Προετοιμασία για κατοικίδια ζώα: Ο απόλυτος κατάλογος έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με ένα κτηνίατρο

by Μυρσίνη
Προετοιμασία για κατοικίδια ζώα: Ο απόλυτος κατάλογος έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με ένα κτηνίατρο

Γνωρίζατε ότι πάνω από το 80% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων ζουν σε κοινότητες που απειλούνται από φυσικές καταστροφές; Είναι αλήθεια, και σύμφωνα με μια έρευνα της ASPCA, μόνο το 46% έχει καταρτίσει σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα σκεφτούν να πάρουν κάποια τρόφιμα και εμφιαλωμένο νερό, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν έρχεστε αντιμέτωποι με μια καταστροφή είναι να ψάχνετε στο σπίτι σας να βρείτε τις προμήθειες που χρειάζεστε για να κρατήσετε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τα κατοικίδιά σας ασφαλή.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τη λίστα ελέγχου ετοιμότητας για καταστροφές, ώστε να αρχίσετε να συγκεντρώνετε όλες τις προμήθειες που θα χρειαστείτε αν η κοινότητά σας βρεθεί ποτέ σε κρίσιμο κίνδυνο.

Οι προμήθειες που είναι απαραίτητες για την ετοιμότητα σε περίπτωση καταστροφής

Προμήθειες σίτισης
Αναδιπλούμενο μπολ τροφής

Τα μπολ με φαγητό και νερό του κατοικίδιου ζώου σας από το σπίτι μπορεί να καταλαμβάνουν χώρο στο κιτ έκτακτης ανάγκης, οπότε είναι καλύτερο να έχετε πτυσσόμενα μπολ για να εξοικονομήσετε χώρο. Αυτό το φορητό, εύκολο στην χρήση μπουκάλι για σνακ και για νερό είναι όλα όσα χρειάζεται ο χνουδωτό σας φίλο, όταν βγαίνετε έξω. Το 4 σε 1 φορητό δοχείο τροφοδοσίας με κομψό και μοντέρνο σχέδιο διαθέτει χώρο για νερό, φαγητό και σακουλάκι και φτυαράκι για τα περιττώματα.

Νερό

Το εμφιαλωμένο νερό είναι απαραίτητο για το κιτ έκτακτης ανάγκης, αλλά αν δεν έχετε το χώρο, ένα φορητό φίλτρο νερού είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή.

Τροφή και λιχουδιές

Ετοιμάστε μερικές τροφές μακράς διαρκείας που το κατοικίδιό σας έχει συνηθίσει να τρώει, καθώς και μερικές λιχουδιές. Συνιστούμε να συσκευάσετε τις συνήθεις λιχουδιές του κατοικίδιου ζώου σας στο κιτ έκτακτης ανάγκης σας.

Ανοιχτήρι κονσέρβας

Αν η κονσέρβα του κατοικίδιου ζώου σας δεν διαθέτει τραβηχτή καρτέλα για να την ανοίξετε, θα χρειαστείτε σίγουρα ένα ανοιχτήρι κονσέρβας στο κιτ ετοιμότητας για καταστροφές.

Προμήθειες πρώτων βοηθειών

Κουτί πρώτων βοηθειών
Το σχέδιο ετοιμότητάς σας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δεν θα ήταν πλήρες χωρίς ένα κουτί πρώτων βοηθειών. Το κιτ πρώτων βοηθειών πρέπει να περιέχει σχεδόν όλα τα πράγματα που θα χρειαστείτε αν το κατοικίδιό σας τραυματιστεί ενώ βρίσκεστε μακριά από το σπίτι. Περιλαμβάνει αντικείμενα όπως τσιμπιδάκια, επιδέσμους, επιθέματα και ρολά γάζας, επιθέματα προετοιμασίας, ψαλίδι και κουβέρτα έκτακτης ανάγκης. Αποφύγετε τη χρήση ενός κιτ πρώτων βοηθειών που έχει σχεδιαστεί για ανθρώπους, καθώς ορισμένα από τα αντικείμενα που περιέχει μπορεί να μην είναι ασφαλή για τα κατοικίδια ζώα.
Στυτική σκόνη

Η στυπτική σκόνη είναι ένα εξαιρετικό αντικείμενο που πρέπει να έχετε μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς μπορεί να πήξει γρήγορα το αίμα για ελαφρές πληγές ή εκδορές.

Αντιμικροβιακό τζελ

Ένα αντιμικροβιακό τζελ είναι ένα φυσικό αντιβακτηριακό και αντιμυκητιασικό προϊόν που μπορεί να προωθήσει την ανακούφιση από τον πόνο και την προστασία όταν η γάτα ή ο σκύλος σας επουλώνεται από μια πληγή.

Υγρός επίδεσμος

Ο υγρός επίδεσμος είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, καθώς σφραγίζει τα κοψίματα και μειώνει την πιθανότητα μολύνσεων, αφού η πληγή κλείνει.

