Οφέλη της γάτας στο χώρο εργασίας – 7 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μία!

by Μυρσίνη
Οφέλη της γάτας στο χώρο εργασίας – 7 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μία!

Αν έχετε εργαστεί ποτέ από το σπίτι, ξέρετε πόσο ωραίο είναι να μοιράζεστε το χώρο του γραφείου σας με τη γάτα σας. Σας προσφέρουν παρέα και συνήθως είναι απόλυτα ικανοποιημένες με το να κοιμούνται δίπλα στο γραφείο σας ή στην αγκαλιά σας. Παρόλο που οι γάτες δεν είναι τόσο απαιτητικές σωματικά όσο οι σκύλοι, εξακολουθούν να ευδοκιμούν στην προσοχή και μπορεί να υποφέρουν αν λείπετε από το σπίτι και εργάζεστε πολλές ώρες πολλές ημέρες την εβδομάδα. Δεδομένου ότι η συμπερίληψη των γατών στο χώρο εργασίας φαίνεται να είναι μια αμοιβαία επωφελής ρύθμιση για τους ανθρώπους και τα αιλουροειδή, ίσως αναρωτηθείτε γιατί περισσότεροι χώροι εργασίας δεν σας επιτρέπουν να φέρετε τον τριχωτό συνάδελφό σας. Εμείς συμφωνούμε μαζί σας και προτείνουμε επτά λόγους για τους οποίους θα έπρεπε, καθώς και να αναγνωρίσουμε μερικές πρακτικές ανησυχίες.

Οφέλη της γάτας στο χώρο εργασίας – 7 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μία!

Οι 7 λόγοι για τους οποίους ο χώρος εργασίας σας χρειάζεται μια γάτα

1.Οι γάτες του γραφείου μπορούν να είναι σωστές

Μια γάτα γραφείου μπορεί να είναι μια προσωπική γάτα που έρχεται στη δουλειά μαζί με έναν υπάλληλο ή μια επίσημη γάτα γραφείου που θεωρεί το χώρο εργασίας της ως μόνιμη κατοικία της. Οι υπάλληλοι του γραφείου θα μπορούσαν να ενωθούν και να σώσουν μια γάτα από ένα καταφύγιο και στη συνέχεια να μοιράσουν τα έξοδά της μεταξύ των μελών. Οι προσπάθειές τους όχι μόνο θα έσωζαν μια ζωή, αλλά θα προωθούσαν επίσης την οικοδόμηση της ομάδας, ένα ζωτικό συστατικό ενός υγιούς χώρου εργασίας.

2.Έλεγχος παρασίτων
Ως πρόσθετο προνόμιο για την εταιρική χορηγία μιας γάτας γραφείου ή την άδεια γάτας των εργαζομένων στην εργασία, ο χώρος λαμβάνει δωρεάν υπηρεσία ελέγχου παρασίτων. Πιστέψτε μας, η τιμή της γατοτροφής και της άμμου δεν συγκρίνεται με την κλήση του εξολοθρευτή σε τακτική βάση.

3.Διευκολύνετε τις φιλικές συζητήσεις
Οι γάτες είναι καλοί συνομιλητές. Το μοίρασμα της ευθύνης και της διασκέδασης ενός αιλουροειδούς μπορεί να προσκαλέσει σε συζήτηση σχετικά με ένα κοινό ενδιαφέρον, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση δεσμών στον χώρο εργασίας και στη δημιουργία ενός ζεστού περιβάλλοντος.

Οφέλη της γάτας στο χώρο εργασίας – 7 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μία!

4.Φέρτε πελάτες
Εάν ο χώρος της επιχείρησής σας βασίζεται σε πελάτες, όπως οι αγοραστές, επιτρέποντας γάτες στη δουλειά μπορεί να δώσει στους φιλόζωους μια δικαιολογία για να έρθουν και να πουν. Ίσως αγοράσουν ένα από τα προϊόντα σας ή προσλάβουν μια υπηρεσία κατά την επίσκεψή τους.

5.Μειώστε το άγχος
Γνωρίζατε ότι ένα γρήγορο δεκάλεπτο διάλειμμα για να χαϊδέψετε μια γάτα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης σας; Περισσότερα κατοικίδια ζώα = λιγότερο άγχος.

