Ψάχνω οικογένεια: Είμαι φωνακλάς αλλά θα γίνω ο καλύτερός σου φίλος

by Μυρσίνη
Ψάχνω οικογένεια: Είμαι φωνακλάς αλλά θα γίνω ο καλύτερός σου φίλος

Δώστε μου λίγη σημασία. Είμαι ο απεγκλωβισμένος του υπουργείου εργασίας. Εγώ, ένας απλός δημόσιος υπάλληλος ήθελα να γίνω, και αυτή που με μάζεψε μου είπε ότι είμαι πολύ μικρός ακόμη για να δουλέψω. Ένα σπίτι θέλω μόνο, γιατί είμαι μόνος μου σε ένα δώμα και δεν μου αρέσει καθόλου. Φοβάμαι πολύ, τρέμω, τρυπώνω όπου βρω για να κρυφτώ, και αυτή με πιάνει και με παίρνει αγκαλιά. Με πήγε και σε γιατρό και εκεί γελούσαν μαζί μου γιατί νιαούριζα πιο δυνατά και από σειρήνα!

Πρέπει να απαλλαγώ από αυτήν το συντομότερο γιατί έχει και κάτι γάτους στο σπίτι που δεν μου αρέσουν καθόλου. Τον έναν τον φωνάζουν Πασάρη! Αν είναι δυνατόν!

Βοήθεια, πάρτε με!!

✅️ Είμαι υγιές αγοράκι
✅️ Με αποπαρασίτωσαν
✅️ Με καθάρισαν
✅️ Έχω βιβλιάριο, όμως πρέπει να παχύνω για να κάνω το πρώτο μου εμβόλιο

Υιοθεσία γάτας: Οδηγός για την κατάλληλη προετοιμασία

Βρήκατε μια αδέσποτη γατούλα στον δρόμο ή μικρά νεογέννητα γατάκια και τα φέρατε σπίτι; Η φίλη σας χαρίζει μερικά γατάκια και εσείς θέλετε όσο τίποτα να πάρετε ένα; Η υιοθεσία είναι η ωραιότερη πράξη αγάπης που μπορείτε να κάνετε για ένα ζώο. Το να του δώσετε ένα σπίτι, τροφή και φροντίδα είναι η απόδειξη ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά.

Προμηθευτείτε τα αγαθά που χρειάζεστε: Πριν φέρετε στο σπίτι μια γάτα, ετοιμάστε το χώρο σας για την άφιξή της.

Εκτός από τα τρόφιμα που θα χρειαστείτε για τη γάτα σας  και  την άμμο, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα χαρούμενο, ασφαλές περιβάλλον για τον νέο φίλο σας.

  1. Απομακρύνετε ότι είναι επικίνδυνο.
  1. Φροντίστε να διορθώσετε πιθανά εκτεθειμένα καλώδια, να απομακρύνεται δηλητηριώδη φυτά ή μη ασφαλή έπιπλα που θα μπορούσαν να βλάψουν -τραυματίσουν ένα περίεργο ζωηρό γατάκι.
  1. Εάν δε θέλετε να δείτε το γατάκι σας να σκαρφαλώνει για να ανέβει πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας ,εξοπλίστε το χώρο σας με τουλάχιστον ένα ονυχοδρόμιο γάτας για αναρρίχηση.
  1. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια ειδικά για τις γάτες αποτελούν για εκείνες ευχάριστη απασχόληση ή να το κάνετε.

Επίσης φροντίστε να βρείτε έναν κτηνίατρο. Το καταφύγιο ή ο οργανισμός διάσωσης μπορεί να έχει ήδη επαφή με κάποιον  ή να μπορεί να σας συστήσει.

Εφόσον πάρετε τη γάτα στο σπίτι σας, δώστε της  χρόνο και χώρο για να συνηθίσει στα νέο περιβάλλον. Εάν μια γάτα ή γατάκι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί αφήστε την ελεύθερη σε έναν ειδικό χώρο στο σπίτι ώστε να χαλαρώσει. Η δυσκολία προσαρμογής διπλασιάζεται εάν στο σπίτι έχετε και άλλες γάτες ή σκύλους. Δημιουργήστε ένα δικό τους δωμάτιο ή μια γωνιά στο σπίτι όπου θα τοποθετήσετε το κουτί άμμου, το φαγητό της, το νερό της και μερικά παιχνίδια, και στη συνέχεια αφήστε τη να έρθει μονή της σε εσάς. Οι περισσότερες γάτες θα γίνουν περίεργες μετά από λίγες ημέρες, αλλά να γνωρίζεται ότι μπορεί να χρειαστεί  λίγος χρόνος για να νιώσουν οικεία.

Προτεινόμενα