Μπορούν οι γάτες να πίνουν μπύρα; Οδηγός ασφάλειας εγκεκριμένος από κτηνίατρο

by Μυρσίνη
Μπορούν οι γάτες να πίνουν μπύρα; Οδηγός ασφάλειας εγκεκριμένος από κτηνίατρο

Σας έχει τύχει ποτέ το αιλουροειδές σας να σας κοιτάζει με λαχτάρα την ώρα που πίνετε μια κρύα μπύρα; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είναι δυνατόν να δοκιμάσουν; Λοιπόν, δεν υπάρχει κανένα σενάριο όπου οι γάτες θα πρέπει να πίνουν μπύρα. Το αλκοόλ σε οποιοδήποτε ποτό είναι εξαιρετικά τοξικό για τις γάτες. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις επιπτώσεις αυτού του ποτού στις γάτες.

Θα συζητήσουμε επίσης μερικές δημιουργικές εναλλακτικές λύσεις ποτών που μπορείτε να δώσετε στη γάτα σας για να την κρατήσετε ενυδατωμένη και χαρούμενη.

Μπορούν οι γάτες να πίνουν μπύρα; Οδηγός ασφάλειας εγκεκριμένος από κτηνίατρο

Μπορούν οι γάτες να πιουν μπύρα;

Οι γάτες δεν μπορούν να πίνουν μπύρα λόγω της αιθανόλης που περιέχει. Η αιθανόλη είναι εξαιρετικά τοξική για τις γάτες και η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες συνέπειες.

Όταν οι γάτες καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αιθανόλης, αυτό οδηγεί σε τοξίκωση από αιθανόλη. Η τοξίκωση από αιθανόλη θα καταθλίψει το κεντρικό νευρικό σύστημα, γεγονός που εμφανίζεται ως υπνηλία και έλλειψη συντονισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χάσουν εντελώς τις αισθήσεις τους.

Οι γάτες με δηλητηρίαση από αλκοόλ θα παρουσιάσουν επίσης συμπτώματα παρόμοια με αυτά των ανθρώπων με δηλητηρίαση από αλκοόλ:

Αποπροσανατολισμός
Λήθαργος
Αυξημένη δίψα
Αυξημένη ούρηση
Μυϊκός τρόμος
Παράλυση
Αργή και ρηχή αναπνοή
Επιληπτικές κρίσεις
Απώλεια συνείδησης

Τι να κάνετε αν η γάτα σας ήπιε μπύρα

Ευτυχώς, στις περισσότερες γάτες δεν αρέσει η γεύση του αλκοόλ και δεν θα ξεπεράσουν την κατανάλωση περισσότερων από μία γουλιά. Αν υποψιάζεστε ότι η γάτα σας ήπιε έστω και ελάχιστο αλκοόλ, πηγαίνετε την αμέσως στον κτηνίατρο, ανεξάρτητα από το πόση ποσότητα έχει καταναλώσει. Η τοξική δόση της αιθανόλης δεν έχει καθοριστεί στις γάτες, αλλά η άμεση κτηνιατρική παρέμβαση αυξάνει τις πιθανότητες καλύτερης κλινικής έκβασης.

Μην προσπαθήσετε να αφήσετε τη γάτα σας να «το περιμένει» – όπως ακριβώς θα περιμένατε εσείς ένα hangover. Η κατανάλωση αιθανόλης μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα στις γάτες, τα οποία μπορεί να αποβούν μοιραία αν δεν αντιμετωπιστούν.

Οι χρήσιμες πληροφορίες για τον κτηνίατρό σας θα περιλαμβάνουν τα εξής:
Τι ώρα η γάτα σας ήπιε μπύρα
Τη μάρκα ή τον τύπο της μπύρας
Η ύποπτη ποσότητα μπύρας που ήπιε η γάτα σας
Είναι κάποια μπύρα λιγότερο επιβλαβής από άλλες;
Τεχνικά, ορισμένοι τύποι μπύρας είναι λιγότερο επιβλαβείς από άλλους. Μια μέση μπύρα θα έχει περίπου 5% αλκοόλ, ενώ οι ελαφρύτερες μπύρες περιέχουν 4,2% αλκοόλ. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι γάτες είναι πολύ μικρότερες από τους ανθρώπους, ο τύπος της μπύρας που πίνουν δεν έχει πραγματικά σημασία.

Μπορούν οι γάτες να πίνουν μπύρα; Οδηγός ασφάλειας εγκεκριμένος από κτηνίατρο

Μπορούν οι γάτες να πίνουν μπύρα χωρίς αλκοόλ;

Όχι, οι γάτες δεν πρέπει να πίνουν μπύρα χωρίς αλκοόλ για δύο λόγους. Πρώτον, εξακολουθεί να περιέχει ίχνη αλκοόλ σε αυτήν. Μπορεί να έχει έως και 0,05% αλκοόλ, το οποίο παράγεται φυσικά κατά τη διαδικασία παρασκευής.

