Γάτα και παραλία: Θέλει η γάτα σας να πάει στην παραλία; – Χρήσιμες πληροφορίες

by Μυρσίνη
Γάτα και παραλία: Θέλει η γάτα σας να πάει στην παραλία; – Χρήσιμες πληροφορίες

Θέλετε να κάνετε διακοπές με τη γάτα σας; Δεν είστε μόνοι. Περίπου το 21% των ανθρώπων ταξιδεύουν με γάτα και μια μέρα στην παραλία σίγουρα ακούγεται ωραία. Αλλά θα το απολαύσει η γάτα σας όσο και εσείς; Η απάντηση είναι ναι – κατά κάποιο τρόπο. Εξαρτάται πραγματικά από τη γάτα. Σε γενικές γραμμές, οι γάτες λατρεύουν να βρίσκονται έξω, αρκεί να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένες. Το πραγματικό ερώτημα είναι, επιτρέπονται οι γάτες στην παραλία; Ας το μάθουμε.

Αρέσει στις γάτες να πηγαίνουν στην παραλία; Πληροφορίες για τις προτιμήσεις των αιλουροειδών

Επιτρέπονται οι γάτες στην παραλία;

Οι γάτες επιτρέπονται στην παραλία εφόσον η παραλία είναι φιλική προς τα κατοικίδια. Δεν επιτρέπονται όλα τα κατοικίδια σε όλες τις παραλίες, οπότε είναι καλύτερο να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google και να βρείτε μια παραλία που δέχεται σκύλους και γάτες. Μερικές φορές ο όρος “φιλική προς τα κατοικίδια” περιλαμβάνει μόνο σκύλους.
Ώρες χωρίς λουρί

Ως προειδοποίηση, πολλές παραλίες για σκύλους επιτρέπουν ώρες χωρίς λουρί. Αυτό σημαίνει ότι τα σκυλιά μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα στην παραλία. Οι ώρες ποικίλλουν για κάθε τοποθεσία, αλλά αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για μια νευρική γατούλα που περιβάλλεται από σκυλιά με κυνηγετικό κίνητρο.

Μια μικρή, φορητή σκηνή για γάτες αξίζει να εξετάσετε αν πρόκειται να πάτε σε μια τέτοια παραλία. Η γάτα σας μπορεί ακόμα να απολαύσει τον αλμυρό θαλασσινό αέρα και να αισθάνεται ασφαλής σε ένα κλειστό περιβάλλον.

Αρέσει στις γάτες να πηγαίνουν στην παραλία; Πληροφορίες για τις προτιμήσεις των αιλουροειδών

Πρέπει να πάρω τη γάτα μου στην παραλία;

Είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε διακοπές με τη γάτα σας. Είναι όμως πραγματικά καλή ιδέα;

Η απάντηση εξαρτάται από τη γάτα σας. Δεν συνιστούμε να πάρετε μια νευρική γάτα σε μια παραλία γεμάτη άγρια σκυλιά και ανθρώπους. Σε αυτό το σημείο, ζητάτε να δημιουργηθούν προβλήματα. Αλλά αν η γάτα σας είναι κοινωνική πεταλούδα, θα μπορούσε να περάσει καλά στην άμμο.

Υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας προτού φορέσετε το μαγιό της γάτας σας.
1. Εμβόλια

Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας είναι εμβολιασμένη κατά της λύσσας. Ορισμένες παραλίες μπορεί να ζητήσουν αρχεία κτηνιάτρου για την απόδειξη του εμβολιασμού για να είστε σίγουροι. Άλλα εμβόλια μπορεί να μην είναι απαραίτητα, αλλά η λύσσα είναι μεγάλη υπόθεση, οπότε να έχετε μαζί σας αυτές τις πληροφορίες.
2. Μεταφορά

Ορισμένες γάτες λατρεύουν τις βόλτες με το αυτοκίνητο και άλλες θα σας ενημερώνουν για τη δυσαρέσκειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Η διαδρομή με το αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια χαρά, ανάλογα με την απόσταση. Παρόλα αυτά, αναρωτηθείτε αν αξίζει το άγχος.
3. Εκπαίδευση με λουρί

Η εκπαίδευση της γάτας σας με λουρί είναι μια εξαιρετική ιδέα. Η γάτα σας ξέρει ότι κάτι καλό πρόκειται να συμβεί όταν βγάζετε το λουρί και το λουρί. Είναι μια ωραία ώθηση αυτοπεποίθησης.

Η εκπαίδευση με λουρί παρέχει επίσης μια αίσθηση ασφάλειας. Η γάτα σας δεν μπορεί να το σκάσει και να κρυφτεί κάπου που είναι αδύνατο να βρεθεί. Όπως και τα σκυλιά, μπορείτε να ελέγχετε τη γάτα σας και να εκτονώνετε γρήγορα μια κατάσταση επειδή είστε σε απόσταση αναπνοής.

