Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα σακίδιο μεταφοράς για τη γάτα σας

by Μυρσίνη
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα σακίδιο μεταφοράς για τη γάτα σας

Αν είστε γονέας κατοικίδιων ζώων που του αρέσει να ταξιδεύει, ίσως αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές να παίρνετε τη γάτα σας μαζί σας. Η απάντηση είναι ναι – αρκεί να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό! Μια δημοφιλής επιλογή για να ταξιδέψετε με τη γατούλα σας είναι ένα σακίδιο πλάτης γάτας. Αλλά πριν αγοράσετε έναν μεταφορέα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα σακίδιο πλάτης γάτας για ταξίδια και θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς να μεταφέρετε τη γάτα σας σε ένα τέτοιο σακίδιο με ασφάλεια.

Γιατί να επιλέξετε ένα σακίδιο πλάτης γάτας;

Σε γενικές γραμμές, όταν οι άνθρωποι σκέφτονται να ταξιδέψουν με ένα κατοικίδιο ζώο, σκέφτονται τους σκύλους. Ωστόσο, ορισμένες γάτες μπορούν να γίνουν και εξαιρετικοί σύντροφοι στα ταξίδια! Η φροντίδα της γάτας σας μπορεί να είναι πολλή δουλειά, ειδικά αν την παίρνετε μαζί σας στα ταξίδια. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να είναι πάντα άνετη και χαρούμενη ενώ ταξιδεύει σε οποιαδήποτε κατάσταση. Για να κάνετε το ταξίδι της γατούλας σας όσο το δυνατόν πιο εύκολο, θα θελήσετε να βρείτε ένα μεταφορέα γάτας ή ένα σακίδιο γάτας που να δίνει στη γάτα σας αρκετό χώρο για να ζήσει τις περιπέτειές της μαζί σας με στυλ και άνεση.

Το σακίδιο πλάτης γάτας είναι σχεδιασμένο για να κρατάει το κατοικίδιό σας άνετο και ασφαλές όσο εσείς βρίσκεστε εν κινήσει. Είναι ιδανικό για να βγάλετε τη γάτα σας βόλτα, πεζοπορία, να επισκεφθείτε τοπικές υπαίθριες αγορές ή ακόμα και να ταξιδέψετε στον κόσμο! Οι οικόσιτες γάτες έχουν περιορισμένους χώρους για να περάσουν τις μέρες τους και είναι εύκολο να βαρεθούν και να δυσαρεστηθούν. Συχνά απαιτείται ψυχικός και φυσικός εμπλουτισμός για να διατηρήσουν τις γάτες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και μερικές φορές, ένα ταξίδι στην ύπαιθρο από μια ασφαλή τοποθεσία είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται.

Ένας μεταφορέας σακιδίου γάτας μοιάζει με ένα σχολικό σακίδιο, αλλά έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την ασφάλεια, τις ανάγκες και την άνεση της γάτας. Το σωστό σακίδιο πλάτης θα έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για την άνεση της γάτας σας αλλά και για την άνεση του γονέα της γάτας. Γι’ αυτό, όταν αγοράζετε ένα σακίδιο πλάτης γάτας για ταξίδια, θέλετε να αναζητήσετε τον καλύτερο δυνατό κατασκευασμένο και ασφαλή φορέα.

Ποιοι είναι οι δύο τύποι σακιδίων πλάτης για γάτες;

Υπάρχουν δύο είδη σακιδίων μεταφοράς γάτας: το σακίδιο μεταφοράς και το σακίδιο με παράθυρο φούσκας.
Το σακίδιο πλάτης μεταφοράς

Οι σακούλες-φορείς σακιδίων πλάτης είναι κατασκευασμένες από εξαιρετικά ανθεκτικό ύφασμα. Αυτό το μοντέλο είναι ιδανικό για να παίρνετε τη γάτα σας μαζί σας εν κινήσει, επειδή διαθέτει παράθυρα από πλέγμα που της επιτρέπουν να βλέπει τι συμβαίνει έξω, ενώ παράλληλα της δίνουν ένα στρώμα ιδιωτικότητας.
Το σακίδιο μεταφοράς σακίδιο πλάτης με φούσκα

