Cooling mat για κατοικίδια: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές

by Μυρσίνη
Cooling mat για κατοικίδια: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές

Το καλοκαίρι έχει φθάσει για τα καλά και καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να κρατήσετε τον χνουδωτό μικρό σας φίλο άνετο και ευτυχισμένο.
Η διατήρηση της δροσιάς του σκύλου σας κατά τους θερμότερους μήνες αποτελεί μεγάλη ευθύνη για κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου ζώου. Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρατήσετε το σκυλάκι σας δροσερό και ήρεμο όταν ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι με ένα cooling mat για σκύλους. Αλλά τι ακριβώς είναι τα cooling mat και πώς λειτουργούν;

Τι είναι το cooling mat;

Αν δεν έχετε ξανακούσει ποτέ για ένα τέτοιο, ένα cooling mat είναι ένα προϊόν το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μειώνει τη θερμοκρασία του κατοικιδίου σας, ώστε να τον κρατά δροσερό και να αποτρέπει την υπερθέρμανση κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αν δεν έχετε κλιματισμό ή αν το ζωάκι σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη ζέστη.
Πολλοί ιδιοκτήτες επιλέγουν να χρησιμοποιούν ένα μαξιλάρι ψύξης σκύλου για να μειώσουν τον κίνδυνο υπερθέρμανσης του κατοικίδιου ζώου τους, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως η θερμοπληξία ή η αφυδάτωση.

Ως γονέας κατοικίδιων ζώων, είναι σημαντικό να βεβαιώνεστε ότι τα κατοικίδιά σας είναι άνετα και ζεστά, ειδικά τους ζεστούς μήνες που ο καιρός είναι σκληρός για το σώμα τους.
Το θερμοπληξία λειτουργεί μέσω του βάρους και της πίεσης του κατοικίδιου ζώου και ενεργοποιείται. Όχι μόνο προσφέρει ένα καθορισμένο μέρος για το κατοικίδιο ζώο σας για να χαλαρώσει και να κοιμηθεί, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματός του και στην πρόληψη της υπερθέρμανσης και θεμάτων όπως η θερμοπληξία. Το cooling mat εξασφαλίζει επίσης ήρεμο ύπνο, καθώς δημιουργεί τον τέλειο χώρο και θερμοκρασία για να χαλαρώσει το κατοικίδιό σας. Είναι ελαφρύ, συσκευάζεται και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε μακρινά ταξίδια.

Πώς λειτουργούν τα cooling mat;

Τα περισσότερα cooling mat για κατοικίδια τείνουν να είναι κατασκευασμένα από μια ειδική φόρμουλα που μοιάζει με τζελ, τα οποία ενεργοποιούνται με πίεση και λειτουργούν για να απελευθερώσουν θερμική ενέργεια μέσω απορρόφησης. Με απλά λόγια, απορροφούν τη θερμική ενέργεια από το σκυλάκι σας, η οποία ψύχει το χαλάκι σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία – περίπου 10° χαμηλότερη από το εξωτερικό περιβάλλον.
Τα cooling mat μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περίπου 3-4 ώρες. Ωστόσο, όταν ο σκύλος σας έχει κρυώσει αρκετά, το στρώμα θα πρέπει να “επαναφορτιστεί”, κάτι που διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Ποια είναι τα οφέλη των ψυκτικών στρωμάτων;

Εκτός από το να κρατάτε το σκυλάκι σας δροσερό τον πιο ζεστό καιρό, τα χαλάκια ψύξης μπορούν επίσης να είναι ευεργετικά για σκύλους με ορισμένα προβλήματα υγείας, όπως:
Επιληψία

Αλλεργίες

Δερματικές παθήσεις

Αποκατάσταση μετά από θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση

Αρθρίτιδα ή προβλήματα αρθρώσεων

Εάν έχετε ένα ηλικιωμένο σκυλάκι, ένα cooling mat μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς το κρύο μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και τη φλεγμονή γύρω από τις αρθρώσεις του και να μειώσει τυχόν σχετικό πόνο.

