Γιατί η γάτα μου γουργουρίζει τόσο δυνατά; Αυτοί είναι οι 6 πιθανοί λόγοι

by Μυρσίνη
Γιατί η γάτα μου γουργουρίζει τόσο δυνατά; Αυτοί είναι οι 6 πιθανοί λόγοι

Όταν η γάτα σας έρχεται στην αγκαλιά σας, βολεύεται και αρχίζει να γουργουρίζει, είναι ευτυχισμένη. Ωστόσο, όταν αυτό το γουργουρητό είναι τόσο δυνατό που πρέπει να δυναμώσετε την ένταση της τηλεόρασης για να ακούσετε την εκπομπή που παρακολουθείτε πάνω από το γουργουρητό, πολλοί ιδιοκτήτες γατών ανησυχούν.

Οι γάτες γουργουρίζουν δυνατά για πολλούς λόγους. Η γάτα μπορεί να γουργουρίζει επειδή είναι χαρούμενη, επειδή θέλει την προσοχή σας ή ακόμη και επειδή μεγαλώνει. Ωστόσο, μερικά δυνατά γουργουρητά σημαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη γάτα σας και προσπαθεί να σας πει ότι χρειάζεται βοήθεια.

Γιατί η γάτα μου γουργουρίζει τόσο δυνατά; Αυτοί είναι οι 6 πιθανοί λόγοι

Οι 6 πιθανοί λόγοι για τους οποίους οι γάτες γουργουρίζουν τόσο δυνατά:

1. Η γάτα είναι ευτυχισμένη

Ο νούμερο ένα λόγος που οι γάτες γουργουρίζουν δυνατά είναι ότι είναι ευτυχισμένες και ικανοποιημένες με τη ζωή και το περιβάλλον τους. Για παράδειγμα, την επόμενη φορά που η γάτα σας θα είναι κουλουριασμένη στα γόνατά σας και θα κοιμάται, ακούστε προσεκτικά γιατί η γάτα μπορεί να αρχίσει να γουργουρίζει πολύ δυνατά. Η γάτα σας μπορεί επίσης να γουργουρίζει όταν τρώει ή πίνει ή όταν τη χαϊδεύετε. Αυτά τα δυνατά γουργουρητά σημαίνουν ότι η γάτα είναι ευτυχισμένη, οπότε θα πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι.

2. Η γάτα προσπαθεί να ηρεμήσει τους άλλους

Τα νεογέννητα γατάκια δεν μπορούν να δουν, οπότε η μητέρα τους θα γουργουρίσει δυνατά για να τα παρηγορήσει και να τους ειδοποιήσει για τη θέση της. Καθώς μεγαλώνουν, θα γουργουρίζουν δυνατά αν δουν ότι κάποιο από τα αδέρφια τους δεν αισθάνεται καλά για να προσπαθήσουν να το κάνουν να νιώσει καλύτερα. Μια γάτα θα γουργουρίσει δυνατά ακόμη και για να ηρεμήσει τους ανθρώπους γύρω της.

Για παράδειγμα, ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ισχυρίζονται ότι είχαν ημικρανίες και η γάτα τους ανέβηκε στην αγκαλιά τους και άρχισε να γουργουρίζει δυνατά για να τους ηρεμήσει. Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι αυτό λειτουργεί, αλλά είναι μια παρηγορητική χειρονομία.
3. Η γάτα θέλει την προσοχή σας

Μερικές φορές μια γάτα που γουργουρίζει δυνατά σημαίνει απλώς ότι η γάτα θέλει την προσοχή σας. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, οι γάτες γουργουρίζουν για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γάτα προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας για να σας πει ότι ήρθε η ώρα να την ταΐσετε. Οι γάτες γουργουρίζουν επίσης δυνατά επειδή θέλουν να τις χαϊδέψετε ή να τις χαϊδέψετε ή θέλουν να παίξετε μαζί τους. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι τα γουργουρητά μιας γάτας για φαγητό είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά που θα ακούσετε όταν είναι χαρούμενη. Τα γουργουρητά της πείνας είναι πολύ πιο επείγοντα και πιο δυνατά.

