Πώς κάνουν οι γάτες την ανάγκη τους στο αεροπλάνο; Τι πρέπει να γνωρίζετε

by Μυρσίνη
Πώς κάνουν οι γάτες την ανάγκη τους στο αεροπλάνο; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Όταν ταξιδεύετε με τη γάτα σας σε αεροπορικές εταιρείες, μπορεί να είστε το ίδιο ανήσυχοι για το ταξίδι. Τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να είναι απογοητευτικά για τους ανθρώπους, αλλά συχνά είναι τρομακτικά για τις γάτες και τους σκύλους. Παρόλο που πολύ λίγες περιπτώσεις θανάτων κατοικίδιων ζώων συμβαίνουν στο χώρο αποσκευών των αεροπλάνων, είναι καλύτερα να κρατάτε τη γούνινη μπάλα σας στην καμπίνα μαζί σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το κατοικίδιο ζώο σας δεν θα απολαύσει την πτήση ανεξάρτητα από την τοποθεσία, αλλά ένα ταξίδι στην καμπίνα κρατά το ζώο κοντά σας και αποτρέπει την απομόνωση και την ψυχρότερη θερμοκρασία που συνδέεται με τον χώρο αποσκευών.

Ίσως αναρωτιέστε: Πώς κάνουν οι γάτες την ανάγκη τους σε ένα αεροπλάνο; Δεδομένου ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε το ζώο ή να μετακινήσετε το μεταφορέα κατά τη διάρκεια της πτήσης, μπορείτε να επενδύσετε τον πυθμένα του δοχείου με απορροφητικές επενδύσεις ή πάνες για κουτάβια. Τα λαστιχένια γάντια, ο καθαρισμός, τα μαντηλάκια, οι άδειες σακούλες και το αποσμητικό σπρέι είναι απαραίτητα αντικείμενα για την αφαίρεση των αποβλήτων από τον φορέα και τη διατήρηση της υγιεινής.

Εάν η γάτα σας χρησιμοποιεί την τουαλέτα, μπορείτε να πετάξετε το μαξιλάρι σε μια σφραγισμένη σακούλα μιας χρήσης και να το αντικαταστήσετε με ένα καθαρό. Ωστόσο, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να μην επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να ανοίξουν τον μεταφορέα. Σε αυτή την περίπτωση, το κατοικίδιό σας μπορεί να πρέπει να υπομείνει ένα λερωμένο μαξιλάρι μέχρι να προσγειωθείτε. Πριν κλείσετε μια πτήση με το αιλουροειδές σας, μπορείτε να εξετάσετε τις συμβουλές μας για την προετοιμασία, ώστε το ταξίδι να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Πώς κάνουν οι γάτες την ανάγκη τους στο αεροπλάνο; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αεροπορικές εταιρείες που επιτρέπουν γάτες στην καμπίνα

Οι περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν μικρά κατοικίδια στην καμπίνα, αρκεί να είναι περιορισμένα σε μεταφορείς, αλλά θα πρέπει να ερευνήσετε την αεροπορική εταιρεία που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε μια μεταφορά φορτίου. Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες έχουν διαφορετικούς κανόνες σχετικά με τα κατοικίδια ζώα στα αεροπλάνα, αλλά σας επιτρέπουν να κρατάτε τη γάτα σας στην καμπίνα.

Aegean Airlines
Air Canada
Air Europa
Air France
Alaska Air
American Airlines
Delta
JetBlue
Lufthansa
Southwest
TUI
United Airlines
Vueling

Η American, η Alaska Air, η Air Canada και η JetBlue απαγορεύουν στους μεταφορείς να ζυγίζουν περισσότερα από 20 κιλά, αλλά η Southwest, η Delta και η United δεν έχουν απαιτήσεις μέγιστου βάρους, αρκεί το κλουβί να χωράει με ασφάλεια κάτω από το κάθισμα μπροστά σας. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία TUI επιτρέπει μόνο φορείς που ζυγίζουν 13,2 κιλά.

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες έχουν όρια στον αριθμό των κατοικίδιων που επιτρέπονται στην καμπίνα και είναι συνετό να κλείσετε την πτήση σας νωρίς για να κρατήσετε μια θέση. Οι απευθείας πτήσεις είναι καλύτερες για τη γάτα σας, επειδή δεν χρειάζεται να την κρατάτε στο μεταφορέα για αρκετές ώρες πριν από την πτήση ανταπόκρισης. Επίσης, οι γάτες που ταξιδεύουν στον χώρο αποσκευών μπορεί να καταλήξουν σε λάθος πτήση κατά τη μεταφορά. Η απώλεια κατοικίδιων ζώων δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο με τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά δεν είναι κάτι που εσείς ή το κατοικίδιό σας θέλετε να βιώσετε.

Κτηνιατρική εξέταση

Κάθε πολιτεία έχει διαφορετικούς κανόνες όσον αφορά τη γραφειοκρατία που απαιτείται για το ταξίδι με κατοικίδια ζώα, αλλά οι περισσότεροι απαιτούν να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο πριν από την πτήση σας. Ο κτηνίατρος μπορεί να διασφαλίσει ότι το γατάκι σας είναι αρκετά υγιές για να ταξιδέψει και μπορεί να σας προσφέρει συμβουλές για να διατηρήσετε το κατοικίδιό σας χαλαρό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εάν το αιλουροειδές δεν είναι ενημερωμένο για τα εμβόλια, θα χρειαστείτε εμβολιασμούς πριν από την επίσκεψη στην αεροπορική εταιρεία.  Εάν έχετε γάτα με ιατρικές παθήσεις, ένας πλήρης έλεγχος είναι απαραίτητος, ανεξάρτητα από τους κανονισμούς της πολιτείας.

