Μία είναι η λύση για το καλοκαίρι: Το στρώμα δροσιάς για τα κατοικίδιά σας

by Μυρσίνη
Μία είναι η λύση για το καλοκαίρι: Το στρώμα δροσιάς για τα κατοικίδιά σας

Λόγω του ζεστού καιρού υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα στρώματα ψύξης. Αυτά τα στρώματα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη τόσο για γάτες όσο και για σκύλους και χρησιμοποιούνται για να προσπαθήσουν να κρατήσουν τα κατοικίδια ζώα δροσερά στον ζεστό καιρό.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι χαλάκια ψύξης για κατοικίδια ζώα:

Στρώματα με νερό – τα οποία πρέπει να γεμίζουν οι ιδιοκτήτες με νερό και παραμένουν δροσερά κατά μέσο όρο για 5-7 ώρες.
Στρώματα ψύξης που ενεργοποιούνται με πίεση – τα οποία λειτουργούν με μετάβαση φάσης και δεν απαιτούν πάγωμα. Έχουν σχεδιαστεί για να “διώχνουν” τη θερμότητα πίσω στον αέρα ή στην επιφάνεια του δαπέδου, διατηρώντας το ζώο δροσερό.

Γενικά, τα προϊόντα αυτά θεωρούνται μη τοξικά. Το κάλυμμα είναι συνήθως ένα πλαστικό που σκουπίζεται και τα πατάκια αλλαγής φάσης περιέχουν συνήθως μια γέλη που αποτελείται από θειικό νάτριο, κυτταρίνη και νερό.

Αν και δεν αναμένονται τοξικές επιδράσεις από την κατάποση κομματιών του στρώματος, υπάρχει πιθανός κίνδυνος απόφραξης εάν καταποθούν πολλά κομμάτια ή ένα μεγάλο κομμάτι υλικού. Τα περισσότερα κατοικίδια ζώα μπορούν να παρακολουθούνται στο σπίτι, με τη συμβουλή προς τον ιδιοκτήτη να επιστρέψει εάν υπάρχουν ενδείξεις πιθανής γαστρεντερικής απόφραξης.

Συμβουλές για την αγορά ενός μαξιλαριού ψύξης για σκύλους

Εάν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ένα μαξιλάρι ψύξης για τον σκύλο σας, τότε το επόμενο βήμα σας είναι να καταλάβετε τι είδους θα αγοράσετε.

Τα τυποποιημένα μαξιλάρια με νερό και τζελ τείνουν να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, και τα δύο προσφέρουν περίπου πέντε έως επτά ώρες αξιόπιστης ανακούφισης για τον τριχωτό φίλο σας. Εάν είστε ανοιχτοί στο να ξοδέψετε λίγο περισσότερα, ίσως να θέλετε να εξετάσετε τα μαξιλάρια ψύξης με αλλαγή φάσης, τα οποία περιέχουν ένα ειδικό “τζελ αλλαγής φάσης” που παραμένει δροσερό για περισσότερο χρόνο από ό,τι το νερό ή το παραδοσιακό τζελ.

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, φροντίστε να δώσετε προτεραιότητα στην ποιότητα και την άνεση. Θέλετε ένα μαξιλάρι ψύξης που μπορεί να αντέξει την τακτική χρήση (και τις γρατζουνιές και τα μασήματα), καθώς και ένα μαξιλάρι που θα είναι άνετο για να ξαπλώνει ο σκύλος σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν έχετε έναν γηράσκοντα σκύλο, ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι ψύξης προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη και είναι πιθανώς ο σωστός τρόπος να επιλέξετε.

Η αγορά ενός μαξιλαριού ψύξης για σκύλους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το κουτάβι σας να καταπολεμήσει τη ζέστη του καλοκαιριού. Ενώ ψωνίζετε, ελέγξτε και άλλα προϊόντα ψύξης για σκύλους, όπως φορητούς ανεμιστήρες και γιλέκα ψύξης.

Εμείς προτείνουμε το:

Στρώμα Δροσιάς Αυτοδροσιζόμενο Cooling Mat για Κατοικίδια 70x50cm

Έτοιμοι για το καλοκαίρι! Το Αυτοδροσιζόμενο Στρώμα Ψύξης δροσίζει το σκυλάκι ή γατάκι σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Δε χρειάζεται να τοποθετηθεί στον καταψύκτη ή στο ψυγείο, λόγω της τεχνολογίας Coolcore με την οποία είναι φτιαγμένο το ύφασμά του.

Μειώνει γρήγορα τη θερμότητα του σώματος του ζώου σας. Το στρώμα είναι περίπου 10 βαθμούς πιο κρύο από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και είναι αποτελεσματικό για περίπου 3-4 ώρες. Όταν το ζωάκι σας σηκωθεί, το στρώμα είναι έτοιμο για χρήση ξανά μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Μείνετε «δροσεροί» παντού! Ελαφρύ και εύκολο στο δίπλωμα μεταφέρεται παντού. Αυτό σας επιτρέπει να προσφέρετε στο κατοικίδιό σας ένα δροσερό μέρος ανάπαυσης οπουδήποτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Καθαρίζεται εύκολα με ένα πανί. Προσοχή! Δεν πλένεται στο πλυντήριο.

Χαρακτηριστικά
• Δεν χρειάζεται ψύξη
• Ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτινοβολίες και στις καιρικές συνθήκες.
• Αποτελεσματικό για περίπου 3-4 ώρες
• Παχύ εξωτερικό στρώμα πολυεστέρα

Προτεινόμενα