Στις γάτες αρέσει το χάιδεμα της κοιλιάς; Πώς να το κάνετε με τον σωστό τρόπο

by Μυρσίνη
Στις γάτες αρέσει το χάιδεμα της κοιλιάς; Πώς να το κάνετε με τον σωστό τρόπο

Οι γάτες δεν είναι σαν τα σκυλιά στο ότι θα σας χαιρετήσουν με ενθουσιασμό γυρνώντας ανάσκελα και εκθέτοντας την κοιλιά τους όταν γυρίσετε σπίτι. Κάθε ιδιοκτήτης γάτας στον κόσμο πιθανότατα έχει πάει να δώσει στον σύντροφό του ένα απαλό τρίψιμο της κοιλιάς, μόνο και μόνο για να δεχτεί επίθεση τη στιγμή που θα πλησιάσει πολύ. Μήπως αυτή είναι μια παγίδα που αρέσει στις γάτες να στήνουν; Ή απλά μισούν να τους τρίβουν την κοιλιά;

Φυσικά, δεν θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι όλες οι γάτες αντιπαθούν το τρίψιμο της κοιλιάς. Υπάρχουν πολλά αιλουροειδή που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες τους να χαϊδεύουν τη γούνινη κοιλιά τους. Παρόλα αυτά, το να βλέπεις μια εκτεθειμένη γατίσια κοιλιά δεν είναι πάντα μια ανοιχτή πρόσκληση.

Στις γάτες αρέσει το χάιδεμα της κοιλιάς; Πώς να το κάνετε με τον σωστό τρόπο

Στις γάτες αρέσει το τρίψιμο της κοιλιάς;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι απλή – εξαρτάται από τη γάτα. Οι γάτες επικοινωνούν με το σώμα τους. Όταν ο αιλουροειδής σύντροφός σας σας δείχνει την κοιλιά του, μπορεί να είναι απλώς ο τρόπος του να σας πει ότι σας εμπιστεύεται. Θα νομίζατε ότι αυτό σημαίνει ότι σας εμπιστεύονται αρκετά για να σας χαϊδέψουν, αλλά μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα.

Οι γάτες δεν θα εκθέσουν την κοιλιά τους σε οποιονδήποτε μπαίνει. Το στομάχι είναι η πιο ευάλωτη περιοχή τους, επειδή έχει πρόσβαση σε όλα τα ζωτικά τους όργανα. Αν έρθετε για ένα χάδι στην κοιλιά, μπορεί στην πραγματικότητα να παραβιάσετε περισσότερο την εμπιστοσύνη της γάτας σας αντί να της δείξετε τη στοργή που σκοπεύατε.

Ακόμα κι αν η γάτα σας σας έχει αφήσει να της τρίψετε την κοιλιά στο παρελθόν, δεν σημαίνει ότι θα σας αφήνει να το κάνετε κάθε φορά. Πώς μπορείτε λοιπόν να ξέρετε αν αρέσει ή όχι στη γάτα σας; Ξεκινήστε ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στη συμπεριφορά της.

Σημάδια που δείχνουν ότι στη γάτα αρέσει το τρίψιμο της κοιλιάς

Θα μπορέσετε να καταλάβετε πολύ γρήγορα αν η γάτα σας θέλει ή όχι να της χαϊδεύουν την κοιλιά.
Ακολουθούν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι τους αρέσει όταν αγγίζετε την κοιλιά τους:

  • Γυρίζουν συχνά
  • Τεντώνονται και εκθέτουν πλήρως την κάτω πλευρά τους στον ουρανό
  • Γουργουρίζουν ενώ τρίβετε την κοιλιά τους
  • Επανατοποθετούνται για να βολευτούν περισσότερο
  • Κλείνουν τα μάτια τους και φαίνονται χαλαρά

Στις γάτες αρέσει το χάιδεμα της κοιλιάς; Πώς να το κάνετε με τον σωστό τρόπο

Σημάδια ότι σε μια γάτα δεν αρέσει το τρίψιμο της κοιλιάς

Υπάρχουν επίσης κάποιες καλές ενδείξεις που σας λένε αν η γάτα σας δεν απολαμβάνει να την αγγίζετε σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Πιστέψτε μας- θα είστε σε θέση να καταλάβετε πότε δεν περνάει καλά.
Εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι δεν τους αρέσει το τρίψιμο της κοιλιάς:

