθεί παντού’».

Παρά το άγχος του ζευγαριού, οι Μάνι και Κέφι έγιναν φίλοι, με τον δεύτερο να τον μιμείται και να τον ακολουθεί παντού.

«Κάθε μέρα με τον σύζυγό μου νιώθουμε τόσο τυχεροί», λέει η Σάρλοτ.

Σήμερα, το ζευγάρι λέει πως «ο Κέφι είναι η καλύτερη βελγική γάτα και ο Μάνι η καλύτερη ελληνική γάτα, έτσι δεν ζηλεύουν ο ένας τον άλλο».

Προτεινόμενα