Γιατί η γάτα μου κάθεται σαν άνθρωπος; 4 κύριοι λόγοι

by Μυρσίνη
Γιατί η γάτα μου κάθεται σαν άνθρωπος; 4 κύριοι λόγοι

Αν έχετε γάτα, γνωρίζετε ότι είναι περίεργα πλάσματα που κάνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Είτε πρόκειται για τρέξιμο μέσα στο σπίτι είτε για το να κάθεστε και να κοιτάτε κάτι που μόνο η γάτα φαίνεται να μπορεί να δει, υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε όταν έχετε μια γάτα.

Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι η γάτα σας κάθεται σαν άνθρωπος, ίσως αναρωτηθείτε γιατί και αν αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική. Θα πρέπει να ανησυχείτε για αυτού του είδους τη συμπεριφορά του αιλουροειδούς σας; Αυτή η συμπεριφορά είναι απολύτως φυσιολογική και θα συζητήσουμε γιατί τα αιλουροειδή κάθονται σε περίεργες θέσεις και αν πρέπει να ανησυχείτε.

Γιατί η γάτα μου κάθεται σαν άνθρωπος; 4 κύριοι λόγοι

Οι 4 λόγοι για τους οποίους η γάτα σας κάθεται σαν άνθρωπος

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μια γάτα κάθεται σαν άνθρωπος. Αν και η στάση είναι περίεργη, μπορεί να μην είναι η πιο παράξενη συμπεριφορά που έχετε δει.

1.Είναι μια συνεδρία περιποίησης
Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο το ότι η γάτα σας φιλοξενεί τη δική της συνεδρία περιποίησης. Η γάτα μπορεί να κρατάει τον εαυτό της ψηλά για να μπορεί να φτάσει σε εκείνα τα σημεία που είναι μακριά. Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά λειτουργεί αρκετά καλά για τη γάτα σας, οπότε ποιοι είμαστε εμείς που θα πούμε ότι είναι λάθος;

2.Η γάτα σας ζεσταίνεται
Θα μπορούσε επίσης να είναι πιθανό ότι η γάτα σας απλώς προσπαθεί να δροσιστεί. Θα δείτε γάτες να κάθονται όπως οι άνθρωποι, συχνά εν μέσω καύσωνα. Οι γάτες δεν ιδρώνουν όπως εμείς, οπότε πρέπει να σκεφτούν άλλους τρόπους για να δροσιστούν και να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Δεδομένου ότι οι γάτες μπορούν να ιδρώνουν μέσω των αδένων στα πόδια τους, το να κάθονται όπως οι άνθρωποι τους επιτρέπει να σηκώνουν τα πόδια τους από το πάτωμα, ώστε να μπορούν να δροσίσουν αποτελεσματικά το σώμα τους.

3.Η γάτα αντιγράφει τη συμπεριφορά σας
Ως γονέας γάτας, πιθανώς γνωρίζετε ότι οι γάτες παρακολουθούν ό,τι κάνετε με αφοσίωση και ενδιαφέρον. Αυτό καθιστά πιθανό ότι η γάτα απλώς αντιγράφει τη συμπεριφορά σας και τον τρόπο που κάθεστε. Φυσικά, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι γιατί οι γάτες μερικές φορές κάθονται όπως οι άνθρωποι, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα θεωρία για να την αναλογιστείτε.

4.Η γάτα σας δείχνει ότι σας εμπιστεύεται
Το να εκθέτει την κάτω πλευρά της είναι ένας τρόπος για τη γάτα σας να δείξει ότι σας εμπιστεύεται. Το στομάχι είναι ένα πολύ ευάλωτο μέρος του σώματος για να το επιδείξετε, ειδικά για μια γάτα. Αν η γάτα σας κάθεται όρθια όπως ένας άνθρωπος, αυτό μπορεί να είναι το απόλυτο σημάδι σεβασμού, καθώς σημαίνει ότι εμπιστεύεται τους ανθρώπους του σπιτιού σας.

Πρέπει να ανησυχώ;
Αν και αυτή δεν είναι η καλύτερη στάση για τη στάση του αιλουροειδούς σας, δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί. Οι περισσότερες γάτες κάθονται όπως οι άνθρωποι κατά καιρούς. Αν ανησυχείτε, μπορείτε πάντα να κλείσετε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας για έναν έλεγχο και τη διαβεβαίωση ότι το κατοικίδιό σας είναι όντως καλά.

Γιατί η γάτα μου κάθεται σαν άνθρωπος; 4 κύριοι λόγοι

Συμπέρασμα

Οι γάτες κάθονται σαν άνθρωπος για διάφορους λόγους. Είτε πρόκειται να σας αντιγράψει, είτε να σας δείξει ότι σας εμπιστεύεται, είτε απλώς να σας περιποιηθεί, οι γάτες έχουν τους λόγους τους για όλα αυτά τα παράξενα πραγματάκια που κάνουν. Είναι φυσιολογικό για τη γάτα σας να κάθεται σαν άνθρωπος κατά καιρούς, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αν όμως ανησυχείτε, επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας για έναν έλεγχο. Τα αιλουροειδή είναι παράξενα ζώα, και το να κάθεται σαν άνθρωπος δεν είναι η μόνη παράξενη συμπεριφορά που θα συναντήσετε ως γονέας κατοικίδιων ζώων.

Προτεινόμενα