Μπορούν οι γάτες να φάνε μουστάρδα; Οδηγός υγείας και ασφάλειας που έχει αξιολογηθεί από κτηνίατρο

by Μυρσίνη
Μπορούν οι γάτες να φάνε μουστάρδα; Οδηγός υγείας και ασφάλειας που έχει αξιολογηθεί από κτηνίατρο

Εάν είστε ιδιοκτήτης γάτας, πιθανώς έχετε βιώσει τη γάτα σας να ζητιανεύει για φαγητό ενώ εσείς τρώτε. Η μουστάρδα είναι ένα πολύ κοινό συστατικό σε πολλά τρόφιμα, είναι επίσης πολύ δημοφιλής που χρησιμοποιείται για μπιφτέκια, χοτ ντογκ και σάντουιτς. Χρησιμοποιείται συχνά ως ντρέσινγκ, σάλτσα και μαρινάδα για διάφορα πιάτα. Αν βρείτε τη γάτα σας να παρακαλάει και να περιμένει να της δώσετε λίγο φαγητό, είναι ασφαλές να την ταΐσετε μουστάρδα; Είναι η μουστάρδα ασφαλής για τις γάτες;

Αν και η μουστάρδα έχει πολλά οφέλη για την υγεία των ανθρώπων, η απάντηση είναι όχι. Οι γάτες δεν πρέπει να τρώνε μουστάρδα καθώς μπορεί να προκαλέσει κάποιες γαστρεντερικές επιπλοκές που μπορεί να οδηγήσουν σε εμετό και διάρροια. Εδώ, συζητάμε γιατί η μουστάρδα δεν συνιστάται για τις γάτες.

Μπορούν οι γάτες να φάνε ρόκα; Οδηγός Υγείας & Ασφάλειας που έχει αξιολογηθεί από κτηνίατρο

Γιατί η μουστάρδα είναι κακή για τις γάτες;

Τα συστατικά της μουστάρδας έχουν πολλά οφέλη για την υγεία των ανθρώπων, αλλά αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις γάτες. Εξετάζοντας τα συστατικά αυτού του καρυκεύματος, το κύριο συστατικό της μουστάρδας είναι ο σπόρος μουστάρδας. Ο ίδιος ο σπόρος μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερίτιδα που μπορεί να οδηγήσει σε εμετό ή διάρροια. Εκτός από τον σπόρο μουστάρδας, τα προϊόντα μουστάρδας του εμπορίου περιέχουν και άλλα συστατικά που επίσης δεν συνιστώνται για κατανάλωση από γάτες, όπως αλάτι, αλκοόλ, αρωματικές ύλες και διάφορα μπαχαρικά, για να αναφέρουμε μερικά.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι γάτες είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγοι, δηλαδή ζουν σχεδόν αποκλειστικά με κρέας. Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι οι γάτες δεν επιτρέπεται να τρώνε περιστασιακά λαχανικά, η μουστάρδα ως τροφή θα περιέχει πολύ μικρή θρεπτική αξία για τις γάτες.

Παρόλο που η μουστάρδα είναι πλούσια σε βιταμίνες, αυτό δεν πρέπει να θεωρείται λόγος για τον οποίο μπορείτε να ταΐζετε μουστάρδα στη γάτα σας. Το πεπτικό σύστημα των γατών είναι διαφορετικό σε σύγκριση με τους ανθρώπους κατά τη διάσπαση των χόρτων. Ως πηγή βιταμινών, υπάρχουν άλλες εναλλακτικές πηγές που μπορούν να εξεταστούν, όπως συμπληρώματα ειδικά για γάτες.

Παρά το γεγονός ότι η μουστάρδα προκαλεί πεπτικές επιπλοκές στις γάτες, δεν θεωρείται τοξική ή δηλητηριώδης για τα αιλουροειδή. Ωστόσο, εξακολουθεί να συνιστάται να μην τρέφονται οι γάτες με μουστάρδα για να αποφευχθούν τυχόν πεπτικές διαταραχές.

