Πώς να κρατήσετε τις μύγες μακριά από την τροφή των κατοικίδιων σας: 5 συμβουλές και κόλπα

by Μυρσίνη
Πώς να κρατήσετε τις μύγες μακριά από την τροφή των κατοικίδιων σας: 5 συμβουλές και κόλπα

Θέλετε να κρατάτε τον τριχωτό σας φίλο χαρούμενο και ταϊσμένο, αλλά μερικές φορές όταν αφήνετε την τροφή τους έξω για πολύ ώρα, καταλήγετε με μύγες παντού. Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε πρόβλημα με τις μύγες γύρω από το φαγητό;

Ακολουθούν πέντε διαφορετικές επιλογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και μερικές βασικές συμβουλές για την ασφάλεια της τροφής που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Οι 5 συμβουλές για το πώς να κρατήσετε τις μύγες μακριά από την τροφή

1.Καλύψτε την τροφή

Αν έχετε πρόβλημα με μύγες γύρω από το φαγητό της γάτας σας, μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις είναι να καλύψετε το φαγητό. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό, και εφόσον μπορείτε να δημιουργήσετε μια σφραγίδα γύρω από την τροφή της γάτας, θα κρατήσετε τις μύγες μακριά.

Επιπλέον, η κάλυψη της τροφής της γάτας βοηθά συνήθως στη διατήρηση της τροφής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ειδικά αν βρίσκεται στο ψυγείο.

Πλεονεκτήματα
Αποτελεσματικό
Βοηθά να διατηρηθεί η τροφή φρέσκια
Μειονεκτήματα
Το κατοικίδιό σας δεν μπορεί να φάει την τροφή όταν είναι καλυμμένη

2.Βάλτε παγίδες για μύγες

Αν δεν μπορείτε να αποτρέψετε τις μύγες από το να μπουν μέσα, το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τις σκοτώσετε όταν φτάσουν εκεί. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μυγοπαγίδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όλοι με διαφορετικά επίπεδα αποτελεσματικότητας.

Αν και θα πρέπει να αντικαθιστάτε συνεχώς τις παγίδες μυγών για να διατηρείτε τη συνολική αποτελεσματικότητα, αξίζει να επενδύσετε σε αυτές αν δεν μπορείτε να κρατήσετε τις μύγες μακριά. Οι σωστές μυγοπαγίδες θα πιάσουν αρκετές μύγες για να τις εμποδίσουν να αναπαραχθούν, οπότε μπορεί να οδηγήσουν σε μια μόνιμη λύση.

Πλεονεκτήματα
Αποτελεσματική
Μπορείτε να πιάσετε τις μύγες πριν αυτές μπουν στην τροφή
Μειονεκτήματα
Δεν πιάνετε πάντα όλες τις μύγες
Πρέπει να αντικαθιστάτε συνεχώς τις παγίδες μυγών

3.Κρατήστε το μακριά από το φως του ήλιου

Αν προσπαθείτε να κρατήσετε τις μύγες μακριά από την τροφή της γάτας, πρέπει να βρείτε μια ιδανική τοποθεσία για την τροφή. Ενώ μπορεί να σας αρέσει εκεί που βρίσκεται τώρα, αν κάθεται στον ήλιο, οι πιθανότητες είναι ότι αρέσει και στις μύγες.

Η μεταφορά της τροφής σε ένα πιο δροσερό μέρος στη σκιά δεν θα κρατήσει όλες τις μύγες μακριά, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει. Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να βοηθήσετε να μειωθεί ο πληθυσμός των μυγών γύρω από την τροφή της γάτας σας. Κρατώντας την τροφή μακριά από τον ήλιο, θα την διατηρήσετε επίσης φρέσκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πλεονεκτήματα
Δωρεάν
Διατηρεί την τροφή φρέσκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Μειονεκτήματα
Δεν είναι το πιο αποτελεσματικό

4.Μικρότερες μερίδες

Αυτό δεν σημαίνει να ταΐζετε τη γάτα σας με λιγότερη τροφή- σημαίνει να χωρίζετε τα γεύματα της γάτας σας σε μικρότερες μερίδες, ώστε να τρώει κάθε μερίδα κάθε φορά που την ταΐζετε.

