Πώς να κρατήσετε τις γάτες μακριά από το αυτοκίνητό σας: 6 αποτελεσματικοί τρόποι

by Μυρσίνη
Πώς να κρατήσετε τις γάτες μακριά από το αυτοκίνητό σας: 6 αποτελεσματικοί τρόποι

Είτε είστε λάτρης των γατών είτε δεν σας ενδιαφέρει καθόλου, κανείς δεν θέλει οι γάτες να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους ως κρεβάτι. Οι γάτες μπορούν να αφήσουν πατημασιές σε όλα τα αυτοκίνητα και μερικές φορές να προκαλέσουν ακόμη και ζημιά στο χρώμα. Μπορούν επίσης να κινδυνεύσουν με το να σκαρφαλώνουν στα αυτοκίνητα, ειδικά αν τους αρέσει να ανεβαίνουν κάτω από τα φρεάτια των τροχών ή να σκαρφαλώνουν στην περιοχή του κινητήρα.

Αποτρέποντας τις γάτες από το να σκαρφαλώνουν μέσα και πάνω στο αυτοκίνητό σας κρατάτε και τα δύο ασφαλή, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ακολουθούν έξι αποδεδειγμένες μέθοδοι για να κρατήσετε τις γάτες μακριά από το αυτοκίνητό σας.

Πώς να κρατήσετε τις γάτες μακριά από το αυτοκίνητό σας: 6 αποτελεσματικοί τρόποι

6 κορυφαίοι τρόποι για να κρατήσετε τις γάτες μακριά από τα αυτοκίνητα
1. Χρησιμοποιήστε ένα απωθητικό γάτας

Τα απωθητικά γάτας μπορούν να πάρουν πολλές μορφές, αλλά τα καλύτερα απωθητικά είναι φυσικά και δεν θα βλάψουν εσάς ή τη γάτα σας. Τα αιθέρια έλαια αναμεμειγμένα με νερό και ψεκασμένα γύρω από το αυτοκίνητό σας μπορούν να κάνουν το κόλπο. Το ίδιο μπορεί να πασπαλίσετε την περιοχή με πιπέρι καγιέν. Οι γάτες δεν είναι οπαδοί των αρωμάτων εσπεριδοειδών, οπότε οι φλούδες πορτοκαλιού, τα έλαια εσπεριδοειδών ή η σιτρονέλα είναι επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε, θα πρέπει να την εφαρμόζετε τακτικά, γεγονός που καθιστά το θέμα λίγο πιο δύσκολο. Μείνετε μακριά από ισχυρές χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν μια γάτα, συμπεριλαμβανομένων των ναφθαλίνης. Παρόλο που οι ναφθαλίνες συνιστώνται συχνά ως απωθητικό γάτας, είναι εξαιρετικά τοξικές για τις γάτες και δεν μένουν όλες οι γάτες μακριά από τη μυρωδιά, οπότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

2. Μιλήστε με τον ιδιοκτήτη

Πριν γίνετε πολύ δημιουργικοί με τις λύσεις, μερικές φορές είναι πιο εύκολο να το συζητήσετε. Αν γνωρίζετε σε ποιον ανήκουν οι γάτες, σκεφτείτε να ζητήσετε από τον ιδιοκτήτη να κρατήσει τις γάτες μέσα στο σπίτι τις ώρες που θέλουν να βρίσκονται στο αυτοκίνητό σας. Μερικές φορές, οι ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί σας, ειδικά αν αυτό σημαίνει απλώς ότι πρέπει να περιμένουν να αφήσουν τις γάτες τους έξω μέχρι να φύγετε για τη δουλειά.

Φυσικά, δεν θα κάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες αυτό το βήμα, και στα περισσότερα μέρη δεν υπάρχει νομική υποχρέωση να κρατάτε τη γάτα σας μέσα στο σπίτι. Και αν δεν ξέρετε ποιανού η γάτα βρίσκεται στο αυτοκίνητό σας, δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα.
3. Παρκάρετε κάπου αλλού

Ανάλογα με την κατάστασή σας, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κρατήσετε τις γάτες μακριά από το αυτοκίνητό σας μπορεί να είναι να παρκάρετε κάπου αλλού. Στις γάτες αρέσει να σκαρφαλώνουν στα αυτοκίνητα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ένας λόγος είναι ότι τα αυτοκίνητα ζεσταίνονται στον ήλιο, οπότε αν βλέπετε γάτες να αράζουν σε ένα ζεστό καπό, το να μετακινηθείτε για να παρκάρετε στη σκιά μπορεί να κάνει το αυτοκίνητό σας μη ελκυστικό. Το ίδιο ισχύει και αν οι γάτες αρέσκονται να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό σας ως σκαλοπάτι για να ανέβουν σε μια οροφή ή ένα κλαδί. Και, φυσικά, αν έχετε ένα γκαράζ χωρίς γάτες για να παρκάρετε, οι γάτες δεν θα έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητό σας.