Ο μεταφορέας σακιδίου πλάτης bubble είναι μια ανθεκτική και κομψή επιλογή για τη γάτα σας. Αυτή η τσάντα διαθέτει εξωτερικό σκληρό κέλυφος από άκαμπτο πολυκαρβονικό υλικό. Περιλαμβάνει ένα περίβλημα παραθύρου με φυσαλίδες, ημισφαιρικού σχήματος, το οποίο δίνει στη γατούλα μια έξτρα ώθηση ασφάλειας και άνεσης, ενώ της παρέχει ανεμπόδιστη θέα του εξωτερικού κόσμου. Το παράθυρο καθιστά την τσάντα ένα εντελώς διαφανές σακίδιο πλάτης.

Τι πρέπει να αναζητήσετε σε ένα σακίδιο πλάτης για γάτες;

Όλοι καταλαβαίνουμε τη σημασία της ασφάλειας όταν πρόκειται για τα κατοικίδιά μας. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε ένα σακίδιο πλάτης γάτας κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά και αρκετά ρυθμιζόμενο, ώστε να μην προκαλεί δυσφορία ή βλάβη στον τριχωτό φίλο σας. Ακολουθούν τα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να προσέξετε όταν ερευνάτε το κατάλληλο σακίδιο πλάτης για τη γατούλα σας.
Ανθεκτικότητα και δομή

Το σωστό σακίδιο πλάτης για γάτες είναι απαραίτητο για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Χρειάζεται σκληρό υλικό για να αντέχει στην τακτική χρήση και γερή ραφή σε κρίσιμα σημεία όπως οι ιμάντες ή το κάτω μέρος, ώστε να μπορεί να αντέξει το βάρος του τριχωτού σας φίλου χωρίς να σπάσει. Προσέξτε για συγκεκριμένα μέγιστα όρια βάρους και βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα είναι αρκετά χοντρό για να αντέχει στα νύχια της γάτας.

Η βάση του σακιδίου πλάτης είναι επίσης σημαντική. Αν είναι μαλακή, η τσάντα μπορεί να κρεμάσει και να γίνει άβολη για τη γάτα σας- ωστόσο, αν η βάση είναι πολύ σκληρή, μπορεί να είναι επώδυνη για τις πατούσες της γάτας σας. Πολλά σακίδια πλάτης διατίθενται με μαξιλάρια, αν και οι γονείς γατών μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους με μια μαλακή αλλά υποστηρικτική κουβέρτα.
Εργονομικός σχεδιασμός

Το τέλειο σακίδιο πλάτης για γάτες θα πρέπει να έχει κατάλληλο σχεδιασμό και να αποφορτίζει τις ευαίσθητες περιοχές, όπως η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης ή η οσφυϊκή περιοχή. Πριν αγοράσετε ένα σακίδιο πλάτης για γάτες, βεβαιωθείτε ότι το σακίδιο είναι άνετο για να το φοράτε. Οι φαρδιοί ιμάντες ώμου και οι ζώνες στήθους μπορούν να βοηθήσουν στην κατανομή του βάρους, ενώ παραμένουν στη θέση τους, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε ότι είναι ογκώδες ή βαρύ. Ορισμένα σακίδια πλάτης διαθέτουν επίσης έναν πρόσθετο ιμάντα στήθους που βοηθά στην ισομερή και αποτελεσματική κατανομή της πίεσης. Αυτή η ανθεκτική ζώνη αποτρέπει την ολίσθηση, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε άνετα το κατοικίδιό σας.

