Στις γάτες αρέσουν οι κουβέρτες; Πληροφορίες & Συχνές ερωτήσεις

by Μυρσίνη
Στις γάτες αρέσουν οι κουβέρτες; Πληροφορίες & Συχνές ερωτήσεις

Συχνά ξοδεύουμε πολλά χρήματα για τα κατοικίδιά μας για να τα κάνουμε άνετα και ευτυχισμένα. Όταν πρόκειται για γάτες, όμως, συχνά η πιο απλή επιλογή είναι αυτή που θα τις κάνει πιο ευτυχισμένες, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος έχει ξοδέψει εκατοντάδες ευρώ για ένα καινούργιο δέντρο γάτας μόνο και μόνο για να παίξει η γάτα του με το κουτί στο οποίο ήρθε. Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι οι γάτες τους φαίνονται ικανοποιημένες με τίποτα περισσότερο από μια κουβέρτα στην πλάτη του καναπέ αντί για ένα φανταχτερό κρεβάτι για γάτες, αλλά αρέσουν πραγματικά τόσο πολύ οι κουβέρτες στις γάτες; Η σύντομη απάντηση είναι ότι οι περισσότερες γάτες απολαμβάνουν τις κουβέρτες, αν και αυτό εξαρτάται από την προσωπικότητα της κάθε γάτας.

Στις γάτες αρέσουν τα μαξιλάρια; Πληροφορίες & Συχνές ερωτήσεις

Στις γάτες αρέσουν οι κουβέρτες;

Προφανώς, αυτό θα διαφέρει μεταξύ των μεμονωμένων γατών, αλλά οι περισσότερες γάτες απολαμβάνουν την πρόσβαση σε κουβέρτες. Ωστόσο, η υφή, το μέγεθος και το υλικό της κουβέρτας είναι όλα εξαιρετικά μεταβλητά. Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι οι γάτες φαίνεται να προτιμούν τις μικρές, μαλακές κουβέρτες από τις μεγάλες κουβέρτες με πιο τραχιά υφή. Αν έχετε πολλές γάτες στο σπίτι σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι όλες οι γάτες σας συγκεντρώνονται σε μια κουβέρτα ή μπορεί να διαπιστώσετε ότι σκορπίζονται, με κάθε γάτα να έχει μια ξεχωριστή προτίμηση στην κουβέρτα.

Η θέση της κουβέρτας μπορεί επίσης να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο. Σε ορισμένες γάτες αρέσουν τα άνετα σημεία που βρίσκονται ψηλά, ώστε να μπορούν να επιθεωρούν την περιοχή τους, ενώ άλλες γάτες μπορεί να προτιμούν μια κουβέρτα στο πόδι του κρεβατιού σας, ώστε να μπορούν να είναι κοντά σας. Το να παρέχετε στη γάτα σας μια κουβέρτα που βρίσκεται σε έναν χώρο που προστατεύεται από άλλα κατοικίδια και παιδιά που μπορεί να είναι επιρρεπή στο να ενοχλούν τη γάτα σας όταν προσπαθεί να ξεκουραστεί είναι ιδανικό.

Στις γάτες αρέσουν οι κουβέρτες; Πληροφορίες & Συχνές ερωτήσεις
Γιατί στις γάτες αρέσουν οι κουβέρτες;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η γάτα σας μπορεί να απολαμβάνει τις κουβέρτες. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι ότι οι κουβέρτες μέσα στο σπίτι έχουν συχνά το άρωμά σας πάνω τους, το οποίο μπορεί να είναι πολύ ανακουφιστικό για τη γάτα σας. Στις γάτες μας αρέσει να βρίσκονται κοντά μας και αισθάνονται ασφαλείς όταν ξέρουν ότι είμαστε κοντά τους, οπότε η παροχή μιας κουβέρτας κάτω από την οποία έχετε κοιμηθεί ή με την οποία έχετε αγκαλιαστεί μπορεί να είναι η ιδανική κουβέρτα που μπορείτε να προσφέρετε στη γάτα σας.

Ο πιο προφανής λόγος για τον οποίο μπορεί να αρέσουν στη γάτα σας οι κουβέρτες είναι ότι είναι ζεστές και άνετες. Οι γάτες έχουν υψηλότερη βασική θερμοκρασία σώματος από ό,τι οι άνθρωποι, οπότε κρυώνουν πιο εύκολα από ό,τι οι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι μια άνετη θερμοκρασία στο σπίτι για εσάς μπορεί να είναι λίγο ψυχρή για τη γάτα σας, με αποτέλεσμα να αναζητά ζεστά και άνετα σημεία στο σπίτι. Οι κουβέρτες μπορεί να είναι το ιδανικό σημείο για να ζεσταθεί και να βολευτεί η γάτα σας.

Στις γάτες αρέσει να κοιμούνται κάτω από μια κουβέρτα;

Δεν αρέσει σε όλες τις γάτες να κοιμούνται κάτω από μια κουβέρτα. Γενικά, αν ο ύπνος ή το αγκάλιασμα κάτω από μια κουβέρτα είναι κάτι που απολαμβάνει η γάτα σας, θα πιάσει την κουβέρτα σε μια προσπάθεια να μπει από κάτω της. Αν δείτε τη γάτα σας να το κάνει αυτό, μπορείτε να σηκώσετε την κουβέρτα ή να τη σκεπάσετε με αυτήν και να δείτε αν φαίνεται να το απολαμβάνει. Άλλες γάτες θα θέλουν απλώς να κοιμηθούν πάνω στην κουβέρτα και θα ξαναβγούν αμέσως κάτω από την κουβέρτα αν τις σκεπάσετε.

Στις γάτες αρέσουν τα μαξιλάρια; Πληροφορίες & Συχνές ερωτήσεις

Συμπερασματικά

Οι γάτες τείνουν να είναι μεγάλοι οπαδοί των κουβερτών, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να καθορίσετε τις προτιμήσεις της γάτας σας για τις κουβέρτες. Οι κουβέρτες που είναι πολύ μεγάλες ή τραχιές συνήθως δεν πρόκειται να είναι νικητές με τις γάτες, αλλά οι μικρές, μαλακές κουβέρτες συνήθως είναι. Ορισμένες γάτες μπορεί να είναι ιδιαίτερες όσον αφορά τη θέση της κουβέρτας τους και μερικές γάτες μπορεί να θέλουν να τις σκεπάζετε, ενώ άλλες δεν θα ήθελαν να αισθάνονται κλεισμένες κάτω από μια κουβέρτα. Ό,τι και να γίνει, θα καταλάβετε τι προτιμά η γάτα σας με αρκετό χρόνο και προσπάθεια!

Προτεινόμενα