Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το νερό της γάτας; Πληροφορίες φροντίδας

by Μυρσίνη
Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το νερό της γάτας; Πληροφορίες φροντίδας

Οι γάτες χρειάζονται σταθερή διατροφή με τροφή και νερό για να επιβιώσουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί στο να αφήνουν νερό για τις γάτες τους, αλλά αλλάζετε το νερό αρκετά; Πολλοί άνθρωποι απλώς ξαναγεμίζουν το μπολ όταν αυτό τελειώνει, αλλά αυτό συχνά δεν είναι αρκετό. Οι γάτες μπορεί να είναι επιλεκτικές όσον αφορά το νερό και η διασφάλιση ότι το νερό είναι πάντα φρέσκο και καθαρό είναι επιτακτική ανάγκη για την υγεία της γάτας σας. Θα πρέπει να αλλάζετε το νερό της γάτας σας καθημερινά, αν είναι δυνατόν. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίζετε ότι το μπολ είναι καθαρό. Τι γίνεται αν χρησιμοποιείτε σιντριβάνι νερού ή τροφοδότη με βαρύτητα; Πόση ώρα μπορείτε να αφήνετε το νερό της γάτας σας; Αυτός ο οδηγός θα απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις και σε περισσότερες, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας θα έχει το καλύτερο και πιο φρέσκο νερό για την υγεία της.

Γάτα Ragdoll: Οι γάτες Ragdoll είναι ευγενικά, στοργικά συντροφικά κατοικίδια, ιδανικά για παιδιά

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το μπολ με το νερό της γάτας;

Εάν δίνετε στη γάτα σας νερό από ανοιχτό μπολ, θα πρέπει να αλλάζετε το νερό της καθημερινά. Ακόμη και αν δεν φαίνεται ότι η γάτα σας έχει πιει πολύ από την προηγούμενη ημέρα, θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε μέρα. Αν δεν μπορείτε να αλλάζετε το νερό καθημερινά, θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάζετε το νερό κάθε δεύτερη μέρα. Δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τη γάτα σας να περάσουν πάνω από 2 ημέρες χωρίς να αλλάξετε το νερό. Όπως θα εξερευνήσουμε αργότερα σε αυτό το άρθρο, με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται ο χρόνος που έχουν τα βακτήρια για να αναπτυχθούν και να μολύνουν το νερό. Σας δίνει επίσης μια ιδέα για το πόσο νερό πίνει η γάτα σας καθημερινά, γεγονός που μπορεί να υποδεικνύει αλλαγές στην υγεία της.

Πώς να αλλάζετε το νερό της γάτας σας

Μερικοί άνθρωποι απλά ξαναγεμίζουν το μπολ της γάτας τους όταν αυτό αδειάσει, αλλά αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξετε το νερό της γάτας σας.

Θα πρέπει να αλλάζετε το νερό της γάτας σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα για ασφάλεια και καθαριότητα:

  • Πετάξτε το παλιό νερό της γάτας σας.
  • Ξεπλύνετε το μπολ με το νερό.
  • Καθαρίστε το μπολ με το νερό με σαπούνι και ξεπλύνετε ξανά.
  • Γεμίστε ξανά το μπολ με φρέσκο νερνερ
  • Επαναλάβετε καθημερινά (είτε το πρωί είτε το βράδυ).

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το σιντριβάνι νερού της γάτας;

Ορισμένοι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν σιντριβάνι νερού αντί για μπολ. Τα σιντριβάνια νερού κυκλοφορούν το νερό και συχνά περιλαμβάνουν σύστημα φιλτραρίσματος. Τα σιντριβάνια νερού έχουν το καθένα τις δικές του συνιστώμενες ρυθμίσεις και τα δικά του χρονοδιαγράμματα καθαρισμού. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το ατομικό εγχειρίδιο χρήσης του σιντριβανιού σας για συγκεκριμένες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο φροντίδας του μηχανήματος και του νερού σας.

Ωστόσο, η σύσταση είναι να αλλάζετε το νερό στο σιντριβάνι της γάτας σας κάθε 3 έως 5 ημέρες. Ορισμένα σιντριβάνια μπορούν να αλλάζονται μία φορά την εβδομάδα, αλλά αυτό εξαρτάται από το είδος των φίλτρων που διαθέτει το σύστημά σας. Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι αλλάζετε το φίλτρο νερού στο κατάλληλο χρονικό διάστημα εκτός από την αλλαγή του νερού στο σιντριβάνι.