Η γάτα σας θα πρέπει επίσης να αισθάνεται άνετα στη νέα της τσάντα- οι γάτες γενικά προτιμούν τις τσάντες που έχουν άφθονο χώρο χωρίς να αισθάνονται κλειστοφοβικά.
Ευκολία χρήσης

Το σακίδιο μεταφοράς κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να έχει εύκολα σημεία πρόσβασης για να τοποθετείτε τη γάτα σας μέσα και έξω χωρίς πρόβλημα. Για τις περισσότερες γάτες, ένα σακίδιο πλάτης με φόρτωση από πάνω είναι καλύτερο, καθώς είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε μια γάτα στην κορυφή της τσάντας από το να την αναγκάσετε να βρεθεί στη μία πλευρά. Ένα άλλο πλεονέκτημα του σακιδίου πλάτης που ανοίγει από πάνω είναι ότι μπορείτε να το ανοίγετε ενώ περπατάτε. Η γάτα σας μπορεί να βγάλει το κεφάλι της έξω από το πάνω μέρος για να δει τι συμβαίνει γύρω της.

Επιπλέον, αναζητήστε ένα καλό σακίδιο πλάτης για γάτες με τσέπες που είναι ιδανικές για την αποθήκευση μερικών λιχουδιών, πτυσσόμενων μπολ με νερό ή άλλων απαραίτητων ειδών. Μια αντιολισθητική βάση είναι ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε την τσάντα στο έδαφος χωρίς να κινείται ανεξέλεγκτα.

Τρύπες εξαερισμού

Το σακίδιο πλάτης για γάτες πρέπει να επιτρέπει άφθονη ροή αέρα, ώστε οι γάτες να μην υπερθερμαίνονται σε περιορισμένο χώρο- επομένως, πρέπει να αερίζεται καλά. Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει αρκετό εξαερισμό όταν βρίσκεται σε ένα σακίδιο μεταφοράς.

Αναζητήστε σακίδια πλάτης με ειδικά ανοίγματα από πλέγμα που επιτρέπουν τη ροή του αέρα μέσα και έξω από την τσάντα, ώστε η γάτα σας να μην ζεσταίνεται πολύ. Οι πλευρές με πλέγμα είναι ιδανικές για τις γάτες, επειδή διατηρούν το τρίχωμά τους δροσερό και τις προστατεύουν από την έκθεση στις ακτίνες UV. Το ύφασμα του παραθύρου θα πρέπει να είναι διαπνέον, εύκαμπτο και αρκετά άκαμπτο ώστε να αντέχει τυχόν περιπετειώδεις στιγμές με τη γάτα σας.

Τα πλαστικά παράθυρα με φυσαλίδες έχουν συχνά τρύπες, συνήθως στην κορυφή και στις πλευρές του παραθύρου. Ωστόσο, το παράθυρο λειτουργεί σαν θόλος αστροναύτη και μπορεί να μην επιτρέπει τις ίδιες οπές ελεύθερης ροής φρέσκου αέρα όπως ένα παράθυρο με πλέγμα. Το επίπεδο εξαερισμού καθορίζεται από το σχεδιασμό του σάκου. Ερευνήστε όλες τις οπές εξαερισμού πριν αγοράσετε ένα σακίδιο πλάτης για γάτες.
Μέγεθος

Όταν επιλέγετε ένα σακίδιο πλάτης, ελέγξτε το ονομαστικό του βάρος. Συγκρίνετε τις διαστάσεις και βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας μπορεί να καθίσει άνετα και με ευκολία στην τσάντα. Βεβαιωθείτε ότι το σακίδιο πλάτης είναι αρκετά μεγάλο για τη γάτα σας ανάλογα με το βάρος της. Η γάτα πρέπει να μπορεί να μετακινείται γρήγορα και να στέκεται μόνη της, χωρίς να σκύβει ή να σκύβει ή να αισθάνεται στριμωγμένη ή άβολα. Ένας ανθεκτικός σκελετός και πυθμένας θα υποστηρίξει επίσης το βάρος της γάτας σας.

Ένα σακίδιο μεταφοράς γάτας που είναι πολύ μικρό για τη γάτα σας θα κάνει κάθε περιπέτεια στην οποία πηγαίνει μια άβολη και δυσάρεστη εμπειρία.
Ασφαλής σ