Πολλά μπράβο: Αυτό είναι το Pia’s Place στους Αγίους Αποστόλους που φροντίζει τις αδέσποτες γάτες της περιοχής

by Μυρσίνη
Πολλά μπράβο: Αυτό είναι το Pia’s Place στους Αγίους Αποστόλους που φροντίζει τις αδέσποτες γάτες της περιοχής

Από τα Χανιά της Κρήτης, κοντά στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, έρχονται οι πιο όμορφες φωτογραφίες των τελευταίων ημερών. Το σωματείο Η προστασία των ζώων, Χανιά/Chania animal protection μας ενημερώνει για το κατάστημα Pia’s Place, ένα από τα πιο φιλικά προς τα ζώα μαγαζιά της περιοχής.

Οι άνθρωποι του Pia’s Place δείχνουν την αγάπη τους για τα ζώα, με την κα Pia να φροντίζει όλες τις αδέσποτες γάτες που βρίσκουν καταφύγιο εκεί.

Τους παρέχει φαγητό, νερό και τις στειρώνει.

Αν βρεθείτε στην περιοχή, αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το υπέροχο, φιλόξενο μέρος, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας παρέα με τις όμορφες γατούλες του νησιού, οι οποίες θα σας δείξουν αμέσως την αγάπη τους.

Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε τέτοια παραδείγματα ανθρώπων με ενσυναίσθηση και αγάπη προς τα αδέσποτα ζώα, που τόσο χρειάζονται τη βοήθειά μας. Δυστυχώς, πολλοί καταστηματάρχες διώχνουν τα ζώα που βρίσκονται κοντά τους, καθώς τους ενοχλεί η παρουσία τους, κάτι που βλέπουμε καθημερινά.

Το αισιόδοξο όμως είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας επιθυμούν να κάνουν ουσιαστικά πράγματα για να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα. Απλές πράξεις από εμάς, αλλά πολύτιμες για εκείνα.

Πως να φροντίσουμε τα αδέσποτα;

Η φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα είναι μια πράξη αγάπης και ευθύνης που μπορεί να γίνει με απλούς τρόπους. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε:

Παροχή Τροφής και Νερού

  1. Νερό και φαγητό: Τοποθετήστε μπολάκια με καθαρό νερό και ξηρά τροφή σε σημεία που επισκέπτονται συχνά τα αδέσποτα. Φροντίστε να τα ανανεώνετε καθημερινά.
  2. Σπιτικά γεύματα: Εάν δεν έχετε ξηρά τροφή, μπορείτε να τους δίνετε μαγειρεμένα τρόφιμα, όπως κοτόπουλο, ρύζι ή λαχανικά χωρίς αλάτι και καρυκεύματα.

Καταφύγιο

  1. Σπιτάκια: Δημιουργήστε αυτοσχέδια καταφύγια από χαρτόνια ή πλαστικά κουτιά για να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες.
  2. Κουβέρτες και μαξιλάρια: Τοποθετήστε κουβέρτες ή παλιά ρούχα μέσα στα καταφύγια για να είναι ζεστά το χειμώνα.

Υγειονομική Φροντίδα

  1. Στειρώσεις: Συνεργαστείτε με κτηνιάτρους ή φιλοζωικές οργανώσεις για να στειρώσετε τα αδέσποτα, προλαμβάνοντας έτσι τον υπερπληθυσμό.
  2. Εμβολιασμοί και αποπαρασίτωση: Φροντίστε για τους απαραίτητους εμβολιασμούς και την αποπαρασίτωση τους.

Προσωρινή Φιλοξενία και Υιοθεσία

  1. Φιλοξενία: Αν έχετε τη δυνατότητα, φιλοξενήστε τα αδέσποτα ζώα μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη λύση.
  2. Προώθηση υιοθεσίας: Προωθήστε τα ζώα για υιοθεσία μέσω κοινωνικών δικτύων και φιλοζωικών οργανώσεων
Προτεινόμενα