Μπορούν οι γάτες να φάνε ρόκα; Οδηγός Υγείας & Ασφάλειας που έχει αξιολογηθεί από κτηνίατρο

Μπορούν οι γάτες να φάνε κίτρινη μουστάρδα;

Η κίτρινη μουστάρδα θεωρείται η πιο ήπια μουστάρδα που διατίθεται στο εμπόριο. Όπως και τα χόρτα μουστάρδας, δεν μπορεί να χορηγηθεί σε γάτες, καθώς μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία που μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια και εμετό. Διάφορα συστατικά μπορούν επίσης να συμβάλουν στη γαστρική δυσφορία, όπως το αλάτι, το ξύδι και διάφορα μπαχαρικά, για να αναφέρουμε μερικά.

Το κύριο συστατικό της κίτρινης μουστάρδας είναι ο σπόρος κίτρινης μουστάρδας και δεν θεωρείται δηλητηριώδης ή τοξικός για τις γάτες, αλλά λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στο πεπτικό σύστημα ενός αιλουροειδούς, είναι καλύτερο να την αποφεύγετε.

Τι πρέπει να κάνετε αν η γάτα σας φάει μουστάρδα;

Εάν η γάτα σας καταναλώσει ή γλείψει μια μικρή ποσότητα μουστάρδας, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα επηρεάσει πραγματικά πολύ άσχημα τη γάτα σας. Αν όμως διαπιστώσετε ότι η γάτα σας έχει καταναλώσει αρκετή ποσότητα μουστάρδας, τότε θα πρέπει να την παρακολουθείτε στενά για λίγες ώρες.

Παρατηρήστε τη γάτα σας για τυχόν περίεργες συμπεριφορές ή σημάδια δυσφορίας. Εάν η γάτα σας είναι γενικά παιχνιδιάρα, ίσως να θέλετε να παρατηρήσετε για σημάδια όπως απώλεια ενέργειας ή εμφανή δυσφορία. Παρατηρήστε για περιπτώσεις εμετού, διάρροιας και δυσφορίας στο στόμα.

Οι γάτες είναι από τη φύση τους ανεξάρτητες και έχουν την τάση να απομονώνονται. Εξαιτίας αυτού, συνιστάται να τις παρακολουθείτε στενά, καθώς μπορεί να εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα στην απομόνωση.

Σε περίπτωση που η γάτα σας καταναλώσει μουστάρδα, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας παραμένει ενυδατωμένη και συνεχίζει να τρώει κανονικά. Παρόλο που το να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας πίνει αρκετό νερό μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση, η κατανάλωση νερού είναι σημαντική για να την αποτρέψετε από την αφυδάτωση όταν βιώνει γαστρεντερική δυσφορία και δυσφορία.

Μπορείτε επίσης να φέρετε τη γάτα σας στην τοπική κτηνιατρική κλινική για επαγγελματική βοήθεια, εάν τα συμπτώματα είναι πολύ σοβαρά και εάν διαρκούν περισσότερο από 24 ώρες.

Μπορούν οι γάτες να φάνε κουνουπίδι; Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Συμπέρασμα

Η μουστάρδα είναι ένα κοινό συστατικό που συναντάται σε διάφορες κουζίνες και πιάτα σε όλο τον κόσμο. Αν και έχει πολλά οφέλη για την υγεία των ανθρώπων, η μουστάρδα πρέπει να αποφεύγεται για τις γάτες, καθώς δεν μπορούν να χωνέψουν σωστά τη μουστάρδα και μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα πεπτικά προβλήματα, όπως εμετό και διάρροια.

Μικρές ποσότητες μουστάρδας κάθε φορά δεν πρέπει να είναι επιβλαβείς για τις γάτες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναζητάτε σημάδια δυσφορίας και να διασφαλίζετε ότι η γάτα σας είναι καλά ενυδατωμένη εάν καταναλώσει μουστάρδα. Για να αποφύγετε περαιτέρω επιπλοκές για το αιλουροειδές σας, προσπαθήστε να αποφύγετε εντελώς τη μουστάρδα.

Προτεινόμενα