Γιατί η γάτα μου γουργουρίζει τόσο δυνατά; Αυτοί είναι οι 6 πιθανοί λόγοι

4. Η γάτα μεγαλώνει

Πιθανότατα έχετε ξανακούσει ένα γατάκι να γουργουρίζει πολύ δυνατά. Αυτό σημαίνει ότι το γατάκι μεγαλώνει. Τα γατάκια αρχίζουν να γουργουρίζουν μόνα τους λίγες μέρες μετά τη γέννησή τους. Το σώμα των γατάκι είναι μικρό, οπότε τα γουργουρητά τους είναι απαλά και ψηλά. Τα γουργουρητά του γατάκιου θα γίνονται πιο δυνατά καθώς μεγαλώνουν. Αν έχετε ένα μικροσκοπικό γατάκι του οποίου τα γουργουρητά είναι πιο απαλά από τα άλλα γατάκια της γέννας, μπορεί να οφείλεται στο ότι ακόμα αναπτύσσεται. Όσο μεγαλώνει, τόσο πιο δυνατά θα είναι τα γουργουρητά του.
5. Η γάτα βρίσκεται σε κίνδυνο

Μερικές φορές μια γάτα γουργουρίζει δυνατά επειδή βρίσκεται σε αγωνία. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι γάτες δεν γουργουρίζουν μόνο όταν είναι χαρούμενες και ικανοποιημένες. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η γάτα σας τείνει να γουργουρίζει δυνατά όταν την πηγαίνετε για έλεγχο στον κτηνίατρο. Αυτό συμβαίνει επειδή η γάτα ηρεμεί τον εαυτό της γουργουρίζοντας δυνατά.

6. Η γάτα θεραπεύει τον εαυτό της

Η γάτα θα μπορούσε επίσης να γουργουρίζει δυνατά σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει τον εαυτό της. Αν αναρωτιέστε πώς να το καταλάβετε, το γουργουρητό μιας γάτας που πονάει θα είναι σε υψηλότερο τόνο από άλλα γουργουρητά. Οι γάτες χρησιμοποιούν τα γουργουρητά τους για να βοηθήσουν τον εαυτό τους να θεραπευτεί όταν είναι άρρωστες ή τραυματισμένες. Οι γάτες απελευθερώνουν φυσικές χημικές ουσίες όταν γουργουρίζουν που παράγουν ενδορφίνες. Αυτές οι ενδορφίνες κάνουν τη γάτα να αισθάνεται καλύτερα και λειτουργούν για τη θεραπεία της.

Γιατί η γάτα μου γουργουρίζει τόσο δυνατά; Αυτοί είναι οι 6 πιθανοί λόγοι

Πρέπει να ανησυχώ;

Εάν η γάτα σας γουργουρίζει δυνατά και παρουσιάζει άλλα σημάδια ασθένειας ή πόνου, είναι καιρός να την πάτε στον κτηνίατρο. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να προσδιορίσει την αιτία της πάθησης του κατοικίδιου ζώου σας και να παράσχει αποτελεσματική θεραπεία για την επίλυση του προβλήματος.

Συμπέρασμα

Είτε η γάτα σας προσπαθεί να σας πει ότι είναι ευτυχισμένη και ικανοποιημένη είτε προσπαθεί να θεραπευτεί από την ασθένεια ή τον τραυματισμό της, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η γάτα σας μπορεί να γουργουρίζει δυνατά. Αν δείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας πονάει ή έχει άλλα ανησυχητικά σημάδια ενώ γουργουρίζει δυνατά, θα μπορούσε να είναι καιρός να πάτε τη γάτα σε κτηνίατρο για διάγνωση, για να είστε σίγουροι.

Προτεινόμενα