Η υπομονή τους ανταμείφθηκε: Οικογένεια βρίσκει τη γάτα που είχε εξαφανιστεί για πέντε χρόνια

by Μυρσίνη
Η υπομονή τους ανταμείφθηκε: Οικογένεια βρίσκει τη γάτα που είχε εξαφανιστεί για πέντε χρόνια

Ήταν απίστευτο ότι, πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή της, η οικογενειακή γάτα είχε βρεθεί. Ο Joey, η γάτα της Lauren Mundy, χάθηκε τον Οκτώβριο του 2019 από το σπίτι τους στο Springbourne του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν γύρισε ποτέ.

Όμως πριν από δύο εβδομάδες, η Lauren έλαβε ένα τηλεφώνημα από την οργάνωση Cats Protection που την ενημέρωσε ότι ο Joey ήταν ζωντανός και φροντιζόταν από έναν ηλικιωμένο που ζούσε μόλις τρία μίλια μακριά, στο γειτονικό προάστιο Kinson.

Ο Joey εξαφανίστηκε σε μια «φρικτή θυελλώδη νύχτα», λέει η Lauren.

Ο γιος της, ο Ράιλι, ήταν μόλις τριών ετών τότε και ήταν πολύ αναστατωμένος. «Τον είχαμε από τότε που γεννήθηκε (ο γιος μας)», είπε η Lauren. «Του έλειψε ο φίλος του».

Παρά τα χρόνια που περνούσαν, η Lauren λέει ότι «δεν σταμάτησε να ανησυχεί ή να σκέφτεται τον Joey».

Στη συνέχεια, στις 18 Ιουνίου, έλαβε την απροσδόκητη κλήση από την Cats Protection. «Είπαν ότι τον βρήκε μια οικογένεια… Ήμουν σοκαρισμένη, δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε.

«Ο γιος μου ξέσπασε σε κλάματα… ήταν πολύ σουρεαλιστικό».

Η φιλανθρωπική οργάνωση έφερε τη Lauren σε επαφή με την εγγονή του ηλικιωμένου που φρόντιζε τον Joey όλο αυτό το διάστημα.

Η γάτα έζησε μαζί του για αρκετά χρόνια και ήταν η συντροφιά του κατά τη διάρκεια του περιορισμού λόγω Covid και μετά τον θάνατο της συζύγου του. Όταν ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τελική φροντίδα, η εγγονή του αποφάσισε να ελέγξει την ταυτότητα του Joey.

«Κλαίγαμε και οι δύο στο τηλέφωνο», είπε η Lauren. Πάντα έλεγα «ελπίζω ο Joey να βρήκε έναν κύριο ή μια κυρία με την οποία κάνει παρέα, ζώντας την καλύτερη ζωή του».

Ο Joey είναι ήδη πίσω στο σπίτι. «Τον φέραμε και απλώς κάθισε εκεί που καθόταν πάντα, στην καρέκλα του υπολογιστή», είπε η Lauren.

Ο Joey είναι «καλά» και γίνεται 11 χρονών την επόμενη εβδομάδα. «Έφτασε στο σπίτι εγκαίρως για να γιορτάσει τα γενέθλιά του».

Προτεινόμενα