6.Αποτρέψτε την επαγγελματική εξουθένωση
Εάν οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν μικρά διαλείμματα για να επισκεφθούν τη γάτα, είναι πιθανό να επιστρέψουν στην εργασία τους νιώθοντας ανανεωμένοι. Εξάλλου, το να χαϊδεύετε γάτες είναι μια πιο υγιεινή επιλογή διαλείμματος από το να πηγαίνετε στον αυτόματο πωλητή. Οι γάτες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα διασκεδαστικό περιβάλλον που βελτιώνει τη διατήρηση των εργαζομένων. Είναι δύσκολο να φοβάσαι να έρθεις στο γραφείο όταν υπάρχει μια δροσερή γάτα που ζει εκεί, ή σου επιτρέπεται να φέρεις τη δική σου.

7.Ενισχύει το ηθικό

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όλοι βιώσαμε τα θαύματα του να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Παρόλο που δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εξ αποστάσεως, θα μας ανέβαζε το ηθικό αν μπορούσαμε τουλάχιστον να φέρουμε τις γάτες μας στο γραφείο. Εξάλλου, δεν είμαστε οι μόνοι που συνηθίσαμε να δουλεύουμε από το σπίτι και θα τους λείπαμε αν ξαφνικά τις εγκαταλείπαμε για 40+ ώρες την εβδομάδα.

Οφέλη της γάτας στο χώρο εργασίας – 7 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μία!

Γιατί περισσότερες επιχειρήσεις δεν επιτρέπουν τις γάτες;

Σε έναν τέλειο κόσμο, κάθε επιχείρηση θα καλωσόριζε τις γάτες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι πολύ πραγματικοί πρακτικοί λόγοι για τους οποίους δεν είναι πάντα εύκολο ή ακόμη και δυνατό να συμπεριλάβουμε τους αιλουροειδείς φίλους μας. Ορισμένες δουλειές, όπως η εργασία σε νοσοκομεία και εστιατόρια, δεν μπορούν να επιτρέψουν γάτες λόγω υγειονομικών κωδίκων και υγειονομικών σκοπών.

Άλλοι χώροι εργασίας μπορεί να μην έχουν νομικούς λόγους που τους εμποδίζουν να καταργήσουν τους περιορισμούς για τα κατοικίδια ζώα, αλλά μπορεί να ανησυχούν για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα, πώς επιτρέπετε τις γάτες όταν κάποιος στο κτίριο είναι αλλεργικός ή ακόμη και απλά τις φοβάται; Μια πολιτική φιλική προς τις γάτες θα πρέπει να αντιμετωπίσει το τι πρέπει να γίνει αν προσληφθεί κάποιος που δεν ανέχεται τις γάτες. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν κανόνες σχετικά με το πού μπορεί να συχνάζει η γάτα και τι θα συμβεί αν η γάτα γίνει πολύ ενοχλητική.

Οφέλη της γάτας στο χώρο εργασίας – 7 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μία!

Συμπέρασμα

Ονειρευόμαστε τη μέρα που θα μπορούμε να φέρνουμε τις γάτες μας στη δουλειά μαζί μας εκτός σπιτιού. Μέχρι να μπορέσουμε να πείσουμε τους εργοδότες μας, θα πρέπει να αρκεστούμε στις αγκαλιές στο σπίτι. Αν εργάζεστε εξ αποστάσεως, είστε τυχεροί! Έχετε την πολυτέλεια να περνάτε κάθε μέρα όλη την ημέρα με τη γάτα σας. Αν είστε ο εργοδότης, πιθανότατα έχετε περισσότερο λόγο για το αν μπορείτε να επιτρέψετε γάτες στο γραφείο, εφόσον αυτό δεν παραβιάζει τους υγειονομικούς κανονισμούς ή τα συμφωνητικά ενοικίασης. Οι γάτες είναι αρκετά χαλαρά κατοικίδια που μπορούν να δημιουργήσουν ένα διασκεδαστικό και ηρεμιστικό περιβάλλον γραφείου. Πιστεύουμε ότι είναι ένα βασικό στοιχείο του γραφείου για την αύξηση της παραγωγικότητας και μπορεί να δώσει στους πελάτες (και τους υπαλλήλους) έναν ακόμη λόγο για να συνεχίσουν να έρχονται.

Προτεινόμενα