5 σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας θέλει περισσότερο χρόνο για παιχνίδι

by Μυρσίνη
5 σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας θέλει περισσότερο χρόνο για παιχνίδι

Για τους ιδιοκτήτες σκύλων, όταν το κατοικίδιο ζώο τους θέλει να παίξει, το κάνει εμφανές αρπάζοντας το αγαπημένο του παιχνίδι και αφήνοντάς το στα πόδια του ιδιοκτήτη του. Ωστόσο, οι περισσότερες γάτες έχουν λίγη περισσότερη διακριτικότητα, γεγονός που κάνει τη δουλειά του ιδιοκτήτη μιας γάτας πολύ πιο δύσκολη.

Έτσι, αν η γάτα σας θέλει περισσότερο χρόνο για παιχνίδι, ποια σημάδια πρέπει να προσέχετε; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η γάτα σας μπορεί να εκφράσει την άποψή της, και ο τρόπος που επιλέγει να το κάνει εξαρτάται από την προσωπικότητά της. Για να σας διευκολύνουμε λίγο, παραθέτουμε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους η γάτα σας μπορεί να υπαινίσσεται περισσότερο χρόνο για παιχνίδι.

Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας θέλει περισσότερο παιχνίδι

1.Έχει μεγαλύτερη ανάγκη προσοχής από ό,τι συνήθως

Ορισμένες γάτες δεν ντρέπονται για τις ανάγκες τους. Έτσι, αν η γάτα σας νιαουρίζει σε εσάς ή ξαπλώνει στο laptop σας, έχετε μια από τις λιγότερο διακριτικές γάτες που ζουν στο σπίτι σας.

Αυτή η απαιτητική συμπεριφορά μπορεί να είναι ενοχλητική, ειδικά αν βρίσκεστε στη μέση κάποιας δουλειάς. Υπάρχει όμως κάποιος λόγος πίσω από την επιμονή της γάτας σας. Αν έχετε μια γάτα εσωτερικού χώρου, ίσως αξίζει να επενδύσετε στο περιβάλλον της.

Αποκτήστε ένα δέντρο γάτας, ένα τούνελ ή ένα περβάζι για να κάνετε το σπίτι σας πιο πικάντικο. Οι προγραμματισμένες ώρες παιχνιδιού είναι επίσης εξαιρετικές και δίνουν στο κατοικίδιό σας την προσοχή που αποζητά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι χρειάζεστε με την ησυχία σας και η γάτα σας παίρνει επίσης αυτό που θέλει!

2. Πάχυνε

Αν έχετε παρατηρήσει ότι η γάτα σας παίρνει βάρος, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα σνακ με παιχνίδι. Είναι εύκολο να αντικαταστήσετε το φαγητό με το παιχνίδι όταν η γάτα σας ενοχλεί για προσοχή, ειδικά όταν είστε απασχολημένοι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να αναπτύξετε μια κατάλληλη διατροφή για τη γάτα σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υποκείμενες καταστάσεις υγείας για τις οποίες πρέπει να ανησυχείτε.

Μόλις η γάτα σας είναι εντάξει, μπορείτε να εισαγάγετε διαδραστικό παιχνίδι, όπως κυνηγητό πίσω από πειραγμένα ξυλάκια ή τρέξιμο πίσω από μια μπάλα μαλλί – απλά βάλτε τη γατούλα σας σε κίνηση.

3. Stand-Offish

Αν η γάτα σας είναι λίγο κατσούφης, μπορεί να βαριέται. Φυσικά, μια γάτα με αρκετό παιχνίδι ή ανθρώπινη αλληλεπίδραση μπορεί απλώς να θέλει να μείνει μόνη της, αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας γάτας που είναι χαλαρή και χαρούμενη που είναι μόνη της και μιας που περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μόνη της.

Δεν θέλετε να επιβάλλετε το παιχνίδι στη γάτα σας, αλλά μπορείτε πάντα να τη βάζετε σε πειρασμό με ένα ποντίκι γεμισμένο με catnip ή ένα παζλ με λιχουδιές για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερη διέγερση στη ζωή της.

