Μία ηρωίδα γάτα: Προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες της για φωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτα

by Μυρσίνη
Μία ηρωίδα γάτα: Προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες της για φωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτα

Ένα εξάμηνο γατάκι ξύπνησε την οικογένειά του μέσα στη νύχτα με συνεχείς γκρίνιες και νιαουρίσματα, πανικόβλητο λόγω μιας φωτιάς που είχε ξεσπάσει στο σπίτι των ιδιοκτητών της. Η οικογένεια σώθηκε χάρη στη γάτα, αλλά το μικρό γατάκι παγιδεύτηκε στις φλόγες και δεν μπόρεσε να διαφύγει.

«Αν δεν ήταν αυτή η γάτα, θα ήταν μια τραγωδία», δήλωσε σοκαρισμένη η Alyssa John-Hall στο Fox News Digital. Η Alyssa ξύπνησε από τις φωνές της γάτας της και προσπάθησε να τη βγάλει από ένα δωμάτιο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες και τον καπνό, αλλά δεν τα κατάφερε. Νωρίτερα, γύρω στις 5, οι περίεργες και παρατεταμένες γκρίνιες της Νίνα είχαν λειτουργήσει ως συναγερμός πυρκαγιάς. «Στην αρχή νομίζαμε ότι ήθελε απλά να παίξει μαζί μας. Πήδηξε πάνω μας ξέφρενα και επανειλημμένα, μετά ξανακοιμηθήκαμε», εξήγησε στους δημοσιογράφους. Λίγα λεπτά αργότερα, η μυρωδιά του καπνού ξύπνησε την οικογένεια John-Hall. Τότε κατάλαβαν τι προσπαθούσε να τους πει η καημένη Νίνα πριν την πανικόβλητη φυγή τους.

Το ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά τους κατάφεραν να βγουν έξω, με τη γάτα τους Νίνα να τους οδηγεί.

«Ήμασταν έκπληκτοι και άναυδοι», είπε η γυναίκα στους δημοσιογράφους. «Δεν καταλάβαμε τι συνέβαινε μέχρι που είδαμε τη Νίνα να επιστρέφει στο σπίτι, περικυκλωμένη από φλόγες». Δεν είναι γνωστό τι την ώθησε να επιστρέψει. Ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, η οικογένεια αγωνιούσε για τη μοίρα της γάτας. «Ελπίζαμε ότι θα έβγαινε από κάποιο πίσω παράθυρο», πρόσθεσε η John-Hall. «Πιστεύαμε ότι είχε σωθεί και μας περίμενε».

Μετά από δύο ώρες, με τη φωτιά σβησμένη, οι γονείς επέστρεψαν στο σπίτι συνοδευόμενοι από πυροσβέστες. Όταν μπήκαν στο δωμάτιο του μεγαλύτερου γιου τους, βρήκαν τη Νίνα ξαπλωμένη στο πάτωμα, ακίνητη και άψυχη. Η οικογένεια είναι πεπεισμένη ότι η γάτα είχε επιστρέψει για να ξυπνήσει το αγόρι.

Προτεινόμενα