Ψάχνει σπίτι: Τα κατάφερε το γατάκι που βρέθηκε με κομμένα τα τρία του πόδια από ανθρώπινη παρέμβαση

by Μυρσίνη
Ψάχνει σπίτι: Τα κατάφερε το γατάκι που βρέθηκε με κομμένα τα τρία του πόδια από ανθρώπινη παρέμβαση

Ένα σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό στο διαδίκτυο.

Ένα γατάκι μεταφέρθηκε στην κλινική του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη με κομμένα τα τρία του πόδια. Όπως διαπιστώθηκε, οι τομές είχαν γίνει με αιχμηρό αντικείμενο και από ανθρώπινο χέρι.

«Οι τομές έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο και ήταν ευθείες, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε με νυστέρι. Φαίνεται πως είναι από ανθρώπινο χέρι», δήλωσε ο κ. Αγαθαγγελίδης στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Όσο και να μιλήσουμε για αυτό το περιστατικό, δεν είναι αρκετό.

Δυστυχώς, δεν είναι το μόνο. Καθημερινά ζώα βασανίζονται και δηλητηριάζονται από συμπολίτες μας που δεν έχουν καμία αίσθηση της αξίας της ζωής. Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι, καθώς οι αρχές συχνά αδιαφορούν για τις κακοποιήσεις ζώων και οι πολίτες που γνωρίζουν τον δράστη δεν μιλούν για να μην “μπλέξουν”. Όμως, η σιωπή είναι συνενοχή και οι κακοποιητές συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, σπέρνοντας τον θάνατο σε αθώα πλάσματα.

Μια θετική πλευρά στην υπόθεση του ακρωτηριασμένου γατιού στη Θεσσαλονίκη είναι ότι κάποιοι φιλόζωοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να το υιοθετήσουν.

Αν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάτι καλό στην υπόθεση με το ακρωτηριασμένο γατάκι στη Θεσσαλονίκη είναι ότι κάποιοι φιλόζωοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να το υιοθετήσουν.

Τι να κάνετε αν δείτε κάποιον να κακοποιεί ένα ζώο;

Η κακοποίηση ζώων είναι μια σοβαρή πράξη και είναι σημαντικό να αντιδράσετε εάν δείτε κάποιον να κακοποιεί ένα ζώο. Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  1. Προσέξτε την ασφάλειά σας: Αν επιλέξετε να παρέμβετε, βεβαιωθείτε ότι η δράση σας δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη δική σας ασφάλεια. Αν κρίνετε ότι είναι ασφαλές, μπορείτε να προχωρήσετε στα επόμενα βήματα.
  2. Καλέστε τις αρχές: Το πιο αποτελεσματικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με τις αρχές και να αναφέρετε την κακοποίηση που μόλις παρατηρήσατε. Προσδιορίστε την τοποθεσία όσο το δυνατόν ακριβέστερα.
  3. Μείνετε στο χώρο, αν είναι ασφαλές: Εάν είναι δυνατόν και ασφαλές, μείνετε στον τόπο και περιμένετε την άφιξη των αρχών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να διασφαλιστεί ότι ο θύτης δεν θα φύγει πριν φτάσουν οι αρχές.
  4. Μην παρεμβαίνετε άμεσα, αν δεν είστε ασφαλείς: Αν δεν νιώθετε ότι μπορείτε να παρέμβετε ασφαλώς ή αν δεν έχετε εκπαιδευτικό υπόβαθρο για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, τότε καλύτερα να περιμένετε την άφιξη των αρχών.
  5. Τραβήξτε φωτογραφίες ή βίντεο: Εάν μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια, τραβήξτε φωτογραφίες ή βίντεο της κατάστασης. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο ως αποδεικτικό υλικό για τις αρχές ή τη δικαιοσύνη.
  6. Βρείτε μάρτυρες: Εάν υπάρχουν άλλοι παρόντες, ζητήστε από αυτούς να μείνουν και να παρέχουν μάρτυρες για το τι συνέβη.

Πάντως, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τις αρχές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς η κακοποίηση ζώων είναι ένα αδικαιολόγητο έγκλημα που πρέπει να τιμωρείται.

Προτεινόμενα