4.Επιτίθεται στους αστραγάλους σας

Αν η γάτα σας έχει μια ζωηρή πλευρά, μπορεί να παρατηρήσετε ότι έχει την τάση να σας επιτίθεται για να τραβήξει την προσοχή σας. Αν δεν υπάρχει κάτι που να διασκεδάζει τον εσωτερικό θηρευτή της γατούλας σας, θα επιτεθεί σε ό,τι είναι διαθέσιμο. Το παιχνίδι όπως το κρυφτό με παιχνίδια με φτερά μπορεί να προσελκύσει την άγρια πλευρά τους και θα σώσει επίσης τους αστραγάλους σας! Ποτέ μην τα ενθαρρύνετε να ορμούν στα χέρια ή τους αστραγάλους σας, καθώς αυτό μπορεί γρήγορα να γίνει μια ανησυχητική συμπεριφορά.

5. ξύσιμο των επίπλων

Αν βρεθείτε να τσιγκουνεύεστε τις ώρες παιχνιδιού, τα έπιπλά σας μπορεί να υποφέρουν από αυτό. Οι γάτες μπορεί να γίνουν καταστροφικές αν έχουν πολλή συσσωρευμένη ενέργεια. Βρίσκοντας χρόνο για λίγο παιχνίδι θα ενισχύσετε το δεσμό σας και θα γλιτώσετε πολλά χρήματα για την αντικατάσταση επίπλων.

Γιατί είναι σημαντικό το παιχνίδι;

Το παιχνίδι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε τη γάτα σας να κινείται καθημερινά. Μια γάτα εσωτερικού χώρου θα ωφεληθεί ψυχικά και σωματικά από αυτό. Τα γατάκια και τα νεαρά ενήλικα γενικά διασκεδάζουν μόνα τους, αλλά μια ηλικιωμένη γάτα, ειδικά μια υπέρβαρη, θα χρειαστεί τη βοήθειά σας.

Το παιχνίδι ενθαρρύνει τη γάτα σας να παραμείνει ενεργή και αποτελεί επίσης μια μορφή ανακούφισης από το άγχος. Μια στρεσαρισμένη γάτα μπορεί να αναπτύξει προβλήματα συμπεριφοράς, όπως το υπερβολικό καλλωπισμό. Το παιχνίδι είναι ένα διάλειμμα από τη μονοτονία- οι γάτες είναι από τη φύση τους περίεργα ζώα και χρειάζονται ψυχαγωγία και μια πρόκληση για να απασχολούν το μυαλό τους, ώστε να μην βαριούνται. Και τέλος, το παιχνίδι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε το δεσμό με τη γάτα σας.

Πώς μπορώ να παίξω με τη γάτα μου;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παίξετε με τη γάτα σας, ανάλογα με την προσωπικότητα και τις προτιμήσεις της. Υπάρχουν πολλές επιλογές για παιχνίδια και σίγουρα θα βρείτε κάτι. Αν η γάτα σας απολαμβάνει να παίζει μόνη της, μπορείτε να της παρέχετε παιχνίδια παζλ που της επιτρέπουν να εξερευνά και να διερευνά. Θα μπορούσατε ακόμη και να τους δώσετε καθημερινά αντικείμενα, όπως χάρτινες σακούλες για ψώνια και χαρτόκουτα.

Όταν η γάτα σας θέλει την προσοχή σας, μπορείτε να συμμετάσχετε στο παιχνίδι κατεβαίνοντας στο επίπεδο της γάτας σας και συμμετέχοντας στη διασκέδαση. Υπάρχουν παιχνίδια που μπορείτε να γεμίσετε με λιχουδιές και να τα κρύψετε ώστε η γάτα σας να τα κυνηγήσει. Μπορείτε ακόμη και να πάρετε έναν δείκτη λέιζερ και να παρακολουθήσετε τη γάτα σας να κυνηγάει και να κυνηγάει (βεβαιωθείτε ότι δεν τον φωτίζετε ποτέ στα μάτια της γάτας σας).

Συμπέρασμα

Είναι εύκολο να παραμελήσετε τις ανάγκες μιας γάτας όταν είστε καταβεβλημένοι με τη δουλειά και τα οικογενειακά θέματα, και οι γάτες δεν είναι πάντα πολύ καλές στο να μας λένε τι θέλουν. Έτσι, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να αντιληφθείτε μικρές ενδείξεις και αλλαγές στη συμπεριφορά για να καταλάβετε αν η γάτα σας θέλει κάτι από εσάς.

Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για τη συνολική υγεία της γάτας σας, καθώς την απασχολεί πνευματικά και σωματικά. Είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης και ένας φανταστικός τρόπος για να δεθείτε και οι δύο. Έτσι, αν η γάτα σας ζητάει χρόνο παιχνιδιού, προγραμματίστε λίγο στην ημέρα σας!

Προτεινόμενα