Μπορείτε να πάρετε τη γάτα σας στην παραλία: Χρήσιμες πληροφορίες & Συχνές ερωτήσεις

by Μυρσίνη
Μπορείτε να πάρετε τη γάτα σας στην παραλία: Χρήσιμες πληροφορίες & Συχνές ερωτήσεις

Ενώ κάθε δημόσια παραλία εκεί έξω είναι ανοιχτή για εσάς, δεν μπορείτε να πείτε το ίδιο για τη γάτα σας. Ενώ υπάρχουν σίγουρα κάποιες παραλίες στις οποίες μπορείτε να πάρετε τη γάτα σας, οι περισσότερες δημόσιες παραλίες δεν είναι ανοιχτές για τα κατοικίδια ζώα.

Πώς μπορείτε όμως να βρείτε μια παραλία για εσάς και τη γάτα σας, θα απολαύσει η γάτα σας την παραλία και τι πρέπει να κάνετε αν σκοπεύετε να πάρετε τη γάτα σας στην παραλία; Θα σας απαντήσουμε σε όλα αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά άλλα παρακάτω.

Μπορείτε να πάρετε τη γάτα σας στην παραλία;

Εξαρτάται πραγματικά από την παραλία στην οποία σκοπεύετε να πάτε. Αν και οι περισσότερες παραλίες δεν θα διαφημιστούν ειδικά ως “φιλικές προς τις γάτες”, αν βρείτε μια παραλία που είναι φιλική προς τους σκύλους ή τα κατοικίδια ζώα, αυτά είναι συνήθως ασφαλή μέρη για να φέρετε μια γάτα.

Παρ’ όλα αυτά, θα ήταν πιο συνετό να είστε πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγετε τις πολυσύχναστες, φιλικές προς τους σκύλους παραλίες, καθώς πολλές γάτες μπορεί να αγχωθούν αρκετά με την παρουσία σκύλων και μπορεί να μην είναι ασφαλές γι’ αυτές αν τα σκυλιά είναι χωρίς λουρί, ακόμη και αν η γάτα σας είναι με το λουρί τους. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν επιλέγετε μια παραλία και να αποφεύγετε τις πολυσύχναστες ώρες της ημέρας.

Ωστόσο, αν η παραλία αναφέρει ρητά ότι τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται ή δεν αναφέρονται σε κατοικίδια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορείτε να φέρετε τη γάτα σας εκεί.

Στις γάτες αρέσει η παραλία;

Ως επί το πλείστον, οι γάτες λατρεύουν την παραλία. Οι γάτες λατρεύουν να τρέχουν και να σκάβουν στην άμμο. Τους θυμίζει ένα μεγάλο, καθαρό, κουτί για τα απορρίμματα. Ωστόσο, ενώ θα λατρέψουν την παραλία, οι περισσότερες γάτες δεν θέλουν να κατευθυνθούν στον ωκεανό.

Επιπλέον, αν η άμμος είναι πολύ υγρή ή πολύ ζεστή, η γάτα σας μπορεί να μην απολαύσει τη μέρα της στην παραλία και μπορεί να μην είναι ασφαλής για τις πατούσες της. Η καυτή άμμος μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε εγκαύματα στο δέρμα. Το θέμα είναι να βρείτε τις κατάλληλες συνθήκες. Αλλά αν τις βρείτε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η γάτα σας να λατρέψει τη μέρα της στην παραλία!

Φυσικά, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η γάτα σας έχει συνηθίσει να περπατάει με το λουρί της και είναι συνηθισμένη στις βόλτες με το αυτοκίνητο. Οποιεσδήποτε νέες εμπειρίες και μέρη είναι αγχωτικές για τις γάτες και είναι σημαντικό να τις εισάγετε αργά και υπομονετικά- διαφορετικά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αντίθετο από αυτό που θέλετε.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε τη γάτα σας στην παραλία

Αν σκοπεύετε να πάρετε τη γάτα σας στην παραλία, θα πρέπει να κάνετε μερικά πράγματα όταν βρεθείτε εκεί. Επειδή δεν θέλετε να φτάσετε εκεί και να συνειδητοποιήσετε τι μπλέξατε εκ των υστέρων, σας συνιστούμε να διαβάσετε όλα όσα επισημάναμε παρακάτω.

1.Βεβαιωθείτε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες
Είναι πολύ σημαντικό να αξιολογήσετε εκ των προτέρων τις καιρικές συνθήκες και να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλες για να πάτε τη γάτα σας στην παραλία. Ο ζεστός και υγρός καιρός δεν είναι ασφαλής για τη γάτα σας από πολλές πλευρές.

Οι ζεστές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση και θερμοπληξία, ιδίως αν η γάτα σας δεν έχει επαρκή σκιά, αερισμό και φρέσκο, καθαρό νερό. Τις ημέρες αυτές, η άμμος είναι ιδιαίτερα καυτή και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα πόδια της γάτας σας. Βεβαιωθείτε ότι η άμμος έχει την κατάλληλη θερμοκρασία, προσπαθώντας να περπατήσετε σε αυτήν ξυπόλητοι. Ο υπερβολικός άνεμος μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση συντριμμιών στην παραλία ή να προκαλέσει την πτώση κλαδιών από τα δέντρα, αποτελώντας κίνδυνο τόσο για εσάς όσο και για τη γάτα σας, παράλληλα με το θόρυβο που μπορεί να τρομάξει τις φοβισμένες γάτες.

