Μπορούν οι γάτες να φάνε Brownies; Τι πρέπει να ξέρετε!

by Μυρσίνη
Μπορούν οι γάτες να φάνε Brownies; Τι πρέπει να ξέρετε!

Είναι ενδιαφέρον ότι οι γάτες δεν διαθέτουν υποδοχέα γεύσης για τα γλυκά τρόφιμα, γεγονός που τις καθιστά ανίκανες να γευτούν γλυκές ουσίες. Παρόλο που ένα brownie μπορεί να είναι νόστιμο για τους ανθρώπους, δεν έχει την ίδια γεύση για τις γάτες. Μια γάτα είναι απίθανο να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να φάει ένα brownie και είναι επίσης ανθυγιεινό για τη γάτα σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε όλες τις απαντήσεις σχετικά με το αν οι γάτες μπορούν να φάνε brownies, γιατί είναι ανθυγιεινά από τις γάτες και ποιες ανθρώπινες λιχουδιές μπορείτε να τους δώσετε αντί γι’ αυτά!

Μπορούν οι γάτες να φάνε αλεύρι; Διατροφικά στοιχεία & οδηγός ασφάλειας

Είναι ασφαλή τα brownies για να τα τρώνε οι γάτες;

Με απλά λόγια, τα brownies δεν είναι ασφαλή για να τα τρώνε οι γάτες. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν σοκολάτα η οποία είναι τοξική για τις γάτες μαζί με άλλα ανθυγιεινά συστατικά. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρώνε οι γάτες brownies επειδή τα brownies δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στις γάτες από διατροφική άποψη.

Οι γάτες είναι από τη φύση τους περίεργα πλάσματα, οπότε αν έχετε φτιάξει πρόσφατα μια παρτίδα μπράουνις και η γάτα σας τα τσιμπολογάει, θα πρέπει να τις παρακολουθείτε στενά για να βεβαιωθείτε ότι δεν παρουσιάζουν κανένα μη φυσιολογικό σύμπτωμα. Μόνο μια μικρή ποσότητα σοκολάτας 0,2 κιλών είναι επικίνδυνη για τις γάτες. Λίγο περισσότερο (περίπου 0,5 κιλά) ημίγλυκης ή μαύρης σοκολάτας πρέπει να καταναλωθεί για να φτάσει σε τοξικές ποσότητες. Δεδομένου ότι η σοκολάτα είναι συνήθως το κύριο συστατικό στα brownies, είναι σαφές γιατί πρέπει να αποφεύγετε να τα ταΐζετε στη γάτα σας.

Ακολουθεί ένας κατάλογος με τα κοινά συστατικά που βρίσκονται στα brownies:
Αλεύρι
Αυγά
Βούτυρο
Σοκολάτα
Σκόνη κακάο
Ζάχαρη
Το αλεύρι και το βούτυρο είναι ασφαλή για τις γάτες για να τα καταπιούν, αλλά δεν προσθέτουν καμία θρεπτική αξία στη διατροφή των γατών σας. Τα αυγά είναι απολύτως ασφαλή για τις γάτες και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γατών που ταΐζουν τις γάτες τους με ωμή διατροφή θα συμπεριλάβουν αυγά στη συνταγή. Τα κύρια συστατικά που δίνουν στα brownies τη νόστιμη γεύση τους είναι η σοκολάτα, το κακάο και η ζάχαρη. Οποιαδήποτε ποσότητα σοκολάτας είναι κακή για μια γάτα σε όλες τις μορφές, ακόμη και η λευκή σοκολάτα που έχει μικρότερο ποσοστό κακάο. Η ζάχαρη είναι ανθυγιεινή για τις γάτες και πρέπει να περιορίζεται από τη διατροφή τους. Οι λιχουδιές για τις γάτες δεν πρέπει να έχουν καθόλου ζάχαρη, επειδή οι γάτες δεν είναι συνηθισμένες να έχουν ζάχαρη στη φυσική τους διατροφή.

Μπορούν οι γάτες να φάνε Brownies; Τι πρέπει να ξέρετε!