Περιορισμοί φυλής

Ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και τις χώρες που εμπλέκονται στο ταξίδι, ενδέχεται να μην μπορείτε να πάρετε τη γάτα σας σε μια πτήση με περιορισμούς φυλής. Περισσότεροι περιορισμοί ισχύουν για τις φυλές σκύλων, αλλά ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν μεταφέρουν γάτες με μύτη ή σκύλους στο χώρο αποσκευών. Οι γάτες Ιμαλαΐων και Περσίας είναι πιο ευάλωτες σε αναπνευστικά προβλήματα και η United Airlines είναι μία από τις λίγες εταιρείες που επιτρέπουν τις φυλές αυτές στο χώρο του φορτίου. Αν έχετε κάποια από τις δύο ράτσες, θα πρέπει να κανονίσετε κράτηση θέσης στην καμπίνα για το κατοικίδιό σας.

Πώς κάνουν οι γάτες την ανάγκη τους στο αεροπλάνο; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Προετοιμασία της γάτας σας για το ταξίδι

Η γατούλα σας μπορεί να μην απολαμβάνει το επερχόμενο ταξίδι σας, αλλά μπορείτε να κάνετε το ταξίδι λιγότερο βασανιστικό με την κατάλληλη προετοιμασία. Το αεροπορικό ταξίδι στο χώρο αποσκευών ή στην καμπίνα μπορεί να είναι τρομακτικό για το αιλουροειδές σας, αλλά είναι ασφαλέστερο από ό,τι νομίζετε. Στην πραγματικότητα, το 99% των ταξιδιωτών κατοικίδιων ζώων δεν τραυματίζονται ή σκοτώνονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Εκπαίδευση σε κλουβί

Αν η γάτα σας τρέχει όταν βγάζετε το μεταφορέα από την αποθήκη, θα πρέπει να ξεκινήσετε την εκπαίδευση στο κλουβί αρκετές εβδομάδες πριν από το ταξίδι σας. Αφήστε το κλουβί κοντά στο χώρο παιχνιδιού ή στο κρεβάτι της γάτας, ώστε να μπορεί να το μυρίσει και να το συνηθίσει. Μπορείτε να τοποθετήσετε λιχουδιές στο μεταφορέα για να ενθαρρύνετε το ζώο να τον επισκέπτεται περισσότερο ή να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι catnip που εφαρμόζεται στο εσωτερικό του δοχείου. Στρώστε το μεταφορέα με μια άνετη κουβέρτα και προσθέστε μερικά παιχνίδια και ένα πουκάμισο με το άρωμά σας για να χαλαρώσει η γάτα. Το πουκάμισο και τα παιχνίδια μπορούν να παραμείνουν στο κλουβί για να μειώσουν το άγχος του πλάσματος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Κόψιμο νυχιών

Το κόψιμο των νυχιών της γάτας σας δεν είναι απαραίτητο όταν ταξιδεύει στην καμπίνα, αλλά είναι απαραίτητο για ένα ταξίδι φορτίου. Ο χώρος αποσκευών του αεροπλάνου είναι κρύος, θορυβώδης, με αναταράξεις και γεμάτος δυσάρεστες οσμές. Οι σκύλοι και οι γάτες μπορεί να τραυματιστούν στις πτήσεις όταν το άγχος τους φτάνει σε οριακό σημείο και προσπαθούν να βγουν με νύχια από το κλουβί. Με κομμένα νύχια, η γάτα σας είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσει τα πόδια της στη μεταλλική πύλη στο μπροστινό μέρος του μεταφορέα.

Ανακούφιση από το άγχος

Οι κτηνίατροι δεν συνιστούν την καταστολή του κατοικίδιου ζώου σας στο ταξίδι, αλλά μπορεί να σας συνταγογραφήσουν φάρμακα αν το κατοικίδιό σας παλεύει με σοβαρή περίπτωση άγχους. Η βουπρενορφίνη και η γκαμπαπεντίνη είναι κοινά φάρμακα για το άγχος που χορηγούνται σε γάτες που ταξιδεύουν, ενώ ορισμένοι γονείς κατοικίδιων ζώων εφαρμόζουν ένα σπρέι φερομόνης στο κλουβί για να χαλαρώσουν τα αιλουροειδή τους.

Πώς κάνουν οι γάτες την ανάγκη τους στο αεροπλάνο; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αυτοκόλλητα ταυτότητας και κλουβιού

Σε περίπτωση που συμβεί το αδιανόητο και το κατοικίδιό σας δραπετεύσει ή χαθεί κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με ανταπόκριση, θα πρέπει να έχετε ένα κολάρο ταυτότητας στη γάτα σας. Βεβαιωθείτε ότι το κολάρο έχει το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και προσθέστε τις ίδιες πληροφορίες σε ένα αυτοκόλλητο που είναι προσαρτημένο στο μεταφορέα. Ο αριθμός της π