Αλλάζουν χρώμα οι πατούσες  στα πόδια της γάτας; Εγκεκριμένα από κτηνίατρο στοιχεία για τις γάτες

Γιατί πρέπει να αλλάζετε το νερό της γάτας σας

Η αλλαγή του νερού της γάτας σας είναι εξαιρετικά σημαντική για διάφορους λόγους. Πρώτον, η αλλαγή του νερού αποτρέπει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων. Το παλιό νερό, ειδικά το νερό που περιέχει σωματίδια τροφής ή υπολείμματα, μπορεί να αναπτύξει βακτήρια, τα οποία μπορεί να κάνουν το νερό να έχει άσχημη γεύση ή ακόμη και να προκαλέσουν ασθένεια στη γάτα σας. Η αλλαγή του νερού συμβάλλει επίσης στη διατήρηση της φρεσκάδας του. Άλλα πράγματα μπορεί να πέσουν στο νερό, όπως σκόνη ή βρωμιά. Το στάσιμο νερό μπορεί επίσης να αναπτύξει άλγη ή να συσσωρεύσει μια μεμβράνη στην επιφάνεια. Ορισμένες γάτες αρνούνται να πιουν στάσιμο νερό που θεωρούν ότι είναι λερωμένο. Διατηρώντας το νερό φρέσκο θα βοηθήσετε να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας θα συνεχίσει να πίνει και να παραμένει ενυδατωμένη.

Πρέπει να πλένετε το μπολ με το νερό της γάτας σας;

Ναι. Εκτός από το να αδειάζετε και να αντικαθιστάτε το νερό της γάτας σας, θα πρέπει επίσης να καθαρίζετε το μπολ. Ο καθαρισμός του μπολ αποτρέπει την επίμονη συσσώρευση τυχόν βακτηρίων. Μπορεί επίσης να αφαιρέσει τη βρωμιά, το φιλμ και τη βρωμιά που μπορεί να κολλήσουν στον πυθμένα του μπολ. Στις πλευρές του μπολ μπορεί επίσης να κολλήσουν πράγματα από τη γλώσσα της γάτας σας ενώ πίνει, όπως νεκρό δέρμα, σάλιο, τρίχωμα ή τροφή. Το ξέβγαλμα του μπολ συχνά δεν είναι αρκετό για να διαλύσει αυτές τις εναποθέσεις, ειδικά αν περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να πλύνετε το μπολ.

Για τα καλύτερα αποτελέσματα και τα ασφαλέστερα αποτελέσματα, θα πρέπει να πλένετε το μπολ της γάτας σας κάθε μέρα, ενώ το γεμίζετε ξανά. Απλά χρησιμοποιήστε λίγο απλό σαπούνι πιάτων και τρίψτε το μπολ. Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα και θα αφήσει το μπολ της γάτας σας καθαρό και φρέσκο. Η προσθήκη φρέσκου νερού σε ένα βρώμικο μπολ μπορεί να αφαιρέσει τα οφέλη της τοποθέτησης φρέσκου νερού εξαρχής. Συνηθίστε να καθαρίζετε το μπολ της γάτας σας ενώ αντικαθιστάτε το νερό για μέγιστο όφελος.

Μπορείτε επίσης να βάλετε το μπολ στο πλυντήριο πιάτων, αν είναι ασφαλές για πλυντήριο πιάτων. Εάν ρυθμίσετε το πλυντήριο πιάτων να λειτουργεί με ζεστό νερό και να στεγνώνει με ατμό, θα σκοτώσει τα περισσότερα μικρόβια που κρύβονται στο μπολ. Τα περισσότερα μπολ νερού είναι ασφαλή για πλυντήριο πιάτων, αλλά θα πρέπει να τα ελέγξετε δύο φορές για να είστε σίγουροι.

130+ ονόματα γάτας Ocicat: Οι κορυφαίες επιλογές μας για την αγαπημένη & παιχνιδιάρα γάτα σας

Συμπέρασμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι παρέχουν νερό στους αιλουροειδείς φίλους τους χρησιμοποιώντας ένα απλό μπολ με νερό. Αν χρησιμοποιείτε μπολ με νερό, θα πρέπει να αλλάζετε το νερό καθημερινά και να καθαρίζετε το μπολ όταν αλλάζετε το νερό. Έτσι θα διασφαλίσετε ότι το νερό της γάτας σας θα είναι πάντα καθαρό και φρέσκο. Δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε το νερό της γάτας σας για περισσότερες από 2 ημέρες χωρίς να το αλλάζετε. Το να αφήνετε το νερό έξω για πολύ καιρό μπορεί να αναπαράγει βακτήρια και να δημιουργήσει μια βρώμικη, μη ορεκτική πηγή νερού που θα εμποδίσει τη γάτα σας να πιει όσο χρειάζεται.

Προτεινόμενα