Ο μικρός Λίνο ψάχνει σπίτι: Αυτό το γλυκό πλασματάκι εξακολουθεί να εμπιστεύεται τους ανθρώπους παρά τα όσα πέρασε

by Μυρσίνη
Ο μικρός Λίνο ψάχνει σπίτι: Αυτό το γλυκό πλασματάκι εξακολουθεί να εμπιστεύεται τους ανθρώπους παρά τα όσα πέρασε

Λόγω απελπισίας, το ταξίδι συνεχίζεται και στην Αθήνα! Από ό,τι φαίνεται, στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να δώσει αγάπη στον μικρό Λίνο.

Ο μικρός Λίνο παραμένει στα αζήτητα. Περνάει τη ζωή του μόνος του σε ένα δωμάτιο. Έχει φτάσει πλέον τους 7 μήνες, είναι στειρωμένος και πλήρως εμβολιασμένος. Ο μικρός Λίνο ψάχνει σπίτι!

Όταν ήταν μόλις 1 μηνός, βρέθηκε στον δρόμο σε άθλια κατάσταση, ένα βήμα πριν τον θάνατο, με σπασμένη λεκάνη από κλωτσιά και τραυματισμένη ουρά. Εκλιπαρούσε για βοήθεια με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει. Νοσηλεύτηκε τρεις φορές, υποβλήθηκε σε εγχείρηση, πάλεψε για τη ζωή του, ανάρρωσε πλήρως και πλέον είναι εντελώς καλά!

Παρά τα όσα πέρασε, εξακολουθεί να εμπιστεύεται τους ανθρώπους και να αποζητά τη συντροφιά τους. Στα 3,5 μηνών είναι ένα απίστευτα καλόψυχο, χαδιάρικο και γλυκό πλασματάκι.

Θα δοθεί με όλα τα νόμιμα έγγραφα, σε όποιον είναι πρόθυμος να του ανταποδώσει την αγάπη και τη ζεστασιά που τόσο απλόχερα θα του χαρίσει.

Δείτε την ανάρτηση εδώ

Υιοθεσία Γάτας: Οδηγός για την κατάλληλη προετοιμασία

Βρήκατε μια αδέσποτη γατούλα στον δρόμο ή μικρά νεογέννητα γατάκια και τα φέρατε σπίτι; Η φίλη σας χαρίζει μερικά γατάκια και εσείς θέλετε όσο τίποτα να πάρετε ένα; Η υιοθεσία είναι η ωραιότερη πράξη αγάπης που μπορείτε να κάνετε για ένα ζώο. Το να του δώσετε ένα σπίτι, τροφή και φροντίδα είναι η απόδειξη ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά.

Προμηθευτείτε τα αγαθά που χρειάζεστε: Πριν φέρετε στο σπίτι μια γάτα, ετοιμάστε το χώρο σας για την άφιξή της.

Εκτός από τα τρόφιμα που θα χρειαστείτε για τη γάτα σας  και  την άμμο, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα χαρούμενο, ασφαλές περιβάλλον για τον νέο φίλο σας.

  1. Απομακρύνετε ότι είναι επικίνδυνο.
  1. Φροντίστε να διορθώσετε πιθανά εκτεθειμένα καλώδια, να απομακρύνεται δηλητηριώδη φυτά ή μη ασφαλή έπιπλα που θα μπορούσαν να βλάψουν -τραυματίσουν ένα περίεργο ζωηρό γατάκι.
  1. Εάν δε θέλετε να δείτε το γατάκι σας να σκαρφαλώνει για να ανέβει πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας ,εξοπλίστε το χώρο σας με τουλάχιστον ένα ονυχοδρόμιο γάτας για αναρρίχηση.
  1. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια ειδικά για τις γάτες αποτελούν για εκείνες ευχάριστη απασχόληση ή να το κάνετε.

Επίσης φροντίστε να βρείτε έναν κτηνίατρο. Το καταφύγιο ή ο οργανισμός διάσωσης μπορεί να έχει ήδη επαφή με κάποιον  ή να μπορεί να σας συστήσει.

Εφόσον πάρετε τη γάτα στο σπίτι σας, δώστε της  χρόνο και χώρο για να συνηθίσει στα νέο περιβάλλον. Εάν μια γάτα ή γατάκι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί αφήστε την ελεύθερη σε έναν ειδικό χώρο στο σπίτι ώστε να χαλαρώσει. Η δυσκολία προσαρμογής διπλασιάζεται εάν στο σπίτι έχετε και άλλες γάτες ή σκύλους. Δημιουργήστε ένα δικό τους δωμάτιο ή μια γωνιά στο σπίτι όπου θα τοποθετήσετε το κουτί άμμου, το φαγητό της, το νερό της και μερικά παιχνίδια, και στη συνέχεια αφήστε τη να έρθει μονή της σε εσάς. Οι περισσότερες γάτες θα γίνουν περίεργες μετά από λίγες ημέρες, αλλά να γνωρίζεται ότι μπορεί να χρειαστεί  λίγος χρόνος για να νιώσουν οικεία.

Προτεινόμενα