Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μπολ αργής τροφοδοσίας για γάτες

by Μυρσίνη
Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μπολ αργής τροφοδοσίας για γάτες

Δεν χρειάζεται να διαλέξετε ανάμεσα στο κατοικίδιο ζώο σας και το πορτοφόλι σας όταν πρόκειται για ακριβές επισκέψεις στον κτηνίατρο. Προετοιμαστείτε εκ των προτέρων για απροσδόκητους λογαριασμούς κτηνιάτρων, βρίσκοντας την ιδανική ασφάλεια για κατοικίδια ζώα.

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μπολ αργής τροφοδοσίας για γάτες
Θα μπορούσε το καλύτερο φιλαράκι σας να επωφεληθεί από έναν αργό τροφοδότη;

Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε κατάστημα κατοικίδιων ζώων και θα δείτε μια ποικιλία από πολύχρωμες πλαστικές ταΐστρες που έχουν σχεδιαστεί για να επιβραδύνουν τον γρήγορο φαγά. Υπάρχουν διαφορετικά σχέδια, από πλαστικές κουκίδες μέχρι στροβιλιζόμενα μοτίβα που μοιάζουν με λαβύρινθο, ώστε ο σκύλος να πρέπει να σπρώξει την τροφή με το πόδι ή τη γλώσσα του για να αποκτήσει πρόσβαση.

Για τους μη μυημένους, οι αργές ταΐστρες μπορεί να φαίνονται σαν μια μόδα, άλλος ένας τρόπος των κατασκευαστών να βγάλουν χρήματα από τους ταλαιπωρημένους γονείς κατοικίδιων ζώων. Όμως, οι αργές ταΐστρες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τέχνασμα και είναι ευεργετικές για την υγεία του σκύλου σας για διάφορους λόγους.

Για παράδειγμα, συνιστάται στους γονείς κατοικίδιων ζώων με ράτσες με βαθύ στήθος, οι οποίες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για φούσκωμα, να στραφούν σε αργές ταΐστρες ή ταΐστρες παζλ για να μειώσουν την ποσότητα αέρα που καταβροχθίζει ο σκύλος. Όσον αφορά τη μείωση ενός παράγοντα κινδύνου για φούσκωμα, οι αργές ταΐστρες έχουν τη δυνατότητα να είναι σωτήριες για τη ζωή.

Όμως οι αργές ταΐστρες έχουν και άλλα οφέλη, όπως η μείωση του μετεωρισμού στα άπληστα σκυλιά! Αν θέλετε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα και να ενημερωθείτε για τις αργές ταΐστρες, ας δούμε τα υπέρ και τα κατά.

Καλύτερα για το σώμα

Το μπολ είναι άδειο πριν προλάβετε να το βάλετε στο πάτωμα;

Οι πρόθυμοι φαγάδες σαν αυτούς συχνά καταπίνουν αέρα (αεροφαγία) καθώς και τροφή. Στην καλύτερη περίπτωση, ο αέρας ταξιδεύει κατά μήκος του εντέρου και απελευθερώνεται ως μετεωρισμός. Αυτό δεν αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα υγείας (για το σκύλο), αλλά μπορεί να κάνει ένα μανταλάκι για τη μύτη του ιδιοκτήτη να φαίνεται καλή ιδέα.

Ο αέρας στο στομάχι μπορεί να προκαλέσει διόγκωση και φούσκωμα. Αν αυτός ο σκύλος στη συνέχεια τρέχει ή παίζει, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να αναποδογυρίσει το στομάχι και να προκαλέσει GDV (γαστρική διάταση και βολβούλο). Η απειλητική για τη ζωή κατάσταση απαιτεί επείγουσα χειρουργική επέμβαση και ακόμη και τότε χάνονται ζωές. Πράγμα που κάνει οτιδήποτε κάνει το φαγητό ασφαλέστερο να φαίνεται καλή ιδέα.

Ένας αργός τροφοδότης κάνει αυτό που λέει στην ετικέτα: Επιβραδύνει την κατάποση της τροφής, ώστε ο σκύλος να καταπίνει λιγότερο αέρα.

Σε αντίθεση με τον σκύλο που βάζει το πρόσωπό του σε ένα μπολ με φαγητό και το καταβροχθίζει, οι αργοί τροφοδότες απαιτούν κάποια σκέψη ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσει στο φαγητό. Ένας σκύλος που σκέφτεται πώς να βγάλει τα μπισκότα από τον τροφοδότη-παζλ αποκτά πολύτιμη πνευματική διέγερση. Η επίλυση προβλημάτων προκειμένου να φάει μιμείται επίσης τις φυσικές συμπεριφορές, όπου στην άγρια φύση ένας σκύλος πρέπει να εργαστεί για να πάρει ένα γεύμα.

