Μπράβο τους: Έβαλαν μπολάκια και κρεβατάκια για τις αδέσποτες γάτες στον Προαστιακό Κορίνθου

by Μυρσίνη
Μπράβο τους: Έβαλαν μπολάκια και κρεβατάκια για τις αδέσποτες γάτες στον Προαστιακό Κορίνθου

Την ώρα που πολλοί συμπολίτες μας διώχνουν τα αδέσποτα ζώα από τις γειτονιές τους και τους δημόσιους χώρους, κάποιοι άλλοι δείχνουν μεγάλη αγάπη και φροντίδα για αυτά. Προσπαθούν να τα προστατέψουν, να τους εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν και να κάνουν τη ζωή τους πιο άνετη, ειδικά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως η τρέχουσα καύσωνα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι παράδειγμα για έναν καλύτερο κόσμο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι εργαζόμενοι του Προαστιακού σταθμού Κορίνθου

Αυτοί οι εργαζόμενοι φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα, παρέχοντάς τους στο σταθμό έναν καθαρό και προστατευμένο χώρο, με φαγητό, νερό και κρεβάτια για να ξεκουράζονται με ασφάλεια.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον όμορφο αυτό χώρο, καθώς και δύο γατάκια, το ένα ξαπλωμένο στο κρεβάτι του και το άλλο όρθιο δίπλα.

Όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τα ζώα. Λίγο φαγητό, δροσερό νερό, ένα καταφύγιο ή μια κουβέρτα είναι απλές πράξεις για εμάς, αλλά έχουν μεγάλη σημασία για εκείνα.

Πως να φροντίσουμε τα αδέσποτα;

Η φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα είναι μια πράξη αγάπης και ευθύνης που μπορεί να γίνει με απλούς τρόπους. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε:

Παροχή Τροφής και Νερού

  1. Νερό και φαγητό: Τοποθετήστε μπολάκια με καθαρό νερό και ξηρά τροφή σε σημεία που επισκέπτονται συχνά τα αδέσποτα. Φροντίστε να τα ανανεώνετε καθημερινά.
  2. Σπιτικά γεύματα: Εάν δεν έχετε ξηρά τροφή, μπορείτε να τους δίνετε μαγειρεμένα τρόφιμα, όπως κοτόπουλο, ρύζι ή λαχανικά χωρίς αλάτι και καρυκεύματα.

Καταφύγιο

  1. Σπιτάκια: Δημιουργήστε αυτοσχέδια καταφύγια από χαρτόνια ή πλαστικά κουτιά για να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες.
  2. Κουβέρτες και μαξιλάρια: Τοποθετήστε κουβέρτες ή παλιά ρούχα μέσα στα καταφύγια για να είναι ζεστά το χειμώνα.

Υγειονομική Φροντίδα

  1. Στειρώσεις: Συνεργαστείτε με κτηνιάτρους ή φιλοζωικές οργανώσεις για να στειρώσετε τα αδέσποτα, προλαμβάνοντας έτσι τον υπερπληθυσμό.
  2. Εμβολιασμοί και αποπαρασίτωση: Φροντίστε για τους απαραίτητους εμβολιασμούς και την αποπαρασίτωση τους.

Προσωρινή Φιλοξενία και Υιοθεσία

  1. Φιλοξενία: Αν έχετε τη δυνατότητα, φιλοξενήστε τα αδέσποτα ζώα μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη λύση.
  2. Προώθηση υιοθεσίας: Προωθήστε τα ζώα για υιοθεσία μέσω κοινωνικών δικτύων και φιλοζωικών οργανώσεων.
Προτεινόμενα