Εάν το φαγητό δεν κάθεται γύρω, οι μύγες δεν έχουν τίποτα για να συγκεντρωθούν, και αυτό μπορεί να λύσει εντελώς το πρόβλημά σας. Αυτό όμως απαιτεί να πολλαπλασιάσετε το πρόγραμμα σίτισης της γάτας σας και σημαίνει επίσης ότι η γάτα σας πρέπει να μπει σε πρόγραμμα σίτισης, αν δεν είναι ήδη.

Εάν η γάτα σας δεν έρχεται και δεν τρώει αμέσως μόλις αφήσετε το φαγητό, δεν έχει σημασία πόσο ή πόσο λίγο της βάζετε να φάει.

Πλεονεκτήματα
Δωρεάν
Μειονεκτήματα
Πρέπει να ταΐζετε τη γάτα σας περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας


5.Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό

Τα προβλήματα με τις μύγες στο σπίτι σας δεν οφείλονται απλώς στο ότι το σπίτι σας δεν είναι αρκετά καθαρό. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα σπίτια με περισσότερη ακαταστασία, απορρίμματα τροφίμων και σκουπίδια που βρίσκονται τριγύρω φέρνουν περισσότερες μύγες.

Τακτοποιείτε τα πιάτα, βγάζετε συχνά τα σκουπίδια και καθαρίζετε την ακαταστασία στο σπίτι σας. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν λιγότερες μύγες γύρω από το σπίτι και το φαγητό της γάτας σας.

Πλεονεκτήματα
Εντελώς δωρεάν
Μειονεκτήματα
Δεν είναι πάντα το πιο αποτελεσματικό
Απαιτεί λίγο περισσότερη δουλειά

Πόσο καιρό πρέπει να αφήνετε έξω την τροφή;

Όταν πρόκειται να υπολογίσετε πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε έξω τη τροφή πριν χαλάσει, εξαρτάται από τον τύπο της γατοτροφής που χρησιμοποιείτε. Εάν έχετε ξηρή τροφή, μπορείτε συνήθως να την αφήσετε έξω για περίπου 48 ώρες πριν την πετάξετε.

Ωστόσο, η υγρή τροφή δεν θα διαρκέσει σχεδόν τόσο πολύ και συνιστούμε να την πετάξετε μετά από 1 ή 2 ώρες αφότου τοποθετηθεί στο πιάτο.

Αν βρείτε αυγά μύγας στην τροφή γάτας ή παρατηρήσετε ότι έχει αλλοιωθεί με διαφορετικό τρόπο, θα πρέπει να την πετάξετε αμέσως.

Χαλασμένη τροφή

Αν κατά λάθος αφήσετε την τροφή γάτας έξω για πολύ ώρα ή αν βρείτε αυγά μυγών μέσα σε αυτήν, πρέπει να την πετάξετε αμέσως. Φροντίστε να την συσκευάσετε εντελώς σε σακούλα και να την πετάξετε έξω.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε ήδη να αντιμετωπίσετε μύγες. Εάν υπάρχουν αυγά μυγών μέσα στην τροφή, ακόμη και αν δεν μπορείτε να τα δείτε, θα εκκολαφθούν στον κάδο απορριμμάτων, οδηγώντας σε ακόμη περισσότερες μύγες στο σπίτι σας. Αν τα βγάλετε έξω, μπορούν να εκκολαφθούν εκεί και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα βρουν το δρόμο τους μέσα στην τροφή.

Συμπέρασμα

Αν έχετε μύγες να βουίζουν γύρω από την τροφή σας, δεν χρειάζεται να ζείτε με την ενόχληση και τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας.

Μπορείτε να αναλάβετε δράση και να θέσετε υπό έλεγχο αυτά τα παράσιτα. Αν και μπορεί να είναι περισσότερη δουλειά εκ των προτέρων, θα αφήσει εσάς και τα κατοικίδιά σας να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι όταν δεν έχετε μύγες να βουίζουν γύρω σας και να διακόπτουν τη μέρα σας.

Προτεινόμενα