Παρόλο που αυτή η μικρή ποσότητα πιθανώς δεν θα βλάψει σοβαρά τις γάτες, η μπύρα χωρίς αλκοόλ περιέχει συνήθως διπλάσια ποσότητα υδατανθράκων από την κανονική μπύρα. Οι ζυθοποιίες συχνά φορτώνουν τη μπύρα χωρίς αλκοόλ με ζάχαρη για να αντισταθμίσουν τη γεύση, και η ζάχαρη δεν είναι φίλος των γατών.

Εκτός από πηγή κενών θερμίδων, η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας και ουλίτιδας. Οι γάτες επίσης δεν μπορούν να γευτούν τη γλυκύτητα, οπότε δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να τρώνε ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά.

Μπορούν οι γάτες να πίνουν ανθρακούχα ποτά;
Οι γάτες θα πρέπει να αποφεύγουν εντελώς την κατανάλωση αναψυκτικών, επειδή συνήθως περιέχουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης, καφεΐνης, τεχνητών αρωμάτων και γλυκαντικών.

Οι 4 γευστικές εναλλακτικές λύσεις ποτών για γάτες

Οι ιδιοκτήτες γατών μπορεί να θέλουν οι γάτες τους να απολαμβάνουν μια λιχουδιά καθώς πίνουν λίγη μπύρα. Αν η γάτα σας δεν απολαμβάνει το ανθρακούχο νερό, υπάρχουν κάποιες άλλες ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να απολαύσει η γάτα σας, ώστε να μοιραστείτε το ποτό σας.

1.Κρασί για κατοικίδια ζώα
Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι ορισμένες εταιρείες τροφών για κατοικίδια ζώα πωλούν «κρασί» για γάτες. Αυτά τα ποτά δεν περιέχουν καθόλου αλκοόλ και δεν παρασκευάζονται με σταφύλια ή σιτάρι. Είναι συνήθως κάποια μορφή ζωμού ζωικής πρωτεΐνης συσκευασμένη σε ένα δοχείο που μοιάζει με μπουκάλι κρασιού.

2.Ζωμός
Ένα από τα ασφαλέστερα και πιο θρεπτικά υγρά που μπορείτε να δώσετε στη γάτα σας είναι ο ζωμός. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ζωμό με βάση ζωική πρωτεΐνη, όπως ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό βοδινού κρέατος. Αυτοί οι τύποι ζωμού μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών και υγιεινών λιπαρών οξέων. Ο ζωμός κοτόπουλου περιέχει επίσης σελήνιο, σίδηρο και άλλες βασικές βιταμίνες και μέταλλα.

Όταν επιλέγετε ένα ζωμό για τη γάτα σας, φροντίστε να βρείτε μια συνταγή χωρίς νάτριο που χρησιμοποιεί βιολογικά συστατικά. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να εκθέσετε τις γάτες σας σε τυχόν τεχνητές γεύσεις και συντηρητικά που τις κάνουν να αισθάνονται πιο άρρωστες και από την κατανάλωση αλκοόλ.

Πολλές εταιρείες τροφών για ζώα συντροφιάς πωλούν επίσης συχνά ζωμό ειδικά φτιαγμένο για γάτες. Αυτοί οι τύποι ζωμού είναι πολύ θρεπτικοί και συχνά είναι εμπλουτισμένοι με βιταμίνες και μέταλλα.

3.Σούπα για γάτες

Οι εταιρείες τροφών για ζώα συντροφιάς πωλούν επίσης πολλές γαρνιτούρες, σάλτσες και σούπες που μπορεί να απολαύσει η γάτα σας. Απλά τοποθετήστε αυτή τη νόστιμη σούπα σε ένα γυάλινο μπολ και θα νιώσετε ότι η γάτα σας απολαμβάνει μια νόστιμη λιχουδιά σε γυάλινο ποτήρι.

4.Παιχνίδια για γάτες με μπύρα
Πολλές εταιρείες παιχνιδιών για κατοικίδια έχουν αίσθηση του χιούμορ και πωλούν παιχνίδια που μοιάζουν με αλκοολούχα ποτά. Παρόλο που δεν πρόκειται για πραγματικό ποτό, εξακολουθεί να είναι μια διασκεδαστική εναλλακτική λύση για τις γάτες. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε πάνω τους λίγο catnip ως πρόσθετη λιχουδιά.

Μπορούν οι γάτες να πίνουν μπύρα; Οδηγός ασφάλειας εγκεκριμένος από κτηνίατρο

Συμπέρασμα

Η μπύρα δεν είναι ασφαλές να πίνουν οι γάτες. Περιέχει τοξικά στοιχεία και δεν παρέχει καμία θρεπτική αξία. Ευτυχώς, είναι σπάνιο για τις γάτες να παρουσιάσουν δηλητηρίαση από αλκοόλ, επειδή δεν τους αρέσει φυσικά η γεύση της μπύρας.

Αν αισθάνεστε ότι οι γάτες σας χάνουν κάποια γευστικά ποτά, υπάρχουν πολλές ασφαλείς επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε. Οι γάτες σας θα προτιμήσουν πολύ ένα γευστικό ζωμό ή ένα διασκεδαστικό παιχνίδι και θα σας αγαπήσουν που προσθέτετε ειδικές λιχουδιές και ψυχαγωγία στην ημέρα τους.