Σπιτικό σπρέι ψύλλων για γάτες: 6 συνταγές που έχουν αξιολογηθεί από κτηνίατρο (με εικόνες)

by Μυρσίνη
Σπιτικό σπρέι ψύλλων για γάτες: 6 συνταγές που έχουν αξιολογηθεί από κτηνίατρο (με εικόνες)

Οι γάτες είναι χαριτωμένες και χαδιάρικες, αλλά οι ψύλλοι που μπορούν να φιλοξενήσουν είναι εφιαλτικοί. Πολλά φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν τους ψύλλους μακριά, αλλά ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε μια φυσική προσέγγιση αντ’ αυτού. Αυτά τα φάρμακα μπορεί επίσης να είναι ακριβά, ειδικά από τη στιγμή που πρέπει να χρησιμοποιούνται τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ευτυχώς, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σπρέι ψύλλων για τη γάτα σας στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε τίποτα από χημεία. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με ενδιαφέρουσες επιλογές που απαιτούν διάφορα συστατικά που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα ή το μπάνιο σας. Ακολουθούν έξι αποτελεσματικά αλλά και εύκολα στην παρασκευή ψεκασμάτων για ψύλλους γάτας που σίγουρα θα εκτιμήσετε εσείς και η γάτα σας.

Σπιτικό σπρέι ψύλλων για γάτες: 6 συνταγές που έχουν αξιολογηθεί από κτηνίατρο (με εικόνες)

Οι 6 σπιτικές συνταγές σπρέι για ψύλλους για γάτες

1. Σπρέι απωθητικό για ψύλλους και τσιμπούρια για γάτες
Πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό απωθητικό για ψύλλους και τσιμπούρια

Ακολουθεί ένα βασικό αλλά αποτελεσματικό σπιτικό σπρέι κατά των ψύλλων και κροτώνων για γάτες που δεν θα σας κοστίσει μια περιουσία για να το φτιάξετε. Θα χρειαστείτε αποσταγμένο νερό και όχι αυτό που βγαίνει από τη βρύση σας. Θα χρειαστείτε επίσης μηλόξυδο και χυμό λεμονιού για να ολοκληρώσετε τη συνταγή. Θα πρέπει να είστε σε θέση να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε στο σπίτι σας.
2. Σπρέι με σκόρδο για γάτες

Αυτό δεν είναι ένα σπρέι για ψύλλους γάτας που θα πρέπει να εφαρμοστεί απευθείας στη γάτα σας. Αντίθετα, έχει σχεδιαστεί για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Όπου ζουν ψύλλοι στην αυλή σας, μπορείτε να επεξεργαστείτε την περιοχή με αυτό το σπρέι για να σκοτώσετε τους ψύλλους και τα αυγά τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τους ψύλλους από το να μεταφερθούν με τη γάτα σας στο σπίτι σας, όπου μπορούν να φουντώσουν στα χαλιά και τα έπιπλά σας. Ωστόσο, λάβετε υπόψη σας ότι το σκόρδο είναι πολύ τοξικό για τις γάτες εάν το καταπιούν.

Η γάτα σας δεν πρέπει να επιτρέπεται να επισκέπτεται την περιοχή που έχει υποστεί επεξεργασία για αρκετές ημέρες μετά την εφαρμογή για να είναι ασφαλής- δεν θέλετε να το καταπιεί κατά την περιποίηση, γι’ αυτό συνιστάται να ξεπλένετε καλά την περιοχή πριν αφήσετε τη γάτα σας να βγει έξω.
3. Σπιτικό σπρέι και σαμπουάν που σκοτώνει τους ψύλλους για γάτες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή για την καταπολέμηση των ψύλλων ως σαμπουάν και ως σπρέι για να διατηρήσετε τη γάτα σας απαλλαγμένη από τις μολύνσεις ψύλλων. Η συνταγή απαιτεί σαπούνι, οπότε όταν τη χρησιμοποιείτε ως σπρέι, χρειάζεται μόνο λίγο κάθε φορά. Το σπρέι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε σημεία όπου η γάτα σας μπορεί να το γλείψει. Το μυστικό συστατικό που κάνει αυτή τη συνταγή τόσο ισχυρή είναι το λευκό ξύδι, το οποίο είναι φθηνό και εύκολο στην προμήθεια.
4. DIY φάρμακο για ψύλλους και τσιμπούρια για γάτες

Με τη βοήθεια μερικών μόνο βασικών συστατικών από την κουζίνα σας, μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα αυτό το σπιτικό φάρμακο για ψύλλους και τσιμπούρια για τη γατούλα σας. Δεν μπορείτε μόνο να χρησιμοποιήσετε αυτό το σπρέι στη γάτα σας, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στα έπιπλα, τα κλινοσκεπάσματα, τα χαλιά και τις γωνίες του σπιτιού σας για να διασφαλίσετε ότι οι ψύλλοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να πολλαπλασιαστούν.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη σας ότι η ποσότητα νατρίου (από το αλάτι) σε αυτή τη συνταγή είναι δυνητικά τοξική για τις γάτες, αν την καταπιούν. Αυτό το πρόβλημα προκύπτει όταν οι γάτες περιποιούνται. Θα πρέπει να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά καθώς αφήνετε το σπρέι να δράσει για 30 λεπτά – και στη συνέχεια σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα ή/και ξεπλύνετε πολύ καλά.
5. Απλό σπιτικό σπρέι για ψύλλους και τσιμπούρια για γάτες