4. Δραστηριότητες στην παραλία που είναι φιλικές προς τις γάτες

Τι ακριβώς κάνει μια γάτα σε μια παραλία; Εκτός από το να χρησιμοποιεί την άμμο ως αποχωρητήριο, δηλαδή. Υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τη γάτα σας στην παραλία, όπως:

Παρακολούθηση ανθρώπων
Ηλιοθεραπεία
Αναρρίχηση σε βράχια
Αναρρίχηση σε δέντρα
Σκάψιμο
Τρώγοντας λιχουδιές
Παίζοντας με παιχνίδια

Η διασκέδαση έχει ήδη αρχίσει μόλις η γάτα σας βγει έξω. Δεν θα χρειαστείτε πολλά για να διασκεδάσετε τη γάτα σας μόλις φτάσετε.

Αρέσει στις γάτες να πηγαίνουν στην παραλία; Πληροφορίες για τις προτιμήσεις των αιλουροειδών
Διατηρώντας τη γατούλα σας δροσερή

Η παραλία είναι ζεστή και υγρή. Επίσης, δεν υπάρχει πολλή φυσική σκιά διασκορπισμένη στις αμμώδεις ακτές. Λάβετε αυτό υπόψη σας όταν παίρνετε τη γάτα σας μαζί σας. Αντέχουν τον σκληρό ήλιο μόνο όσο και εμείς.

Οι καλύτερες ώρες για να πάρετε τη γάτα σας είναι το πρωί και νωρίς το βράδυ. Ο ήλιος δεν είναι τόσο σκληρός κατά τις ώρες αυτές και η άμμος δεν είναι τρομερά καυτή. Εσείς και η γάτα σας μπορείτε να διασκεδάσετε λίγο περισσότερο χωρίς να υπερθερμανθείτε.

Ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, να έχετε πάντα μαζί σας τροφή, νερό και σκιά για τη γάτα σας και να μην αφήνετε ποτέ τη γάτα σας στο αυτοκίνητο, ώστε να μην κινδυνεύει η γάτα σας να πάθει θερμοπληξία.
Τα σημάδια της θερμικής καταπόνησης περιλαμβάνουν:

  • Λαχάνιασμα
  • Ιδρωμένα πόδια
  • Σάλια
  • Υπερβολική έκκριση σάλιου
  • Εμετός
  • Ερυθρότητα στο στόμα και στη γλώσσα
  • Απώλεια ισορροπίας

Μπορείτε να βοηθήσετε ρίχνοντας φρέσκο νερό από τον ωκεανό στη γάτα σας, αλλά μην ρίχνετε παγωμένο νερό πάνω της και μην την αφήνετε να πιει το αλμυρό νερό.

Πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας στην παραλία για γάτες

Όταν κάνετε διακοπές με τις γάτες σας, μια ασφαλής στιγμή είναι μια διασκεδαστική στιγμή.
Ακολουθήστε αυτές τις πρόσθετες συμβουλές ασφαλείας για να αποφύγετε το άγχος:

Φέρτε μαζί σας λουρί και ιμάντα: Ποτέ μην αφήνετε τη γάτα σας ελεύθερη στην παραλία.
Φέρτε μαζί σας ένα περίβλημα με οροφή: Οι σκηνές, οι ομπρέλες ή οι μεταφορείς γάτας είναι καλές επιλογές.
Φέρτε σακούλες για τα κακά: Εξάλλου, η παραλία είναι το μεγαλύτερο κουτί για τα απορρίμματα στον κόσμο.
Φέρτε αντικείμενα με τη μυρωδιά της γατούλας σας: Η γάτα σας θα είναι νευρική στην αρχή. Κάτι με τη μυρωδιά της θα τη βοηθήσει να παραμείνει χαλαρή.
Αποφύγετε τον συνωστισμό: Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε τις ώρες με πολύ κόσμο, ώστε η γάτα σας να μπορεί να διασκεδάσει και να παραμείνει ασφαλής.

Μην πιέζετε τη γάτα σας: Η γάτα σας θα είναι νευρική, αλλά μην την πιέζετε σε κάτι που δεν θέλει να κάνει. Το ουρλιαχτό, το ξύσιμο και το σφύριγμα είναι σαφή σημάδια άγχους. Πάρτε τη γάτα σας σπίτι και δοκιμάστε μια άλλη φορά.

Μπορείτε να πάρετε τη γάτα σας στην παραλία: Χρήσιμες πληροφορίες & Συχνές ερωτήσεις

Συμπέρασμα

Πιστεύετε ότι αξίζει να πάρετε τη γάτα σας στην παραλία; Δεν θα το ξέρετε αν δεν δοκιμάσετε, οπότε γιατί να μην το δοκιμάσετε;

Σίγουρα, θα είναι μια εμπειρία εκμάθησης. Αλλά ένα ταξίδι στην παραλία μπορεί να ανεβάσει το κέφι της γάτας σας όταν γίνει σωστά. Ακολουθήστε τις συμβουλές αυτής της ανάρτησης και η εμπειρία της γάτας σας στην παραλία θα είναι πιθανότατα θετική.