  • Τεντώνουν το σώμα τους και τραβούν τα πόδια τους προς τα μέσα
  • Πηδούν πάνω ή απομακρύνονται με τα πόδια
  • Δαγκώνουν το χέρι σας
  • Σφυρίζουν ή γρυλίζουν

Υπάρχει ένας καλός τρόπος για να τρίψετε την κοιλιά μιας γάτας;

Η ουσία είναι ότι δεν πρέπει να αναγκάζετε τη γάτα σας να δεχτεί ένα τρίψιμο στην κοιλιά, αν δεν το θέλει. Φυσικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να φτάσετε σε αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι ποτέ πρόθυμη να σας δώσει πρόσβαση σε αυτό το σημείο του σώματός της.

Αν η γάτα σας είναι ξαπλωμένη στο πλάι, μπορείτε να ξεκινήσετε χαϊδεύοντας ένα σημείο που της αρέσει να τη χαϊδεύουν, όπως το πηγούνι ή το κεφάλι της. Μόλις χαλαρώσετε, προχωρήστε προς την πλάτη και τα πλευρά της. Αν είστε τυχεροί, ίσως καταφέρετε τελικά να φτάσετε στην κοιλιά της. Φυσικά, μπορεί επίσης να σας χτυπήσουν στη διαδικασία. Το πιο σημαντικό είναι να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματός τους και να μην τα πιέζετε ποτέ πέρα από το σημείο με το οποίο νιώθουν άνετα.

Στις γάτες αρέσει το χάιδεμα της κοιλιάς; Πώς να το κάνετε με τον σωστό τρόπο

Άλλα σημεία για να χαϊδέψετε τη γάτα σας

Μην πληγωθείτε αν η γάτα σας δεν σας επιτρέπει να χαϊδέψετε την κοιλιά της. Είναι απολύτως φυσιολογικό για τις γάτες να μην τους αρέσει να τις αγγίζουν σε ορισμένα σημεία του σώματός τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας αγαπούν ή δεν σας εμπιστεύονται – σε μερικές γάτες απλώς δεν αρέσει το τρίψιμο της κοιλιάς.

Αν η γάτα σας είναι μία από τις πολλές που προτιμούν να κρατούν την περιοχή της κοιλιάς τους προστατευμένη, υπάρχουν πολλές άλλες περιοχές όπου μπορείτε να τις χαϊδέψετε για να δείξετε τη στοργή σας. Οι περισσότερες γάτες λατρεύουν να τους τρίβουν το στήθος, το πηγούνι και τα μάγουλά τους. Η πλάτη είναι ένα άλλο ασφαλές σημείο για να τις αγγίξετε. Προσπαθήστε να αποφεύγετε κάποιες από τις πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως οι πατούσες, η ουρά και η κοιλιά, όταν χαϊδεύετε τη γάτα σας. Τέλος, δώστε μεγάλη προσοχή στο πώς αντιδρούν σε κάθε σημείο καθώς βάζετε το χέρι σας πάνω τους.

Συμπέρασμα

Ξέρουμε πόσο δελεαστικό μπορεί να είναι να χαϊδέψετε την κοιλιά της γάτας σας όταν γυρίζει ανάσκελα. Η κοιλιά μιας γάτας είναι τόσο μαλακή και χνουδωτή που είναι δύσκολο να αντισταθείτε στον πειρασμό. Αντί να ξεπεράσετε ένα όριο και να σπάσετε την εμπιστοσύνη τους, εκτιμήστε ότι ήταν πρόθυμη να σας δείξει την κοιλιά της εξ αρχής. Μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να πλησιάσετε για ένα τρίψιμο της κοιλιάς αν θέλετε, αλλά μερικές γάτες δεν πρόκειται να το ανεχτούν.

Στο τέλος, η απόφαση επαφίεται στη γάτα σας. Αν τους αρέσει πραγματικά να τις χαϊδεύετε στην κοιλιά τους, τότε δεν θα είναι δύσκολο να το καταλάβετε!

Προτεινόμενα