Πώς να καταλάβετε αν οι γάτες είναι σας είναι συναισθηματικά δεμένες: 6 κοινά σημάδια

by Μυρσίνη
Πώς να καταλάβετε αν οι γάτες είναι σας είναι συναισθηματικά δεμένες: 6 κοινά σημάδια

Οι γάτες είναι μυστηριώδη πλάσματα και συχνά μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τις συμπεριφορές τους. Κατά κάποιο τρόπο, μπορεί να φαίνεται ότι οι γάτες σας δεν είναι σίγουρες η μία για την άλλη ή ακόμη και ότι ζηλεύουν η μία την άλλη. Αλλά πώς ακριβώς μπορείτε να ξέρετε αν έχουν περάσει στη φιλική ζώνη και είναι πλέον κολλητοί;

Μπορεί οι γάτες να μην μιλούν στη γλώσσα μας, αλλά σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πολλά γι’ αυτές απλά και μόνο παρατηρώντας τις.

Πώς να καταλάβετε αν οι γάτες είναι σας είναι συναισθηματικά δεμένες: 6 κοινά σημάδια

Αρχικά παρουσιάζοντας πολλές γάτες

Όταν γνωρίζετε πολλές γάτες, πρέπει να το κάνετε αργά. Για τους περισσότερους από εμάς, έχουμε αποκτήσει μια γάτα που δεν ανταποκρίθηκε καλά στην αλλαγή. Μπορεί να υπάρξουν σοβαρά κοιτάγματα, μυρωδιές, γρυλίσματα και άλλες ανεπιθύμητες χειρονομίες όταν συναντιούνται δύο νέες γάτες.

Υπάρχουν επίσης εκείνες οι περίεργες περιπτώσεις όπου οι δύο σχηματίζουν έναν άμεσο δεσμό. Αυτό θα ήταν φοβερό, αλλά κανείς δεν πρέπει να το περιμένει αμέσως. Χρειάζεται χρόνος για να γνωρίσουν η μία την άλλη και όλες τις νέες μυρωδιές, τους ήχους και τις προσωπικότητες.

Μόλις νιώσουν άνετα, θα αρχίσουν να ζεσταίνονται μεταξύ τους, αλλά αυτό συμβαίνει με το ρυθμό που πρέπει.

Πώς να καταλάβετε αν οι γάτες είναι σας είναι συναισθηματικά δεμένες: 6 κοινά σημάδια
Οι 6 συμβουλές για το πώς να καταλάβετε αν οι γάτες είναι δεμένες

Αν είχατε μερικές δυσκολίες στην αρχή, εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι τελικά αρχίζουν να είναι τα καλύτερα φιλαράκια.
1. Συγχρονισμένες κινήσεις

Οι γάτες σας συμπεριφέρονται τόσο συντονισμένα που θα ορκιζόσασταν ότι είναι δίδυμες; Αν ναι, αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι είναι ένα δεμένο ζευγάρι. Αυτό σημαίνει ότι οι ενέργειές τους ταιριάζουν με την άλλη, δείχνοντας σημάδια ενός δεσμού που δεν θα σπάσει ποτέ.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ακόμα και τα καλύτερα φιλαράκια δεν θα έχουν τις κακές τους μέρες, αλλά αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να δείτε το ένα χωρίς το άλλο, τότε σίγουρα έχετε ένα δεμένο ζευγάρι.

2. Τρίψιμο

Οι γάτες έχουν αδένες στο κεφάλι, στις πατούσες, στα μάγουλα και σε άλλες περιοχές του σώματός τους. Το τρίψιμο, γνωστό και ως bunting, είναι επίσης ένα σημάδι στοργής. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη μαρκάρισμα του άλλου πλάσματος με τη μυρωδιά του.

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι και η γάτα σας έρχεται να σας χαιρετήσει, μπορεί να τρίβεται στα πόδια σας. Ενώ αυτό είναι ένα σημάδι φιλικότητας, συχνά λέει ότι είσαι δικός μου και κανένας άλλος δεν είναι. Έτσι, αν οι γάτες σας το κάνουν αυτό η μία στην άλλη, είναι ένα πολύ θετικό σημάδι.

3. Καλλωπισμός

Η περιποίηση είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι γάτες δείχνουν στοργή και αφοσίωση. Αν βλέπετε τις γάτες σας να περιποιούνται συχνά, το πιθανότερο είναι ότι αυτός είναι ο τρόπος τους να δείχνουν την αγάπη τους. Βλέπετε μεγαλύτερες γάτες να γλείφουν και να κάνουν μπάνιο η μία την άλλη ακόμα και στη φύση.

