Θα πρέπει να πάρετε στο κατοικίδιό σας ένα αυτοδροσιζόμενο Cooling Mat; – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

by Μυρσίνη
Θα πρέπει να πάρετε στο κατοικίδιό σας ένα αυτοδροσιζόμενο Cooling Mat; – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το να παραμένετε δροσεροί όταν οι θερμοκρασίες γίνονται ζεστές μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν ολόκληρο το σώμα σας είναι καλυμμένο με γούνα.

Οι σκύλοι έχουν διάφορους φυσικούς μηχανισμούς για να διατηρούνται δροσεροί, συμπεριλαμβανομένου του λαχανιάσματος και της απελευθέρωσης θερμότητας μέσω των πατουσών και της μύτης τους. Αλλά επειδή δεν μπορούν να ιδρώσουν (και λόγω του προαναφερθέντος “γούνινου παλτού”), μπορεί πραγματικά να δυσκολευτούν να παραμείνουν άνετα όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε -και πρέπει- να κάνετε για να διατηρήσετε το σκύλο σας άνετο τους θερμούς μήνες, όπως η παροχή άφθονης σκιάς, κλιματισμού, φρέσκου νερού και περιστασιακά δροσερής λιχουδιάς. Και ως μια ωραία προσθήκη, θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε ένα στρώμα ψύξης, το οποίο το κουτάβι σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μέσα ή έξω για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός του και να καταπολεμήσει αυτές τις καυτές θερμοκρασίες.

Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μαξιλάρια ψύξης σκύλων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λειτουργίας τους, των σκοπών τους και ορισμένων προτάσεων για την αγορά τους.


Τι είναι τα στρώματα ψύξης σκύλων;

Τα μαξιλάρια ψύξης σκύλων (τα οποία είναι ιδανικά και για τις γάτες!), είναι ειδικά πατάκια που λειτουργούν με διάφορους τρόπους για να παρέχουν μια δροσερή επιφάνεια στην οποία μπορεί να ξαπλώνει ο σκύλος σύντροφός σας.

Σε αντίθεση με πολλά στρώματα θέρμανσης, τα στρώματα ψύξης δεν είναι ηλεκτρικά. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιούν νερό ή μη τοξικά τζελ για να απορροφήσουν τη θερμότητα από το σώμα του σκύλου σας. Εξαιτίας αυτού, μετακινούνται εύκολα και ταξιδεύουν εύκολα μαζί τους και είναι επίσης ασφαλή για το σκύλο σας ώστε να μείνει πάνω τους για όσο χρόνο επιθυμεί. Μόλις το κουτάβι σας σηκωθεί, το υλικό θα “επαναφορτιστεί”, απελευθερώνοντας τη θερμότητα που έχει συγκεντρωθεί στον αέρα, ώστε ο σκύλος σας να έχει μια δροσερή επιφάνεια για να επιστρέψει.

Δεν υπάρχουν πολλές ανησυχίες για την ασφάλεια γύρω από τη χρήση ενός στρώματος ψύξης για σκύλους, ωστόσο φροντίστε να ελέγχετε το υλικό περιστασιακά για τυχόν ζημιές. Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει μια άνετη επιλογή να ξαπλώνει σε μια περιοχή χωρίς μαξιλάρι ψύξης σε περίπτωση που αυτό είναι η προτίμησή του. Παρόλο που είναι κατασκευασμένα για να είναι ανθεκτικά στις διατρήσεις, οι αφοσιωμένοι μασουλητές μπορεί να είναι σε θέση να ανοίξουν τρύπες που καθιστούν το μαξιλάρι ψύξης αναποτελεσματικό ή/και να απελευθερώσουν το εσωτερικό τζελ ή το νερό.

Οφέλη από την απόκτηση ενός στρώματος ψύξης για το σκύλο σας

Εάν ζείτε κάπου με ζεστά καλοκαίρια ή με θερμό κλίμα όλο το χρόνο, τότε ένα μαξιλάρι ψύξης σκύλου θα μπορούσε να είναι η τέλεια προσθήκη στο σπίτι σας. Ακολουθούν μερικά μόνο από τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν αυτά τα απλά αλλά αποτελεσματικά πατάκια για το κατοικίδιό σας:

Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της υπερθέρμανσης και της θερμοπληξίας. Οι σκύλοι είναι επιρρεπείς στην υπερθέρμανση σε ζεστό καιρό, και σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θερμοπληξία – μια τρομακτική και μερικές φορές θανατηφόρα κατάσταση. Τα μαξιλαράκια ψύξης βοηθούν το σκύλο σας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός του και να καταπολεμήσει την υπερβολική θερμότητα, γεγονός που τον κρατάει πιο άνετο, ενώ παράλληλα προλαμβάνει τα προβλήματα που σχετίζονται με τη θερμότητα.
Μπορούν να βοηθήσουν τον σκύλο σας να κοιμηθεί καλύτερα. Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, μπορεί να δυσκολεύονται περισσότερο να κοιμηθούν όταν ο καιρός είναι ζεστός. Και παρόλο που δεν μπορούν να κλωτσήσουν τα σκεπάσματα, τα σκυλιά μπορούν να βρουν ανακούφιση στα μαξιλάρια ψύξης, τα οποία παρέχουν μια ωραία επιφάνεια τόσο για την ώρα του ύπνου όσο και για τις μεγάλες απογευματινές συνεδρίες υπνάκου.
Μπορούν να παρέχουν πρόσθετη υποστήριξη για τα γηράσκοντα κατοικίδια ζώα. Τα γηράσκοντα και τα ηλικιωμένα σκυλιά δεν είναι τόσο κινητικά όσο τα νεαρότερα συνομηλίκια τους, και αυτό μπορεί να τα δυσκολέψει να νιώσουν και να παραμείνουν άνετα – ειδικά όταν κάνει ζέστη. Εάν έχετε έναν ηλικιωμένο σκύλο, αναζητήστε ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι ψύξης, το οποίο παρέχει πρόσθετη υποστήριξη των αρθρώσεων και των μυών μαζί με ένα δροσιστικό αποτέλεσμα.

Τα στρώματα ψύξης προσφέρουν επίσης όλα τα γενικά οφέλη ενός ποιοτικού στρώματος για σκύλους. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή στον σκύλο σας ενός καθαρού και άνετου μέρους για να κοιμάται και να χαλαρώνει, καθώς και τη διατήρηση του σκύλου σας μακριά από το πάτωμα και μακριά από βρωμιά και μικρόβια.

Συμβουλές για την αγορά ενός μαξιλαριού ψύξης για σκύλους

Εάν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ένα μαξιλάρι ψύξης για τον σκύλο σας, τότε το επόμενο βήμα σας είναι να καταλάβετε τι είδους θα αγοράσετε.

Τα τυποποιημένα μαξιλάρια με νερό και τζελ τείνουν να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, και τα δύο προσφέρουν περίπου πέντε έως επτά ώρες αξιόπιστης ανακούφισης για τον τριχωτό φίλο σας. Εάν είστε ανοιχτοί στο να ξοδέψετε λίγο περισσότερα, ίσως να θέλετε να εξετάσετε τα μαξιλάρια ψύξης με αλλαγή φάσης, τα οποία περιέχουν ένα ειδικό “τζελ αλλαγής φάσης” που παραμένει δροσερό για περισσότερο χρόνο από ό,τι το νερό ή το παραδοσιακό τζελ.

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, φροντίστε να δώσετε προτεραιότητα στην ποιότητα και την άνεση. Θέλετε ένα μαξιλάρι ψύξης που μπορεί να αντέξει την τακτική χρήση (και τις γρατζουνιές και τα μασήματα), καθώς και ένα μαξιλάρι που θα είναι άνετο για να ξαπλώνει ο σκύλος σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν έχετε έναν γηράσκοντα σκύλο, ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι ψύξης προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη και είναι πιθανώς ο σωστός τρόπος να επιλέξετε.

Η αγορά ενός μαξιλαριού ψύξης για σκύλους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το κουτάβι σας να καταπολεμήσει τη ζέστη του καλοκαιριού. Ενώ ψωνίζετε, ελέγξτε και άλλα προϊόντα ψύξης για σκύλους, όπως φορητούς ανεμιστήρες και γιλέκα ψύξης.

Στρώμα Δροσιάς Αυτοδροσιζόμενο Cooling Mat για Κατοικίδια 70x50cm

Έτοιμοι για το καλοκαίρι! Το Αυτοδροσιζόμενο Στρώμα Ψύξης δροσίζει το σκυλάκι ή γατάκι σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Δε χρειάζεται να τοποθετηθεί στον καταψύκτη ή στο ψυγείο, λόγω της τεχνολογίας Coolcore με την οποία είναι φτιαγμένο το ύφασμά του.

Μειώνει γρήγορα τη θερμότητα του σώματος του ζώου σας. Το στρώμα είναι περίπου 10 βαθμούς πιο κρύο από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και είναι αποτελεσματικό για περίπου 3-4 ώρες. Όταν το ζωάκι σας σηκωθεί, το στρώμα είναι έτοιμο για χρήση ξανά μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Μείνετε «δροσεροί» παντού! Ελαφρύ και εύκολο στο δίπλωμα μεταφέρεται παντού. Αυτό σας επιτρέπει να προσφέρετε στο κατοικίδιό σας ένα δροσερό μέρος ανάπαυσης οπουδήποτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Καθαρίζεται εύκολα με ένα πανί. Προσοχή! Δεν πλένεται στο πλυντήριο.

Χαρακτηριστικά
• Δεν χρειάζεται ψύξη
• Ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτινοβολίες και στις καιρικές συνθήκες.
• Αποτελεσματικό για περίπου 3-4 ώρες
• Παχύ εξωτερικό στρώμα πολυεστέρα