Προμήθειες υγιεινής

Σακούλες απορριμμάτων σκύλων

Οι σακούλες για τα περιττώματα του σκύλου είναι ένα must-have για κάθε ιδιοκτήτη σκύλου. Το γεγονός ότι βρίσκεστε εν μέσω μιας έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε όλη την υγιεινή να πετάξει από το παράθυρο.
 Μαντηλάκια περιποίησης

Τα μαντηλάκια περιποίησης είναι καλό να τα έχετε πρόχειρα για να καθαρίζετε τη γάτα ή το σκύλο σας εάν λερωθούν ενώ λείπετε από το σπίτι.


Κουτί άμμου ταξιδιού

Σε έναν τέλειο κόσμο, οι γάτες μας θα μάθαιναν να κάνουν την ανάγκη τους, όπως οι σκύλοι. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ρεαλιστικό για τις περισσότερες γατούλες, γι’ αυτό το κιτ έκτακτης ανάγκης σας θα πρέπει να περιέχει ένα κουτί άμμου. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι η γατούλα σας να κρατάει τα περιττώματά της και να δημιουργεί ενδεχομένως σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σκουπάκι γάτας

Αν δεν θέλετε να καθαρίζετε την άμμο της γάτας σας με τα χέρια σας, θα πρέπει να προσθέσετε μια σέσουλα στο κιτ έκτακτης ανάγκης σας.
Ξηρό σαμπουάν για κατοικίδια

Ένα ξηρό σαμπουάν για κατοικίδια είναι απαραίτητο σε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης. Έχετε τη δυνατότητα να καθαρίσετε δύσκολες και απροσδόκητες ακαθαρσίες, δουλεύοντας το μέσα από το τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου σας και βουρτσίζοντας το.

Προμήθειες άνεσης

Κρεβάτι ταξιδιού

Ανακούφιση από το άγχος

Τα κατοικίδια ζώα μπορούν να αντιληφθούν τις διαθέσεις μας, και αν είστε αγχωμένοι ή ανήσυχοι κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης (ποιος δεν θα ήταν;), το αγαπημένο σας γούνινο μωρό μπορεί σίγουρα να αρχίσει να αισθάνεται έτσι, επίσης.
Κουβέρτα

Μια κουβέρτα είναι απαραίτητη για το κιτ έκτακτης ανάγκης σας, όχι μόνο για να κρατήσει εσάς και το κατοικίδιό σας ζεστά, αλλά και για να σας προσφέρει την απαραίτητη άνεση σε περιόδους άγχους.

Προμήθειες ασφαλείας

Γιλέκο ασφαλείας
Ένα ανακλαστικό γιλέκο είναι απαραίτητο, ειδικά αν θα περάσετε αρκετό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης. Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο όχημά σας, θα πρέπει να περπατήσετε σε μέρη, οπότε ένα γιλέκο θα διασφαλίσει ότι οι περαστικοί θα βλέπουν το κατοικίδιό σας.
Αντανακλαστικό κολάρο

Όπως το ανακλαστικό γιλέκο, έτσι και το ανακλαστικό κολάρο εξασφαλίζει ότι το κατοικίδιό σας θα φαίνεται στο σκοτάδι.
Λουρί

Ένα λουρί είναι απαραίτητο, μαζί με το κολάρο για να παρακολουθείτε το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια του χάους.

Μεταφορέας ταξιδιού

Ένας μεταφορέας ταξιδιού θα σας φανεί χρήσιμος όταν μεταφέρετε το κατοικίδιό σας από το Α στο Β.

Συμβουλές για τη δημιουργία ενός σχεδίου ετοιμότητας για καταστροφές

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ετοιμότητας για καταστροφές είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να το κάνετε με ασφάλεια:
Να έχετε ένα σχέδιο δράσης.

Κάντε ένα σχέδιο με τα μέλη της οικογένειάς σας για το πού θα συναντηθείτε αν δεν είστε μαζί όταν χτυπήσει η καταστροφή. Βεβαιωθείτε ότι όλοι στο νοικοκυριό γνωρίζουν πού βρίσκονται οι προμήθειες έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορούν να τις αρπάξουν βγαίνοντας από την πόρτα.

Επικοινωνήστε με τους γείτονες.

Εάν έχετε μεγαλύτερα ζώα, όπως άλογα, συνεργαστείτε με τους γείτονές σας ή άλλους τοπικούς ιδιοκτήτες αλόγων για να συγκεντρώσετε τους πόρους σας, ώστε να μπορείτε να εξακολουθείτε όλοι να παρέχετε στα κατοικίδιά σας τη φροντίδα που χρειάζονται. Ίσως θελήσετε να συζητήσετε την κοινή χρήση χώρου για ρυμουλκούμενο, σανό και άλλα απαραίτητα αντικείμενα.
Βρείτε ένα καταφύγιο.

Φτιάξτε έναν σύντομο κατάλογο τοπικών εγκαταστάσεων φιλοξενίας κατοικίδιων ζώων ή κοντινών μελών της οικογένειας που θα σας επιτρέψουν να μείνετε με το κατοικίδιό σας ή να το φροντίσετε κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης. Να είστε προληπ