6 συμβουλές για τον καθορισμό των προσδοκιών και την αξιολόγηση του pet sitter σας

by Μυρσίνη
6 συμβουλές για τον καθορισμό των προσδοκιών και την αξιολόγηση του pet sitter σας

Νέος pet sitter; Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε μια θετική εργασιακή σχέση με τον νέο φροντιστή κατοικίδιων ζώων σας είναι να ορίσετε σαφείς προσδοκίες από την αρχή.

Είναι σπουδαίο συναίσθημα να έχετε επιτέλους βρει και προσλάβει έναν σπουδαίο dog walker, έναν φροντιστή κατοικίδιων ή έναν φροντιστή ημέρας για κατοικίδια για να φροντίζει με αγάπη τα κατοικίδιά σας όσο εσείς είστε στη δουλειά ή μακριά. Αλλά αυτό είναι μόνο το ήμισυ της μάχης. Τώρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και τα τρία εμπλεκόμενα μέρη – εσείς, το κατοικίδιο ζώο σας και ο φροντιστής σας – είναι ευχαριστημένα με τη συμφωνία, ότι είναι αξιόπιστη και ότι λαμβάνετε την ποιότητα της φροντίδας κατοικίδιων που περιμένετε.

Καθορίζοντας σαφείς προσδοκίες για τις ανάγκες φροντίδας από την αρχή της σχέσης και επικοινωνώντας συχνά, θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα και τη θετική εμπειρία φροντίδας κατοικίδιων ζώων – ακόμη και αν χρειαστεί να κάνετε προσαρμογές στην πορεία. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να ξεκινήσετε.


1. Ξεκινήστε τη σχέση σας με τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων σε δοκιμαστική βάση

Ένας μήνας είναι μια καλή διάρκεια για μια δοκιμαστική σχέση φροντίδας κατοικίδιων ζώων, καθώς ο σκύλος, η γάτα ή το άλλο ζώο σας θα χρειαστεί περισσότερο από μια εβδομάδα για να προσαρμοστεί στη νέα ρουτίνα και στο νέο άτομο. Μόνο μετά την περίοδο αναπροσαρμογής θα είστε σε θέση να διαπιστώσετε αν το ζώο σας ευδοκιμεί στη συμφωνία. Επίσης, εκτός αν χρησιμοποιείτε μια ημερήσια φροντίδα για σκύλους, ο φροντιστής του ζώου σας μπορεί να το επισκέπτεται σπάνια, οπότε θα χρειαστείτε περισσότερες από μερικές εβδομάδες για να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της φροντίδας.

2. Καθορίστε μια σαφή διαδικασία επικοινωνίας

Προτιμάτε να επικοινωνείτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης, γραπτού μηνύματος ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Ή έναν συνδυασμό και των τριών; Με ποιον τρόπο προτιμάτε να επικοινωνούμε μαζί σας την τελευταία στιγμή; Και, τι γίνεται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Ποιες είναι οι προτιμήσεις του παρόχου φροντίδας κατοικίδιων ζώων σας για τον τρόπο επικοινωνίας; Όλα αυτά είναι ερωτήσεις και απαντήσεις που θα πρέπει να θέσετε στην αρχή της σχέσης σας με τον πάροχο φροντίδας κατοικίδιων ζώων και όχι κατά περίπτωση. Το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης και ένα εφεδρικό σχέδιο είναι κρίσιμα στοιχεία κάθε καλής σχέσης μεταξύ ιδιοκτήτη κατοικίδιου και φροντιστή κατοικίδιων ζώων.