Ακόμα και η οδήγηση ή η παραμονή της γάτας σας σε ένα ζεστό αυτοκίνητο μπορεί να είναι επικίνδυνη σε ζεστό καιρό. Είναι σημαντικό να βρίσκονται στο ασφαλές και προστατευμένο μεταφορέα τους, ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους ή εσάς κατά την οδήγηση, και το αυτοκίνητο να αερίζεται και να διατηρείται σε άνετη θερμοκρασία. Μην αφήνετε ποτέ τη γάτα σας χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητο λόγω του κινδύνου θερμοπληξίας.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας και αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιο σημαντικά.

2.Κρατήστε τις μακριά από το νερό

Αν και οι περισσότερες γάτες δεν είναι ενθουσιασμένες με το νερό και έτσι κι αλλιώς δεν θα μπουν μέσα, είναι κακή ιδέα να αφήσετε τη γάτα σας να μπει στον ωκεανό. Μεταξύ των κυμάτων και του ρεύματος, υπάρχουν απλώς πάρα πολλές μεταβλητές που το καθιστούν πολύ επικίνδυνο για τη γάτα σας.

Οι γάτες δεν είναι και οι πιο δυνατοί κολυμβητές, οπότε αν τις πάτε στην παραλία, μην διανοηθείτε καν να τις βάλετε στο νερό.

3.Καθαρίστε μετά από αυτές
Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι γάτες αγαπούν τόσο πολύ την παραλία είναι ότι μοιάζει και αισθάνεται σαν ένα γιγαντιαίο κουτί για τα απορρίμματα. Αλλά ενώ αυτό μπορεί να την κάνει πιο ευχάριστη γι’ αυτές, σχεδόν εγγυάται ότι θα πάνε στην τουαλέτα εκεί.

Κανείς άλλος δεν θέλει να ασχοληθεί με τα περιττώματα της γάτας σας, οπότε καθαρίστε τα αμέσως. Λάβετε υπόψη ότι η γάτα σας πιθανότατα θα προσπαθήσει να τα θάψει, οπότε θα πρέπει να την παρακολουθείτε για να την πιάσετε επ’ αυτοφώρω, διαφορετικά μπορεί να μην καταλάβετε καν ότι βρίσκονται εκεί.

4.Βεβαιωθείτε ότι παίρνουν άφθονο νερό

Αν κάνει ζέστη έξω, είναι καλύτερο να παραλείψετε εντελώς την ημέρα της παραλίας. Ωστόσο, αν η θερμοκρασία είναι επαρκής, θα πρέπει και πάλι να εξασφαλίσετε κάποιες βασικές απαιτήσεις για τη γάτα σας. Και ενώ εκεί υπάρχει ένας μεγάλος ωκεανός, η γάτα σας δεν μπορεί να πιει αυτό το νερό.

Για να τη βοηθήσετε να παραμείνει δροσερή, ενυδατωμένη και χαρούμενη, πρέπει να εξασφαλίσετε ότι έχει άφθονη πρόσβαση σε φρέσκο νερό. Το να κρατάτε απλώς ένα μπολ με νερό έξω για αυτές και να το γεμίζετε τακτικά με φρέσκο νερό θα πρέπει να κάνει το κόλπο.

5.Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά
Κάθε φορά που παίρνετε τη γάτα σας στην παραλία πρέπει να την παρακολουθείτε συνεχώς. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα περιπλανηθεί πολύ μακριά, δεν θα αρχίσει να τα βάζει με άλλους ανθρώπους ή τα κατοικίδιά τους, δεν θα μπει στο νερό και δεν θα χρησιμοποιήσει την τουαλέτα στην άμμο.

Αν παίρνετε τη γάτα στην παραλία, αυτό σημαίνει ότι περνάτε σχεδόν όλο σας το χρόνο παρακολουθώντας την. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό- απλά να ξέρετε σε τι υπογράφετε!

6.Βουρτσίστε τις στο τέλος

Μόλις είστε έτοιμοι να φύγετε από την παραλία, θέλετε να κάνετε σε όλους μια χάρη και να βουρτσίσετε τη γάτα σας με μια απαλή βούρτσα για γάτες. Αυτό θα καθαρίσει τυχόν άμμο που έχει βρει το δρόμο της στο τρίχωμα, και αν μπει σε αλμυρό νερό, ένα υγρό πανί θα το καθαρίσει και αυτό.

Αυτό όχι μόνο θα τις αποτρέψει από το να κάνουν παντού ακαταστασία, αλλά θα βοηθήσει επίσης να διασφαλιστεί ότι η άμμος, το αλάτι και άλλα υπολείμματα δεν θα ερεθίσουν το δέρμα τους.

Συμπέρασμα

Παρόλο που δεν μπορείτε να πάρετε τη γάτα σας σε κάθε παραλία εκεί έξω, αν βρείτε μια παραλία φιλική προς τα κατοικίδια ή απομονωμένη, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε τη μέρα εσείς και ο αιλουροειδής φίλος σας. Διαλέξτε την τέλεια μέρα και, στη συνέχεια, ακολουθήστε μερικές από τις βασικές συμβουλές που επισημάναμε στον οδηγό μας εδώ για να περάσετε την τέλεια μέρα στην παραλία με τη γάτα σας!