Η σκέψη των προβλημάτων είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον σκύλο. Μειώνει την πλήξη, η οποία με τη σειρά της μετριάζει την απογοήτευση, και μειώνει τις προβληματικές συμπεριφορές, όπως το υπερβολικό γάβγισμα ή το μάσημα. Ένα ενδιαφέρον σημάδι της σημασίας αυτής της νοητικής διέγερσης είναι ότι τα σκυλιά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υπερβάλλουν σε κατανάλωση όταν τρέφονται με αυτόν τον τρόπο, σαν να αναγνωρίζει ο εγκέφαλός τους καλύτερα ότι πρόκειται για γεύμα και όχι για λιχουδιά ή σνακ.

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μπολ αργής τροφοδοσίας για γάτες

Μειονεκτήματα

Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα, αν και δευτερεύοντα.

Ορισμένα σκυλιά είναι αργά στην πρόσληψη και δυσκολεύονται να κατακτήσουν έναν σύνθετο τροφοδότη. Αν συμβεί αυτό, πάρτε τα πράγματα σε χαλαρά στάδια. Για παράδειγμα, αν ένας τροφοδότης έχει πτερύγια που ο σκύλος πρέπει να σηκώσει, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τι να κάνει, τότε ξεκινήστε με τα πτερύγια ανοιχτά. Συνηθίστε τον σκύλο στην ιδέα να τρώει από τους μικρούς δίσκους, στη συνέχεια κλείστε ένα πτερύγιο και δείξτε του πώς να το ανοίγει.

Επιλέξτε προσεκτικά τον τροφοδότη σας. Ορισμένες είναι πιο ανθεκτικές από άλλες, οπότε προσαρμόστε την ανθεκτικότητα της ταΐστρας στο μέγεθος και τον ενθουσιασμό του σκύλου σας. Ένας μεγάλος σκύλος με μεγάλη όρεξη μπορεί να καταστρέψει έναν ευαίσθητο τροφοδότη ανεπανόρθωτα!

Ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το κόστος μιας αργής ταΐστρας, με ορισμένες από αυτές να είναι αρκετά ακριβές. Ωστόσο, είναι αρκετά εύκολο να αυτοσχεδιάσετε με φόρμες για μάφιν ή πλαστικά μπουκάλια και να έχετε την ικανοποίηση ότι φτιάξατε τη δική σας.

Διαδραστικό Παζλ IQ Παιχνίδι-Ταΐστρα Σκύλου-Γάτας

Περισσότερο από μια απλή ταΐστρα, αυτό το παιχνίδι διανομής λιχουδιών είναι επίσης ένα εξαιρετικό παιχνίδι ψυχικής άσκησης για εκπαίδευση και τόνωση του μυαλού και των αισθήσεων του κατοικίδιου ζώου σας. Εάν το κατοικίδιό σας τρώει πολύ γρήγορα ή τρώει πολύ, αυτό το διαδραστικό παζλ θα κάνει το κατοικίδιό σας να τρώει αργά και θα αποτρέψει τυχόν προβλήματα στο στομάχι.

Κρύψτε σε μερικές λιχουδιές και αφήστε το ζωάκι σας να παίζει ανοίγοντας τα συρτάκια για να τις βρει. Η μυρωδιά τους σταδιακά εξασθενεί καθώς τα ζωάκια μεγαλώνουν στο σπίτι και σε εσωτερικούς χώρους. Με το διαδραστικό παζλ θα καλλιεργήσουν τα ένστικτα τους και θα διασκεδάσουν παρέα με εσάς.

Αυτός ο τροφοδότης είναι κατασκευασμένος από μη τοξικό υλικό PVC, ώστε το κατοικίδιο ζώο σας να μπορεί να το χρησιμοποιεί με σιγουριά.

Χαρακτηριστικά
• Τα κατοικίδια μπορούν να φάνε το φαγητό ανοίγοντας το καπάκι με το στόμα ή τα πόδια τους.
• Διαθέτει αντιολισθητικό μαξιλαράκι στο κάτω μέρος αποτρέποντας αποτελεσματικά τη μετακίνηση του δοχείου τροφής.
• Κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό που δεν καταστρέφεται.

Να ταΐζετε αργά ή να μην ταΐζετε αργά

Τόσο η ψυχική διέγερση όσο και τα θετικά οφέλη για την υγεία των αργών ταϊστρών τα καθιστούν νικητές για όλους εκτός από τους πιο ιδιότροπους φαγάδες (Αλλά για αυτούς τους τύπους η κατάποση αέρα δεν είναι πρόβλημα ούτως ή άλλως). Απλά φροντίστε να δουλέψετε με το σκύλο σας για να τον συνηθίσετε σε αυτόν τον νέο τρόπο διατροφής. Ωστόσο, αν ο σκύλος σας είναι πραγματικά ιδιότροπος και δεν έχει κίνητρο το φαγητό, απλά φροντίστε να μην πεινάσει – ένα παλιομοδίτικο μπολ είναι η νίκη για αυτούς τους τύπους.

Προτεινόμενα