3. Καθορίστε τις προσδοκίες σχετικά με τις ενημερώσεις και τα σχόλια

Φροντίστε να καθιερώσετε ένα σχέδιο και μια συχνότητα ανταλλαγής πληροφοριών με τον πάροχο φροντίδας κατοικίδιων ζώων. Ορισμένοι περιπατητές σκύλων και φροντιστήρια σκυλιών παρέχουν καθημερινά σημειώματα σχετικά με τη συμπεριφορά και την υγεία των κατοικίδιων πελατών τους και, ομοίως, ορισμένοι ιδιοκτήτες επιθυμούν να τους καλούν 24 ώρες μετά από μια ρύθμιση φροντίδας κατοικίδιων ζώων για να βεβαιωθούν ότι όλα λειτουργούν καλά και ότι το κατοικίδιό τους είναι ασφαλές, ευτυχισμένο και υγιές. Οφείλετε και οι δύο να συζητήσετε αυτά τα πράγματα εκ των προτέρων.


4. Συζητήστε εκ των προτέρων τις ακυρώσεις και τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Οι περισσότεροι περιπατητές σκύλων και φροντιστήρια για σκύλους έχουν 24ωρη πολιτική για ακυρώσεις και αλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε οργανωμένοι προκειμένου να αποφύγετε να πληρώσετε για τη φροντίδα των κατοικίδιων ακόμη και όταν ο σκύλος ή η γάτα σας είναι στο σπίτι μαζί σας! Διαβάστε τα ψιλά γράμματα στον ιστότοπο του κυνοκομείου ή στο συμβόλαιο του φροντιστηρίου κατοικίδιων, ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις.

5. Εμφανιστείτε απροειδοποίητα για ένα αιφνιδιαστικό check-in

Περάστε από το πάρκο την ώρα που ο σκύλος σας βγαίνει βόλτα με τον φροντιστή του και παρατηρήστε την αλληλεπίδρασή τους ή επισκεφθείτε το φροντιστήριο σκύλων στη μέση της ημέρας για μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη. Βλέποντας από πρώτο χέρι πώς τα πάει το ζώο σας κατά την απουσία σας με τον “νέο του φίλο”, θα ηρεμήσετε το μυαλό σας – ή θα φέρετε στην επιφάνεια τυχόν προβλήματα, ώστε να τα συζητήσετε νωρίς με τον φροντιστή σας ή να τερματίσετε τη συμφωνία, αν δεν είστε ευχαριστημένοι.

6. Μη φοβάστε να κάνετε “χαζές ερωτήσεις”

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων φοβούνται να ρωτήσουν τα προφανή και, ως εκ τούτου, ανοίγονται σε εκπλήξεις ή ασάφειες σχετικά με την πραγματικότητα της φροντίδας των κατοικίδιων ζώων τους. Ρωτήστε και ξαναρωτήστε! Αν θέλετε να μάθετε, για παράδειγμα, αν ο περιπατητής σκύλων βάζει νερό πριν φύγει ή αν θα προτιμούσατε να μην το κάνει, μιλήστε γι’ αυτό. Αν είστε περίεργοι για το πόσες βόλτες έκανε ο Φίντο όσο ήσασταν διακοπές, ρωτήστε. Ο πάροχος φροντίδας κατοικίδιων ζώων θα είναι πιθανότατα πρόθυμος να σας δώσει τις πληροφορίες, αλλά μπορεί να μη σκεφτεί να σας ενημερώσει αυτόματα για τις λεπτομέρειες – ή να υποθέσει ότι θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες. Μην ντρέπεστε – ο πάροχος υπηρεσιών φροντίδας κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να είναι συνηθισμένος σε αυτό και κάθε επαγγελματίας του χώρου των κατοικίδιων ζώων θα είναι περισσότερο από ευτυχής να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό σας.

Η ουσία είναι ότι οι καλύτερες σχέσεις φροντιστών και “γονέων κατοικίδιων ζώων” είναι ανοιχτές, ειλικρινείς και τίμιες. Όσο περισσότερο καιρό αυτό το άτομο βρίσκεται στη ζωή σας και, το σημαντικότερο, στη ζωή του ζώου σας, τόσο περισσότερο θα εκτιμάτε ότι έχετε περάσει από νωρίς αυτά τα βήματα. Και αν υπάρχουν προβλήματα, θα είναι καλύτερα να τα μάθετε νωρίτερα παρά αργότερα!

Προτεινόμενα