250 ονόματα για περιπετειώδεις γάτες: Οι καλύτερες επιλογές μας για τη γάτα-εξερευνητή σας 

4. Επενδύστε σε ένα κάλυμμα αυτοκινήτου

Αν η μετακίνηση του αυτοκινήτου σας δεν αποδίδει, μπορείτε να σκεφτείτε να αποκτήσετε ένα κάλυμμα αυτοκινήτου. Τα καλύμματα μπορεί να μην κρατήσουν εντελώς μακριά τη γάτα από το αυτοκίνητό σας, αλλά θα προστατεύσουν το χρώμα και τα τζάμια του αυτοκινήτου σας από γρατζουνιές και μουτζούρες. Τα καλύμματα αυτοκινήτου είναι μια πιο ακριβή επιλογή και πρέπει να τα βάζετε και να τα βγάζετε τακτικά, αλλά θα κρατήσουν το αυτοκίνητό σας καθαρό όχι μόνο από γρατζουνιές. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας από κάθε είδους βρωμιά και ζημιά, ώστε να φαίνεται παρθένο για χρόνια.
5. Προσθέστε έναν ψεκαστήρα που ενεργοποιείται με κίνηση

Μια ασυνήθιστη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε την απέχθεια των γατών για το νερό εναντίον τους. Αν διατηρείτε το αυτοκίνητό σας σε εξωτερικό χώρο, ένα ποτιστήρι μπορεί να αποθαρρύνει τις γάτες χωρίς να προκαλέσει βλάβη σε αυτές ή στο αυτοκίνητό σας. Τα ποτιστικά που ενεργοποιούνται με κίνηση εγκαθίστανται συνήθως εύκολα, ώστε να ενεργοποιούνται όταν οι γάτες πλησιάζουν το αυτοκίνητό σας. Φυσικά, κλείνετε το ποτιστικό πριν μπείτε στο αυτοκίνητο, αλλιώς μπορεί να γίνετε κι εσείς μούσκεμα!

6. Χρησιμοποιήστε τα αυτιά των γατών εναντίον τους

Μια τελευταία επιλογή είναι να αγοράσετε ένα ηχητικό απωθητικό γάτας για να το τοποθετήσετε κοντά στο αυτοκίνητό σας. Αυτές οι συσκευές εκπέμπουν έναν θόρυβο που είναι πολύ ψηλά για να τον ακούσουμε εμείς, αλλά παίζουν δυνατά και καθαρά για τις γάτες και τους σκύλους. Τα ηχητικά απωθητικά συνήθως ενεργοποιούνται μέσω κίνησης, έτσι ώστε κάθε φορά που ένα μικρό ζώο πλησιάζει, να ακούγεται ο ήχος. Η τοποθέτηση ενός κοντά στο αυτοκίνητό σας είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλετε τα ζώα να μένουν μακριά με ελάχιστη ταλαιπωρία για εσάς – η μόνη δουλειά από την πλευρά σας είναι να κρατάτε τη συσκευή φορτισμένη.

Το μειονέκτημα αυτής της συσκευής είναι ότι ο θόρυβος μπορεί να είναι επώδυνος για τα ζώα και δεν είναι εύκολο να τον κατευθύνετε μόνο στο αυτοκίνητο. Εάν είστε ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων και οι γάτες επιτρέπονται οπουδήποτε κοντά στο αυτοκίνητό σας, αυτό μπορεί να εμποδίσει τις συνήθεις δραστηριότητές τους. Και αν είστε ιδιοκτήτης άλλου κατοικίδιου, όπως ένας σκύλος, το απωθητικό θα λειτουργήσει και σε αυτό.

250 ονόματα για περιπετειώδεις γάτες: Οι καλύτερες επιλογές μας για τη γάτα-εξερευνητή σας 

Συμπέρασμα

Δεν υπάρχει μία και μοναδική λύση για να κρατήσετε τις γάτες μακριά από το αυτοκίνητό σας, επειδή κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Το να πάρετε «πατούσες μακριά» από τις τοπικές γάτες απαιτεί κάποια σκέψη και προσπάθεια, αλλά η διατήρησή τους είναι ευκολότερη όταν έχετε ένα σύστημα στη θέση του. Ελπίζουμε ότι κάποιες από τις επιλογές αυτής της λίστας θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε να κρατήσετε τις γάτες ασφαλείς και το αυτοκίνητό σας πεντακάθαρο.

Προτεινόμενα