Αν αρχίσουν να περιποιούνται, μπορεί να είναι μια τέλεια στιγμή για να τραβήξετε και μερικές αξιολάτρευτες φωτογραφίες.
4. Μεσημεριανός ύπνος

Όλοι γνωρίζουν ότι η αγαπημένη ασχολία μιας γάτας είναι να παίρνει έναν υπνάκο σε ένα άνετο σημείο. Αν οι γάτες σας αγκαλιάζουν η μία την άλλη στον ύπνο τους, πιθανότατα μπορείτε να θεωρήσετε ότι βρίσκονται αρκετά κοντά. Ο ύπνος γύρω από ένα άλλο ζώο είναι σημάδι άνεσης και ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι η γάτα σας εμπιστεύεται την άλλη.

Άλλωστε, είναι μάλλον υπέροχο να έχει γύρω της ένα φιλαράκι που εκτιμά την ώρα του ύπνου όσο και εσείς.

5. Παίζοντας

Ένα από τα πιο εμφανή σημάδια ότι ένα ζευγάρι γατών έρχεται κοντά είναι το να παίζουν μαζί. Οι περισσότερες γάτες απολαμβάνουν τη σωματική δραστηριότητα, αλλά μερικές φορές τα επίπεδα ενέργειας δεν ταιριάζουν. Αν διαπιστώσετε ότι και οι δύο γάτες είναι πρόθυμες να ξεσαλώνουν ταυτόχρονα χωρίς πολλή φασαρία, μάλλον ταιριάζουν αρκετά καλά μεταξύ τους.

Ορισμένες γάτες μπορούν να παίξουν πολύ σκληρά. Εκτός αν δείχνουν γλώσσα του σώματος όπως σφύριγμα, γρύλισμα ή τραυματισμό της άλλης, μάλλον όλα είναι για καλή διασκέδαση. Αν ανησυχείτε ότι ίσως είναι λίγο υπερβολικό, απλά να θυμάστε ότι είναι πιθανότατα απολύτως φυσιολογικό.
6. Συνεργάτες στο έγκλημα

Έχετε παρατηρήσει τα γατάκια σας να μπλέκουν σε μπελάδες πρόσφατα; Αν ναι, αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να σηματοδοτεί ότι έχουν έρθει αρκετά κοντά μεταξύ τους. Αυτή η φιλία επισφραγίζεται αν μπλέκουν σε κάθε είδους αταξίες, όπως το να πηδάνε σε πάγκους ή να μπαίνουν στα φυτά του σπιτιού.

Το να μοιράζονται τη δίψα για σκανταλιές σημαίνει ότι είναι φιλαράκια.

Πώς να καταλάβετε αν οι γάτες είναι σας είναι συναισθηματικά δεμένες: 6 κοινά σημάδια

Επανένταξη ή υιοθεσία ενός ζευγαριού με δεσμούς

Πάντα υπάρχουν στιγμές που βρισκόμαστε σε δυσάρεστες καταστάσεις που δεν είχαμε προβλέψει. Αν πρόσφατα συμβιβαστήκατε με το γεγονός ότι πρέπει να επανατοποθετήσετε τα κατοικίδιά σας, ίσως αναρωτηθείτε πώς ακριβώς θα το κάνετε αυτό.

Αν έχετε ένα δεμένο ζευγάρι, μπορεί να έχετε αγχωθεί για το πώς θα τους βρείτε ένα σπίτι όπου θα μπορούν να είναι μαζί. Με επιμονή, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα βρείτε έναν ιδιοκτήτη ή ένα ίδρυμα διάσωσης που θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε το γατίσιο ζευγάρι σας στο νέο τους παντοτινό σπίτι.

Ή ενδεχομένως, ψάχνετε να υιοθετήσετε γάτες και βλέπετε ένα δεμένο ζευγάρι που αναρωτιέστε αν πρέπει να το αναλάβετε. Πολλά καταφύγια δεν θα χωρίσουν ένα δεμένο ζευγάρι, κάτι που στην πραγματικότητα είναι πολύ καλό.

Αν η γάτα σας έχει ήδη χάσει το αρχικό της σπίτι, πιθανώς θα προσαρμοστεί καλύτερα στο νέο της περιβάλλον με έναν οικείο φίλο.

Πώς να καταλάβετε αν οι γάτες είναι σας είναι συναισθηματικά δεμένες: 6 κοινά σημάδια

Συμπέρασμα

Το να έχετε ένα δεμένο ζευγάρι γατών είναι πραγματικά μια απίστευτη εμπειρία. Μπορείτε να έχετε τη χαρά να έχετε ένα ζευγάρι φιλαράκια – και εκείνες να δένονται και με εσάς, τον αγαπημένο τους άνθρωπο. Είναι σίγουρα ένα ταίρι.

Αν επιλέξετε να υιοθετήσετε ένα δεμένο ζευγάρι, δεν θα το μετανιώσετε που το κάνατε. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και να δημιουργούν σταθερές σχέσεις μαζί σας στο νέο τους για πάντα

Προτεινόμενα