Ομοίως, η χρήση ενός ψυχρού στρώματος για 48 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση θεωρείται ότι βοηθά στη μείωση τυχόν φλεγμονών γύρω από την περιοχή που χειρουργήθηκε, επιταχύνοντας την ανάρρωση και ελαχιστοποιώντας τον πόνο, ώστε το κουτάβι σας να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο cooling mat

Υπάρχουν πολλά cooling mat στην αγορά, οπότε όταν αποφασίζετε ποιο είναι το καλύτερο για το κατοικίδιό σας, υπάρχουν μερικοί βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να έχετε κατά νου για να διασφαλίσετε ότι το σκυλάκι σας μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο το νέο δροσερό χαλάκι του. Από το μέγεθος έως την άνεση, αυτά είναι μερικά από τα πιο ζωτικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας

Μετρήστε
Το σωστό μέγεθος του στρώματος είναι πιθανότατα ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την αγορά ενός μαξιλαριού ψύξης για κατοικίδια ζώα.
Εάν το cooling mat είναι πολύ μικρό, ο σκύλος σας δεν πρόκειται να αποκομίσει το πλήρες όφελος, απλώς και μόνο επειδή δεν μπορεί να ξαπλώσει σωστά πάνω του – πρέπει να είναι σε θέση να κρατήσει όλο το σώμα του δροσερό! Ομοίως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα δεν είναι πολύ μεγάλο αν έχετε μικρότερο σκυλάκι, καθώς μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό – ειδικά αν ενεργοποιείται με πίεση.
Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όσον αφορά το μέγεθος είναι το πού θα το τοποθετήσετε. Εάν σκοπεύετε να το τοποθετήσετε μέσα στο κλουβί του σκύλου σας, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του για να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα ψύξης θα χωρέσει.
Εξετάστε την πρακτικότητα
Η πρακτικότητα είναι ένα τεράστιο ζήτημα όταν πρόκειται να βρείτε το κατάλληλο cooling mat. Πρέπει να αποφασίσετε πώς θα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα, πρέπει να μπορείτε να το μετακινείτε εύκολα ή θα μένει σε ένα μέρος; Εάν έχετε έναν σκύλο που λατρεύει να λασπώνει, τότε χρειάζεστε ένα υλικό που να μπορεί να καθαρίζεται εύκολα.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες αποτελούν βασικές εκτιμήσεις για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το χαλάκι σας.
Η άνεση είναι το κλειδί

Στρώμα Δροσιάς Αυτοδροσιζόμενο Cooling Mat για Κατοικίδια 70x50cm

Έτοιμοι για το καλοκαίρι! Το Αυτοδροσιζόμενο Στρώμα Ψύξης δροσίζει το σκυλάκι ή γατάκι σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Δε χρειάζεται να τοποθετηθεί στον καταψύκτη ή στο ψυγείο, λόγω της τεχνολογίας Coolcore με την οποία είναι φτιαγμένο το ύφασμά του.

Μειώνει γρήγορα τη θερμότητα του σώματος του ζώου σας. Το στρώμα είναι περίπου 10 βαθμούς πιο κρύο από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και είναι αποτελεσματικό για περίπου 3-4 ώρες. Όταν το ζωάκι σας σηκωθεί, το στρώμα είναι έτοιμο για χρήση ξανά μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Μείνετε «δροσεροί» παντού! Ελαφρύ και εύκολο στο δίπλωμα μεταφέρεται παντού. Αυτό σας επιτρέπει να προσφέρετε στο κατοικίδιό σας ένα δροσερό μέρος ανάπαυσης οπουδήποτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Καθαρίζεται εύκολα με ένα πανί. Προσοχή! Δεν πλένεται στο πλυντήριο.

Χαρακτηριστικά
• Δεν χρειάζεται ψύξη
• Ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτινοβολίες και στις καιρικές συνθήκες.
• Αποτελεσματικό για περίπου 3-4 ώρες
• Παχύ εξωτερικό στρώμα πολυεστέρα

Προτεινόμενα