Αυτοί είναι οι 9 τρόποι για να κρατήσετε τα κατοικίδιά σας ασφαλή κατά τη διάρκεια πυρκαγιών

by Μυρσίνη
Αυτοί είναι οι 9 τρόποι για να κρατήσετε τα κατοικίδιά σας ασφαλή κατά τη διάρκεια πυρκαγιών

Καθώς οι πυρκαγιές γίνονται όλο και πιο συχνές σε όλο τον κόσμο, είναι σημαντικό να έχετε ένα καλά μελετημένο σχέδιο για τη διαφύλαξη των μη ανθρώπινων συντρόφων σας. Πολλοί από τους σκύλους, τις γάτες και όχι μόνο, είναι αγαπημένα μέλη των οικογενειών μας και η εξέταση της ασφάλειάς τους κατά την περίοδο των πυρκαγιών είναι ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια όλων μας.

Ακολουθούν εννέα συμβουλές για την ασφάλεια των κατοικίδιων ζώων σας κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών:

1. Δημιουργήστε ένα σχέδιο εκκένωσης έκτακτης ανάγκης:

Προτού χτυπήσουν οι πυρκαγιές, καταρτίστε ένα σχέδιο εκκένωσης έκτακτης ανάγκης που να περιλαμβάνει τα κατοικίδιά σας. Εντοπίστε καταφύγια εκκένωσης φιλικά προς τα κατοικίδια ζώα, εγκαταστάσεις φιλοξενίας ζώων ή ακόμη και φίλους και συγγενείς που μπορούν να φιλοξενήσουν τα κατοικίδιά σας, αν χρειαστεί. Διατηρήστε εύκολα διαθέσιμο έναν κατάλογο με αριθμούς και διευθύνσεις επικοινωνίας σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσετε γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμα μεταφορείς ζώων, ιμάντες και λουριά.

2. Συγκεντρώστε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης για κατοικίδια ζώα:

Ετοιμάστε ένα ειδικό κιτ έκτακτης ανάγκης για κατοικίδια ζώα που περιέχει βασικά αντικείμενα για να συντηρήσετε τα κατοικίδιά σας κατά τη διάρκεια της εκκένωσης και για λίγες ημέρες μετά. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει πράγματα όπως:

3. Επαρκής τροφή και νερό:

Φυλάξτε τροφή για κατοικίδια ζώα και εμφιαλωμένο νερό για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

4. Φάρμακα:

Φυλάξτε ένα απόθεμα των φαρμάκων των κατοικίδιων ζώων σας, μαζί με κάθε σχετικό ιατρικό ιστορικό.

5. Αναγνώριση:

Βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδιά σας φορούν περιλαίμια με ενημερωμένες ετικέτες ταυτότητας ή ότι έχουν μικροτσίπ, ώστε να είναι εύκολη η αναγνώρισή τους σε περίπτωση που χωριστείτε.

6. Αντικείμενα άνεσης:

Συσκευάστε οικεία παιχνίδια ή κουβέρτες για να παρέχουν άνεση και να μειώνουν το άγχος.

7. Κρατήστε τα κατοικίδιά σας σε εσωτερικούς χώρους και παρακολουθήστε την ποιότητα του αέρα:

Καθώς πλησιάζουν οι πυρκαγιές, κρατήστε τα κατοικίδιά σας σε εσωτερικούς χώρους για να τα προστατέψετε από τον καπνό και τα επικίνδυνα σωματίδια στον αέρα. Βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδιά σας έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε φρέσκο νερό για να είναι καλά ενυδατωμένα. Να θυμάστε: αν είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να αναπνεύσει, θα είναι δύσκολο και για τα κατοικίδιά σας. Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες για να ελαχιστοποιήσετε τη διείσδυση του καπνού και χρησιμοποιήστε καθαριστές αέρα, αν υπάρχουν. Παρακολουθήστε την ποιότητα του αέρα χρησιμοποιώντας επίσημες πηγές ή εφαρμογές για να καθορίσετε πότε είναι ασφαλές να βγάλετε τα κατοικίδιά σας έξω για διάλειμμα για μπάνιο.

8. Δημιουργήστε έναν ασφαλή χώρο στο σπίτι:

Ορίστε ένα ασφαλές δωμάτιο μέσα στο σπίτι σας, όπου τα κατοικίδια ζώα σας μπορούν να παραμείνουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επιλέξτε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή εξωτερικούς τοίχους, αν είναι δυνατόν, και βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένο από κάθε πιθανό κίνδυνο. Τοποθετήστε το κιτ έκτακτης ανάγκης τους και κάποια οικεία αντικείμενα στον ασφαλή χώρο για να παρέχουν άνεση. Επιπλέον, κρατήστε τα κατοικίδιά σας μακριά από πιθανές οδούς διαφυγής, όπως πόρτες για σκύλους, καθώς τα πανικόβλητα ζώα μπορεί να προσπαθήσουν να διαφύγουν και να αποπροσανατολιστούν.

9. Μείνετε ενημερωμένοι και να είστε προετοιμασμένοι:

Μείνετε ενήμεροι για την κατάσταση της πυρκαγιάς μέσω αξιόπιστων πηγών, όπως οι τοπικές αρχές. Δώστε προσοχή στις εντολές εκκένωσης και να είστε προετοιμασμένοι να δράσετε γρήγορα αν η κατάσταση κλιμακωθεί. Παραμείνετε ήρεμοι γύρω από τα κατοικίδιά σας, καθώς μπορούν να αισθανθούν το άγχος και το στρες.

Προγραμματίζοντας εκ των προτέρων, δημιουργώντας στρατηγικές εκκένωσης και προετοιμάζοντας κιτ έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους και να διατηρήσετε τους αγαπημένους σας συντρόφους ασφαλείς κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων περιόδων. Να θυμάστε να ενημερώνεστε, να παραμένετε ψύχραιμοι και να δίνετε προτεραιότητα στην ευημερία των κατοικίδιων ζώων σας παράλληλα με την ασφάλεια της οικογένειάς σας. Με τις σωστές προφυλάξεις και τη σωστή φροντίδα, μπορείτε να βοηθήσετε τους τριχωτούς φίλους σας να ξεπεράσουν την εποχή των πυρκαγιών με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια.

Προτεινόμενα