Αυτό είναι περισσότερο ένας οδηγός παρά μια συνταγή, επειδή χρειάζεστε μόνο νερό και μηλόξυδο για να φτιάξετε το σπρέι. Αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις σωστές τεχνικές όταν συνδυάζετε τα συστατικά σας για τα καλύτερα αποτελέσματα, και αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά σωστά. Η μυρωδιά του μηλόξυδου μπορεί να είναι συντριπτική όταν ψεκάζεται μέσα στο σπίτι, γι’ αυτό είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αυτό το σπρέι έξω.
6. Σπιτικό σπρέι λεμονιού για ψύλλους για γάτες

Αυτή είναι η απλούστερη συνταγή DIY σπρέι για ψύλλους που μπορείτε να φτιάξετε αν έχετε περιορισμένα υλικά στην κουζίνα σας και δεν θέλετε να ψωνίσετε κάτι παραπάνω. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λεμόνια, ξύδι και νερό. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει χυμό και βράσιμο των λεμονιών και στη συνέχεια εμβάπτιση των λεμονιών για έως και 8 ώρες, οπότε να είστε προετοιμασμένοι να περιμένετε. Είναι καλή ιδέα να φτιάξετε διπλή παρτίδα, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο για να την φτιάχνετε τόσο συχνά.

Σπιτικό σπρέι ψύλλων για γάτες: 6 συνταγές που έχουν αξιολογηθεί από κτηνίατρο (με εικόνες)

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε ένα σπιτικό σπρέι για ψύλλους για τη γάτα σας

Μπορεί να είναι δύσκολο να καθορίσετε ποιο σπιτικό σπρέι για ψύλλους να επιλέξετε για τη γάτα σας, ειδικά αν δεν έχετε εμπειρία με DIY προϊόντα για την απώθηση ψύλλων. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναγνωρίσετε είναι ότι η πρώτη σας DIY συνταγή μπορεί να μην λειτουργήσει τόσο καλά όσο θα θέλατε. Έτσι, να είστε προετοιμασμένοι να δοκιμάσετε πολλές επιλογές συνταγών πριν βρείτε αυτή που σας αρέσει περισσότερο από άποψη αποτελεσματικότητας, ευκολίας παρασκευής και αρώματος.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε ένα σπιτικό σπρέι για ψύλλους που θα δοκιμάσετε.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε νέα συστατικά

Το γεγονός ότι ένα συστατικό θεωρείται ασφαλές για τις γάτες δεν σημαίνει ότι θα είναι ασφαλές και για τη γάτα σας. Ορισμένες γάτες έχουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα συστατικά -ακόμη και στο μηλόξυδο- ενώ οι περισσότερες άλλες γάτες δεν έχουν. Έτσι, ξεκινήστε πάντα αργά και ψεκάστε μια νέα συνταγή μόνο σε ένα αντικείμενο στο σπίτι σας ή μόνο σε μια μικρή περιοχή της γάτας σας για να δείτε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Εάν η γάτα σας παρουσιάσει οποιαδήποτε σημάδια αλλεργικής αντίδρασης, θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως τη χρήση του προϊόντος και να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας. Εάν η γάτα σας φαίνεται να είναι εντάξει με τη θεραπεία, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε περισσότερο. Μετά από μία ή δύο ημέρες χωρίς συμπτώματα αλλεργίας, θα πρέπει να αισθάνεστε ελεύθεροι να χρησιμοποιείτε το σπρέι απωθητικού ψύλλων όπως είναι απαραίτητο.

Σπιτικό σπρέι ψύλλων για γάτες: 6 συνταγές που έχουν αξιολογηθεί από κτηνίατρο (με εικόνες)

Συμπέρασμα

Η απαλλαγή από τους ψύλλους μπορεί να είναι μεγάλος πόνος, ειδικά όταν θέλετε να μείνετε μακριά από τις παραδοσιακές επιλογές θεραπείας. Ωστόσο, με λίγο χρόνο και έρευνα, μπορείτε να βρείτε πολλούς φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε ή τουλάχιστον να ελέγξετε τις προσβολές από ψύλλους στη γάτα σας και στο σπίτι σας. Τα σπιτικά σπρέι που απωθούν τους ψύλλους που παρουσιάζονται εδώ θα σας βάλουν στο σωστό δρόμο προς την επίτευξη των στόχων σας για την καταπολέμηση των ψύλλων.