Ορφανά γατάκια αναζητούν σπίτι: Ας βοηθήσουμε όλοι να αποκτήσουν το παντοτινό σπίτι που τους αξίζει

by Μυρσίνη
Ορφανά γατάκια αναζητούν σπίτι: Ας βοηθήσουμε όλοι να αποκτήσουν το παντοτινό σπίτι που τους αξίζει

Αυτήν την περίοδο, φιλοξενούνται τρία όμορφα αδεσποτάκια από έναν αγαθό άνθρωπο. Δυστυχώς, δεν μπορεί να τα κρατήσει μακροπρόθεσμα, αλλά τα φροντίζει με αγάπη και φροντίδα όσο μπορεί προς το παρόν. Τα γατάκια αυτά αναζητούν ιδανικά ένα σπίτι υιοθεσίας, καθώς δεν έχουν μητέρα να τα προσέχει και να τα μεγαλώσει. Η σίτισή τους γίνεται με γάλα, με το ένα από αυτά να έχει ήδη αρχίσει να τρώει στερεά τροφή, είναι λίγο μεγαλύτερο και παίζει ενεργά με τα αδέσποτα συνοδευτικά του.

Ψάχνουν υποψήφιους ιδιοκτήτες που θα προσφέρουν αγάπη και φροντίδα σε αυτά τα μικρά πλάσματα. Με πολλά άλλα ζώα στο σπίτι του ανθρώπου που χρειάζονται φροντίδα, κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη. Τα αδέσποτα θα παραδοθούν με όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σας.

Υιοθεσία Γάτας: Οδηγός για την κατάλληλη προετοιμασία

Βρήκατε μια αδέσποτη γατούλα στον δρόμο ή μικρά νεογέννητα γατάκια και τα φέρατε σπίτι; Η φίλη σας χαρίζει μερικά γατάκια και εσείς θέλετε όσο τίποτα να πάρετε ένα; Η υιοθεσία είναι η ωραιότερη πράξη αγάπης που μπορείτε να κάνετε για ένα ζώο. Το να του δώσετε ένα σπίτι, τροφή και φροντίδα είναι η απόδειξη ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά.

Προμηθευτείτε τα αγαθά που χρειάζεστε: Πριν φέρετε στο σπίτι μια γάτα, ετοιμάστε το χώρο σας για την άφιξή της.

Εκτός από τα τρόφιμα που θα χρειαστείτε για τη γάτα σας  και  την άμμο, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα χαρούμενο, ασφαλές περιβάλλον για τον νέο φίλο σας.

  1. Απομακρύνετε ότι είναι επικίνδυνο.
  1. Φροντίστε να διορθώσετε πιθανά εκτεθειμένα καλώδια, να απομακρύνεται δηλητηριώδη φυτά ή μη ασφαλή έπιπλα που θα μπορούσαν να βλάψουν -τραυματίσουν ένα περίεργο ζωηρό γατάκι.
  1. Εάν δε θέλετε να δείτε το γατάκι σας να σκαρφαλώνει για να ανέβει πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας ,εξοπλίστε το χώρο σας με τουλάχιστον ένα ονυχοδρόμιο γάτας για αναρρίχηση.
  1. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια ειδικά για τις γάτες αποτελούν για εκείνες ευχάριστη απασχόληση ή να το κάνετε.

Επίσης φροντίστε να βρείτε έναν κτηνίατρο. Το καταφύγιο ή ο οργανισμός διάσωσης μπορεί να έχει ήδη επαφή με κάποιον  ή να μπορεί να σας συστήσει.

Εφόσον πάρετε τη γάτα στο σπίτι σας, δώστε της  χρόνο και χώρο για να συνηθίσει στα νέο περιβάλλον. Εάν μια γάτα ή γατάκι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί αφήστε την ελεύθερη σε έναν ειδικό χώρο στο σπίτι ώστε να χαλαρώσει. Η δυσκολία προσαρμογής διπλασιάζεται εάν στο σπίτι έχετε και άλλες γάτες ή σκύλους. Δημιουργήστε ένα δικό τους δωμάτιο ή μια γωνιά στο σπίτι όπου θα τοποθετήσετε το κουτί άμμου, το φαγητό της, το νερό της και μερικά παιχνίδια, και στη συνέχεια αφήστε τη να έρθει μονή της σε εσάς. Οι περισσότερες γάτες θα γίνουν περίεργες μετά από λίγες ημέρες, αλλά να γνωρίζεται ότι μπορεί να χρειαστεί  λίγος χρόνος για να νιώσουν οικεία.

Προτεινόμενα