Γιατί στις γάτες δεν αρέσουν τα μπισκότα Brownies;

Έχει ανακαλυφθεί ότι οι γάτες δεν έχουν τους ίδιους γευστικούς κάλυκες με τους ανθρώπους για να ανιχνεύουν τα γλυκά πράγματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένας υποδοχέας που επέτρεπε στις γάτες να γεύονται γλυκές ουσίες χάθηκε στη γονιδιακή τους δεξαμενή πριν από εκατομμύρια χρόνια. Ως εκ τούτου, τα brownies δεν έχουν την ίδια απήχηση στις γάτες όπως στους ανθρώπους.

Οι γάτες είναι σαρκοφάγοι, πράγμα που σημαίνει ότι η κύρια διατροφή τους πρέπει να αποτελείται από πρωτεΐνες με βάση το κρέας. Δεδομένου ότι οι γάτες δεν χρειάζονται υδατάνθρακες στη διατροφή τους, δεν διαθέτουν τους γευστικούς υποδοχείς για να ανιχνεύσουν τη γλυκιά γεύση της ζάχαρης, καθώς δεν έχουν καμία χρήση για αυτούς τους γευστικούς υποδοχείς.

Οι περισσότερες γάτες δεν θα φάνε μπράουνις απλά και μόνο επειδή δεν τα απολαμβάνουν. Η γεύση τους δεν τις ιντριγκάρει και είναι προτιμότερο να τις ταΐσετε μια λιχουδιά που έχει διατροφικό όφελος για τη γάτα σας και που θα της αρέσει να τρώει.

Γιατί οι γάτες δεν μπορούν να φάνε σοκολάτα;

Όλες οι μορφές σοκολάτας είναι τοξικές για τις γάτες, από τη σοκολάτα ψησίματος μέχρι τη σοκολάτα γάλακτος ή τη λευκή σοκολάτα. Δεν είναι το ίδιο το κακάο που κάνει τη σοκολάτα τοξική για τις γάτες, αλλά τα υψηλά επίπεδα θεοβρωμίνης και καφεΐνης που περιέχει η σοκολάτα. Αυτό καθιστά τη σοκολάτα θανατηφόρα για τις γάτες.

Αν η γάτα σας καταπιεί σοκολάτα, αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να περιμένετε:
Ανώμαλος καρδιακός ρυθμός
Τρέμουλο
Επιληπτικές κρίσεις
Εμετός
Λήθαργος
Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να επέλθει θάνατος εάν τα συμπτώματα δεν αντιμετωπιστούν άμεσα.
Ο μικρός οργανισμός της γάτας δεν μπορεί να απορροφήσει και να επεξεργαστεί σωστά τις τοξίνες της σοκολάτας με τον ίδιο τρόπο που μπορεί ο ανθρώπινος οργανισμός. Εάν υποψιάζεστε ότι η γάτα σας έχει φάει κάτι που περιέχει σοκολάτα, είναι καλύτερο να την πάτε γρήγορα σε κτηνίατρο, ώστε τα συμπτώματά της να παρακολουθούνται από επαγγελματία. Ακόμη και η μικρότερη ποσότητα σοκολάτας υπάρχει στα brownies. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα για να κρατήσετε τη γάτα σας ασφαλή, αποθηκεύοντας όλα τα σοκολατένια αντικείμενα σε ασφαλές μέρος.

Μπορούν οι γάτες να φάνε Brownies; Τι πρέπει να ξέρετε!

Συμπέρασμα

Εκτός από το ότι τα brownies είναι ανθυγιεινά και δυνητικά τοξικά για τις γάτες, δεν αποτελούν καλή λιχουδιά για τις γάτες. Υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικές ασφαλείς και υγιεινές λιχουδιές που μπορείτε να ταΐσετε τη γάτα σας αντί για αυτές. Η γάτα σας θα πρέπει να τρώει καθημερινά μια διατροφή πλούσια σε ζωικές πρωτεΐνες και να έχει υγιεινές λιχουδιές με ασφαλή συστατικά με μέτρο.

Προτεινόμενα